+ Guds Ord bestämmer verkligheten: enligt den sunda läran!

Kol. 2:6 "Liksom ni tog emot Kristus Jesus som Herren, så lev i honom och låt er rotas och uppbyggas i honom och befästas i tron i enlighet med den undervisning ni fått, och överflöda i tacksägelse."

.......................

 

Herren är mycket noga – är det inte Han som bygger staden, fåfängt bygger de, som inte går efter Ordet.

Egna tankar och egna modeller som avviker från Herrens plan kommer alltid att vara byggen gjorda på sanden – det kommer att rasa.

 

Citat ur artikeln: ”Det handlar inte om teologin utan mer om föreningen, gemenskapen och hur vi konstituerar den.”
……………..

 

Alltså: hur ”VI KONSTITUERAR DEN”, står det, och då är det inte Ordet som bestämmer utan människan.

Är det människan som ‘konstituerar’ saker mot Skriftens klara, sunda lära, då är det en fråga om motsatsen till välsignelse som kan drabba bygget…Herren välsignar bara det som är i linje med Ordet. Ingenting annat. Punkt.

 

Dessutom finns det alltid i fråga om ‘lydnad kontra olydnad’ en annan aspekt av Herrens välsignelse:… det är AUKTORITET – eller brist på auktoritet från Gud.

 

Människan som ändrar Guds Ord har ingen auktoritet från Herren och löper risk att gå totalt vilse och tyvärr även det värsta – förleda Herrens folk!

 

Det här är ingen lek.

 

3 Mosebok 10:1 ”Men Arons söner Nadab och Abihu tog var sitt fyrfat och lade eld i dem, strödde på rökelse och bar fram främmande eld inför HERRENS ansikte, något som han inte hade befallt dem.

Då gick eld ut från HERREN och förtärde dem, så att de dog inför HERREN.”
…………..

 

Matt.18:2 ”Då kallade han till sig ett barn och ställde det mitt ibland dem och sade: ”Amen säger jag er: Om ni inte omvänder er och blir som barn, kommer ni inte in i himmelriket.

 

Den som ödmjukar sig som detta barn, han är den störste i himmelriket. Och den som tar emot ett sådant barn i mitt namn, han tar emot mig.

 

Men den som förleder en av dessa små som tror på mig, för honom vore det bättre att en kvarnsten hängdes om hans hals och han sänktes i havets djup.

Ve över världen som förför. Förförelser måste komma, men ve den människa genom vilken förförelsen kommer.”
………………………..

 

Man ändrar inte Ordet eller leker inte med Herren=FÖRTÄRANDE ELD.

 

2Tim.4:3 "Ty det skall komma en tid då människor inte längre skall stå ut med den sunda läran, utan efter sina egna begär skall de samla åt sig mängder av lärare, allteftersom det kliar dem i öronen. De vägrar att lyssna till sanningen och vänder sig till myter."
.....

Det är bara så. Därför varnar Herren i förväg.
................................

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=241701



Kommentarer
Postat av: Erkki Kanninen

Jesus kom att fylla lagen. Äktenskapbryterskan som andra var redå att stena , Jesus benådade. Men Jesu ord .synda inta mer var också tecken att man ska sluta synda och omvända. Jesus älskar syndaren men inte synden.Guds ord är sanning och den ska forma oss. Inte tvärtom.

2011-01-05 @ 17:50:45
Postat av: Staffan J

Tror det ligger något i det du skriver här. Det känns som att en farlig uppluckring kan vara på gång, av eviga värden.



Församlingen ska vara sanningens grundval och stöttepelare.

2011-01-05 @ 20:56:38
Postat av: S-E Sköld

Med anledning av att Stefan Swärd på sin blogg tagit upp "fallet" Pelle Hörnmark, i dennes egenskap av andlig ledare för samfundet Pingst:



Äntligen någon andligt vuxen - ledare på riksnivå dessutom - som tar Pelle Hörnmark "i örat".



Han lyssnar varken till sina egna gamla ledare, som Lewi Pethrus, sina företrädare på föreståndarposten i Pingstförsamlingen i Jönköping, Georg Gustavsson och Bo Hörnberg, eller till pingströrelsens gamla "gräsrötter", som är mer än oroade över den utveckling - avveckling - av pingstväckelsen som pågår, och som Pelle är vald att gå i täten för.



