Del 9 om Infiltration: Se upp - det finns ingen frihet för reflektioner!

Björne Erixon skriver i Dagen "Framtidsvägar för frikyrkan." (Publicerad: 2012-03-1):

Citat: "Det allmänna prästadömet, är ett annat viktigt kännetecken på klassisk frikyrka, enligt Per-Axel Sverker. Här borde vi kunna återerövra detta värde i ett samhälle som är demokratiskt och inriktat på att myndigförklara människan.

Utan att fördenskull nedvärdera ledarskap. Eller behovet av autentisk auktoritet. Frikyrkan behöver ledare som lever så att förtroendet för deras ledarskap renas och förädlas. I äkta dialog växer människor. Det finns i det goda arvet från frikyrka, och andra kyrkor. Vi möts i Jesu namn tillsammans, oavsett social ställning, ålder och andra skillnader. Detta skyms ibland av karriärism, exklusivitet och annat som inte stämmer med evangeliet.


Slutsats: Vi behöver omvända oss till ett liv där alla myndigförklaras och utrustas till tjänst genom Andens gåvor och bär Andens frukt. [...]


Vi behöver: Gudsrikesperspektivet, en mognande karismatik, en reflekterande dialoginställning till den egna historien och till sökande medmänniskor. Utan Guds Ande dör vi." (slut citat)

.....................................


....................................


Kommentar: Björne Erixon är författare och - bibellärare vid BJÄRKA-SÄBY! Då är mina frågor följande:

 

.1) Hur kan man vara bibellärare vid Bjärka-Säby tillsammans med prelater från det katolska systemet, som försöker till varje pris FÖRSLAVA och OMYNDIGFÖRKLARA människan genom att föra folk under påvens diktatur?!

 

.2) Vad betyder en KLASSISK FRIKYRKA idag? Den 'klassiska frikyrkan' stod upp för det allmänna prästerskapet och lät sig inte träldomsbindas under påvens falska dogmer!

 

.3) Hur väl går begreppet 'klassisk frikyrka' ihop med KLASSISK KRISTENDOM?

 

Nu blir jag förvirrad: ingår 'klassisk frikyrka' i den 'klassiska kristendomen'?

 

Om katolicismen skriver under begreppet 'klassisk kristendom', då kan den väl inte samarbeta med 'klassiska frikyrkor' som är MOT katolicismen?

 

.4) Hur kan vi - utrustade med Andens gåvor till tjänst som går ut på att VANDRA I LJUSET, i lydnad och avslöjar mörkrets gärningar - samtidigt slå följe med MÖRKRETS RIKE?! ... Obegripligt och motsägande.

...........................

 

Så här skriver en katolsk representant, Anders Lempira, under Lillemor Hallins artikel (se del 8) och avslutar med FÖRBÖNER TILL JESU MODER för 'Kyrkans enande'.

 

... Ser ni tvånget? Otroligt!


Citat från kommentarerna:   "Andres Lempira


Jesus talar problematiskt nog inte om en "osynlig" enhet i Joh 17 utan om samma SYNLIGA enhet som Guds tre personer har. (en katolskt 1700 årig doktrin) Visst ska vi älska varandra över allt. Amen!! (Enligt Traditionen, St Johannes sista ord. "älska varandra")

 

Likväl så är ALLA kyrkor grundade av människor undantaget Den Katolska och Ortodoxa Kyrkan (Väst och Öst-Kyrkan) som grundades av Kristus år 33. Det som är splittrat och sönder MÅSTE återställas för att världen skall tro.


DE skingrade protestanterna (idag uppåt 40 000 olika samfund..:(  MÅSTE återvända hem till Moder Kyrkan med den apostoliska och autentiska kristna Tron. För att detta ska ske måste helig kärlek men också helig tydlighet ifrån Kyrkans ämbetsbärare och lekmän torgföras och levas ut i Kyrkans liv.

 

/Med önskan om Moderns förböner till Sonen för Kyrkans enanande." (slut citat)

.................................................

 

Låt ingen bedra oss!... För utan Guds Ande dör vi....

 

............................................................................

 

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=301763

 


Kommentarer
Postat av: S-E Sköld

Sanningen är den, att det är framförallt de betalda - yrkesmässiga - prästerna som hindrar det andliga, allmänna prästerskapet att komma fram, komma i tjänst. Detta därför att Anden -och Andens redskap hotar deras positioner.



De är som isproppar i Torneälven - om våren - som ger vika först när vårfloden tvingar dem bort, i sin egenskap av hinder i älvfåran; och där är vi nu. Gud sänder en vårflod som tvingar bort tjänstemannaväldet!



Luk.1:52-53 "Härskare har han

störtat från DERAS troner och

ringa män har han upphöjt;



hungriga har han mättet med

sitt goda, och rika har han

skickat bort med tomma händer"

2012-03-18 @ 06:46:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se