+ Om Ekmans konvertering till katolicismen...

Intressant artikel av Nils-Olov Nilsson:

 

"Det är intressant att notera att Ulf Ekman som katolik nu tvingas säga nej till den evangeliska kyrkan, vilken från och med nu måste betraktas som bestående av förvillade trossyskon vilka bör räddas och föras tillbaka till moderkyrkan. För endast där finns frälsning.

 

Han måste också jämställa traditionen med det skrivna Ordet. Förresten, vem kan definiera vad traditionen finns? Han försvarar Marias framträdande position i försoningsprocessen, som medåterlöserska och Guds moder.

 

Ulf kan inte heller säga att han är säker på sin frälsning utan att tvingas vandra genom skärseldens plågor tillsammans med andra katoliker. Vilken tragedi.

 

För Ekman blir inte heller Herrens bord en enkel måltid då församlingen närmar sig Kristus och inspireras av ett fullkomligt offer på Golgata. Eukaristin inom den Katolska kyrkan är istället ett evigt upprepande av ett oblodigt offer då brödet blir Kristi kött och vinet Kristi sanna blod. En idé som Ulf Ekman förnekat under större delen av sin trosvandring och som han även med frenesi bekämpat. Men nu är han fångad av denna helt osannolika och obibliska tanke.

 

Genom sin nyvunna katolska tro erkänner han också en ny auktoritet – Påven som Kristi ställföreträdare på jorden. En lära som hämtar sin inspiration i romarriket, och som under århundraden har befläckat kyrkans rykte och åsamkat den stor skada. Det räcker med att vi går tillbaka i kyrkohistorien till den mörka medeltiden för att övertygas av det jag påstår."

............

http://m.dagen.se/opinion/debatt/ekmans-konvertering-ar-ett-svek/

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se