Där - som Lewi Pethrus en gång skrev - "det mänskliga på snart sagt varje punkt bortskymmer det gudomliga". Det vill säga, där mänsklig tankemöda får ersätta Guds tankar, och där mänskliga vägar får ersätta Guds vägar och mänskliga talanger och utrustningar, får ersätta Andens verk och gåvor. Pingströrelsen är helt enkelt totalvilsen. Den byggs inte av "guld, silver och ädelstenar" - Guds Ords material - som ju bl.a. framgår av den aktuella intervjun med Pelle i Dagen.



Ibland undrar jag om han är alltför influerad av HV 71 - och lagidrotter över huvud taget - och den typ av ledarskap som idrotten har: där det gäller att uppmuntra till kamp intill -och över gränsen för fysisk smärta; med verktyg som uppmuntrande, glada tillrop och ryggdunkningar i "båset". Ett sätt att "rappa på" spelarna, att ta ut sitt yttersta, för att kunna vinna matchen.



Lewi Pethrus, som också visste en del om andligt ledarskap, predikade vid ett tillfälle över ledarskapsfrågor, och berättade då i en bild, eller liknelse, hur han såg på saken.



Han sa ungefär, "en del ledare piskar på församlingen för att få den att arbeta mer, prestera bättre, men det är som att piska på en tröttkörd häst, den blir bara ännu tröttare och orkeslösare efteråt. Nej, sa han, ta in den på stallet, rykta den och sköt om den, ge den vatten och havre och låt den få vila; när den sedan kommer ut har man fullt sjå att hålla fast den".



Anden leder inte med glada tillrop och uppmuntran till "köttet", där Han skall ha den förnämsta platsen: nyckelrollen. Och Han kommer inte får att ta regi, utan för att ge. Han är nämligen huvudet för Guds församling: Han är Gud själv!



Det församlingsledare - och vi alla andra - därför främst behöver är "öron som hör vad Anden säger till församlingen" och det Anden säger följer alltid till 100% Guds Ord, därför att det är Han som ingett Ordet, ja Han ÄR Ordet.



När det Ordet inte längre får vara våra "fötters lykta" och ljus på stigen, då går det som det nu gått med Pingströrelsen, den är totalvilsen. På den kan med rätta tillämpas berättelsen om "kejsarens nya kläder", med betoning på "nya", ingen vågar - inom rörelsens ledarskap - träda upp och påpeka att kejsaren faktiskt är naken, utan i stället löper man med och hyllar kejsaren och hans "nya" kläder.



Men nu tror och hoppas jag - eftersom jag något känner till de kvalitéer av bl.a. frimodigt ledarskap som finns i min vän Pelle - att han skall vara mannen/ledaren som kan/förmår föra rörelsen tillbaka till sitt ursprung: till "apostlarnas och profeternas grundvalar" och börja bygga på den grunden, precis som en gång Lewi Pethrus och hans samtida gjorde, när det började verket som går under namnet Pingströrelsen i Sverige.



I vilket fall, måste samfundet Pingst börja det återtåget, om de skall få framgång och "bli lyckosamma".

2011-01-06 @ 07:35:38
Postat av: Thomas

Gud välsigne dig, Deborah.



Ja, vi kämpar den goda kampen!

//Thomas

2011-01-06 @ 13:36:50
Postat av: S-E Sköld

Pelle Hörnmark, är så långt jag vet, ingenjör och som sådan vet han, att om man skall bygga någonting söker man först och främst fram ritningarna, till det tänkta bygget, läser dem, sätter sig in i dem, ja, studerar dem noggrannt och sedan börjar man bygga.



Är man byggledare gör man på samma sätt, och ger först sedan man själv satt sig in i ritningarna, direktiv till medarbetarna.



Om man skall vara byggnadsledare för det värdefullaste bygge som Gud har på jorden, Guds ögonsten, den levande Gudens församling, som skall rädda eviga själar till himlen, så finns ju än större anledning att sätta sig in i ritningarna, innan man ö.h.t. företar sig någonting som har med byggnationen att göra!



Det räcker inte med lovsång och rök och ljuseffekter! och applåder från dem som vet lika lite som byggledaren, hur Guds församling byggs -och är avsedd att fungera.



Pelle lämnade de gamlas byggnadsritningar efter sig: Guds Ord, och gick sedan iväg för att bygga Guds församling. Hur det bygget blir, behöver man inte vara profet eller siare för veta - inse - det. Misserabelt i alla avseende och framförallt inte fungerande som Gud har tänkt: man kan inte ersätta Guds tankar med sina egna, och få samma resultat som om man lytt Gud.

2011-01-08 @ 16:33:21
Postat av: S-E Sköld

Till Efesus: ” Den som har öron må höra vad Anden säger till församlingarna”( Upp. 2:7).



Till Smyrna: ”Den som har öron må höra vad Anden säger till församlingarna”( Upp. 2:11).



Till Pergamus: ”Den som har öron må höra vad Anden säger till församlingarna”( Upp. 2:17).



Till Tyatira: ”Den som har öron må höra vad Anden säger till församlingarna”( Upp. 2:29).



Till Sardes: ”Den som har öron må höra vad Anden säger till församlingarna”( Upp. 3:6).



Till Filadelfia: ”Den som har öron må höra vad Anden säger till församlingarna”( Upp. 3:13).



Till Laodicea: ”Den som har öron må höra vad Anden säger till församlingarna”( Upp. 3:22).



---------



Här är det uppenbarligen inte Pelle Hörnmark eller några andra, kristna ledare som sänder budskap till Guds församling; utan Han som har köpt dem åt Gud med Sitt eget blod, och är mån om deras eviga välfärd.



Kan Pelle f.ö. sitta i Stockholm eller Jönköping och veta vad pingstförsamlingarna utöver vårt land behöver höra?! Vet någon mer än huvudet Kristus det? och dem Han uppenbarar Sina rådslut för, gällande specifika/enskilda församlingar! som Han själv går fram enligt Uppenbarelsboken: till församlingskropparna individrelaterat! JESUS: "Jag känner dina gärningar..."



JESUS kom med en smal - men banad - väg till himlen. De som går fram på den räddar sina själar. På den vägen finns ett pris att betala.. för att bevaras ren! Ingen oren går nämligen fram på den vägen. Det kan ingen förändra! De må vara pingstledare eller andra. Bredden på den vägen är redan bestämd, och den som gjorde det, har inte beställt någon breddning av den.



Undervisar man människorna på annat sätt, än det som står skrivet i Guds Ord, ljuset på den vägen, bedrar man dem; lurar dem bort från den vägen och lurar dem därmed också på deras eviga själars frälsning.



2011-01-08 @ 19:33:58
Postat av: S-E Sköld

Pelle Hörnmark enligt reportaget i Dagen: "Men han poängterar att det traditionella synsättet inom Pingst, att teologin skapas i de lokala församlingarna, ligger fast.



Så det kan komma att se olika ut på olika håll".



----



Men detta är inte - så långt jag förstår - en sann historieskrivning.



Teologin/läran lades fast i en gemenskap med de övriga ledarna inom Pingstväckelsen: i bibelstudier (man rannsakade skrifterna tillsammans) och samtal i Predikantveckorna i Stockholm, konferenser som Nyhems -och Lapplandsveckan, och innan dessa Kölingaredsveckan, och givetvis i Bibelskolorna och i samband med evangelistveckor och regionala bönedagar ut över landet; där samtal/dialog var en självklar ingridiens.



Detta gjorde att den gamla Pingströrelsen, hade en tro, ett dop och en församlingsordning!



De veckorna och sammankosterna är nu, och sedan en tid tillbaka och i den mån de inte är nedlagda, i huvudsak, plattformar för envägskommunikationer.



2011-01-09 @ 14:10:07
Postat av: Deborah

Kära syskon!



Det är alldeles riktigt - Guds Församling är Herrens ögonsten och borde vara sanningens pelare. Då har vi alla ett ansvar att förmedla Herren Jesu undervisning som leder till evigt liv.



Så att Herrens Namn inte smädas:



1Tim.3:15 "Men om jag dröjer skall du veta hur man bör förhålla sig i Guds hus, som är den levande Gudens församling, sanningens pelare och grundval."

..........



Apg.14:15 "Människor, vad är det ni gör? Vi är människor som ni. Vi predikar för er det glada budskapet att ni skall omvända er från dessa avgudar till den levande Guden, som har skapat himmel, jord och hav och allt som är i dem."

..........



Hebr.3:12 "Bröder, se till att ingen av er har ett ont och trolöst hjärta, så att han avfaller från levande Gud.



Uppmuntra varandra i stället varje dag, så länge det heter i dag, så att ingen av er förhärdas genom syndens makt att bedra.



Ty vi är Kristi vänner, om vi ända till slutet stadigt håller fast vid vår första tillförsikt.



Det heter: I dag, om ni hör hans röst, så förhärda inte era hjärtan som när era fäder väckte min förbittring."

....................

2011-01-09 @ 18:10:27
URL: http://deborah7.blogg.se/
Postat av: S-E Sköld

Sanningen är, att Pingströrelsens i vårt land avfällighet/ohörsamhet, under nu två decennier undanhållit svenska folket Guds buskap till dem; det som står nedskrivet i boken Ofredstider.



Guds avsikt var och är - därför fick vi, Per Sundgren och jag, först gå till våra egna - att genom Pingströrelsen bära ut till vårt lands kristenhet -och hela vårt folk i övrigt, vad som står i den boken: för det gäller alla människor i vårt land, stora som små, unga som gamla.



Men Pingströrelsens ledare ställde sig ohörsamma till budskapet och valde att gå sin egen väg; därför har de inte heller kunnat bli lyckosamma.

2011-01-10 @ 10:32:18
Postat av: S-E Sköld

PINGSTVÄCKELSENS FRAMTIDA LEDNING:



När Gud tog kungakronan från Sauls huvud, blev den inte hängande i luften, i ett vakum: Gud hade redan utsett efterträdaren, nämligen David; en man efter Guds hjärta, som i alla stycken skulle göra Guds vilja. Gud hade gått före och förberett "ärendet".



Efter "ohörsamhetens tid" skulle följa "hörsamhetens tid"; med ett hörsamt ledarskap, som första, nödvändiga förutsättning.



Ps 89:20-25 "På den tiden talade

du i en syn till dina fromma och

sade "Jag har lagt hjälp i en hjältes

hand, jag har upphöjt en yngling

ur folket.



Jag har funnit min tjänare David

och smort honom med min helig olja.

Min hand skall stadigt vara med honom,

och min arm skall styrka honom.



Ingen fiende skall oförtänkt komma

över honom, och ingen orättfärdig

skall förtrycka honom; nej, jag skall

krossa hans ovänner framför honom,

och jag skall hemsöka dem som

hata honom.



Min trofasthet och min nåd skola

vara med honom, och i mitt namn

skall hans horn varda upphöjt"



Detta ovanstående fick jag säga till min vän Pelle, när hans tid var inne, efter tidigare ohörsamma ledares tid; de som var Pelles närmaste företrädare, som föreståndare för Pingstförsamlingen i Jönköping.



Men själv gick han samma väg som dessa; i ohörsamhet. Och nu är tiden inne för ett nytt ledarskap, också det utsett av Gud själv, på samma sätt som Gud också utsåg Saul och Pelle själv.



Samuel sörjde Saul (som ju Samuel hade utpekat som kung över Israel) intill dess Gud sa till honom; och det på skarpen: att inte sörja när Gud skipar Sin viljas rätt.



1 Sam. 16.



2011-01-10 @ 17:05:22
Postat av: S-E Sköld

PINGSTVÄCKELSENS FRAMTIDA LEDARSKAP:



1Krön. 12:32, 38 ”av Isaskars barn

kom män som väl förstod tidstecknen

och insåg vad Israel borde göra, två

hundra huvudmän, därtill alla deras

stamfränder under deras befäl..



Alla dess krigsmän, ordnade till

strid, kom i sina hjärtans hängivenhet

till Hebron, för att göra David till kung

över hela Israel..”



Det ledarna här gjorde, var att utse hörsamheten och lydnaden - för Guds Ord - till kung över hela landet, gudsfolket.



2011-01-10 @ 17:30:38
Postat av: S-E Sköld

Pelle Hörnmark skriver på sin blogg, i Pingst.nu, ang. arbetet med den omarbetade församlingssynen:



"c/ Vi tror att processen är mycket mer praktisk/ pragmatisk än teologisk. Det handlar om förhållningssättet till hur vi organiserar oss. En alternativ församlingsordning kommer dessutom att erbjudas de som vill.



Ingen lokal församling kommer ALDRIG att påtvingas något. ALDRIG."



--------



Eftersom Pelle har ett slags minaret till blogg, det går aldrig bemöta honom där -eller kommentera det han skriver på den, så vill jag göra det här.



Han skriver: "Ingen lokal församling kommer ALDRIG att påtvingas något. ALDRIG."



Men dels har ingen mandatet att tvinga någon till någonting i vårt land, och vad gäller kyrkliga frågor är ju inkvisationen sedan länge utrotad, och dels har Ormen aldrig tvingat människan att följa sig; han lägger bara ut en falsk lära: sin förförelse med andra ord.



Han tvingade t.ex. inte Adam och Eva att följa sig, han ifrågasatte bara Guds Ord: sanningens Ord. Och den som ifrågasätter vad Gud har sagt, är redan inne på Ormens spår, i hans efterföljd.



Och ohörsamhet/"motspänstighet" mot Guds Ord är "trolldomssynd" enligt Ordet. Och det var av det skälet som Gud avsatte Saul.



Pelle skriver också: "Vi tror att processen är mycket mer praktisk/ pragmatisk än teologisk".



Men det är väl teologin - Guds Ord - som skall forma pragmatiken; den praktiska tillämpningen. Man kan ju rimligen inte tro ett, och göra någonting annat! och fortfarande anses trovärdig inför någon. Så kluven/dubbeltungad kan väl en kristen församling inte vara: "Sanningens stöttepelare och grundfäste", på jorden!



Jer. 8:8 "Hur kan ni då säga:

Vi är visa, vi har Herrens lag

ibland oss?



Inte så, de skriftlärdas lögnpenna

har förvandlat den i lögn".



En av Satans specialiteter är att förvandla, d.v.s. förvanska/förfalska, Guds Ord och därmed blir det till en lögn. En "lagom" lögn som får Guds folk att "nappa" på den.

2011-01-11 @ 06:26:32
Postat av: S-E Sköld

För många år sedan, när jag på Guds uppdrag var på väg till Sorseleveckan - en s.k. evangelistvecka inom Pingströrelsen - uppenbarade Gud för mig, i samband med min övernattning i Pingstkyrkan i Orsa, hur det stod till i en av landets främsta pingstförsamlingar och då i dess allra yppersta ledningstopp - pastorstopp - vad gällde pågående otrohetsaffärer.



Jag blev så knäckt/ledsen p.g.a. den "informationen" - uppenbarelsen - att jag allvarligt övervägde att ge upp min "tjänst", vända om hem och ställa in min "tjänsteresväska" i garderoben för alltid. För jag tänkte som så; om det ser ut så bland de allra främsta, vad är det då för mening att åka omkring som jag gör, med det uppdrag Gud gett mig? Jag såg det helt enkelt meningslöst.



Men Gud styrkte mitt mod, och jag fortsatte som Han sagt mig, till Sorsele.



Hes. 8:3, 6-8, 12 "Och en andekraft

lyfte mig upp mellan himmel

och jord och förde mig, i en

syn från Gud till Jerusalem,

dit där man går in till den inre

förgården genom den port som

vetter mot norr, där varest

avgudabilder, det som uppväckt

Guds vrede, hade sin plats.



Och han sade till mig: Du

människobarn, ser du vad de

gör här? Stora är de styggelser

som Israels hus här bedriver, så

att jag måste dra långt bort från

min helgedom; men du skall få

se ännu flera, och större styggelser.



Sedan förde han mig till förgårdens

ingång, och jag fick där se ett hål

i väggen. Då bröt jag genom väggen

och fick nu se en dörr. Och han sa:

Gå in och se, vilka onda styggelser

de här bedriver.



Och han sade till mig: Du

människobarn, ser du vad de äldste

i Israels hus bedriver i mörket, var

och en i sin avgudakammare? Ty

de säger: "Herren ser oss inte.."



Den som vill kan läsa hela kapitel

åtta i Jeremia bok.



Det är mot denna bakgrund - som jag f.ö. inte berättat för någon, men däremot fått bekräftat i efterhand - som jag inte litar på sådana ledare som inte tillåter att deras verk öppet belyses inför Guds Ord och inför alla; utan vill hålla på i det fördolda, i sina ljusskygga kamrar: sådana ledare som är ljusskygga helt enkelt.

2011-01-11 @ 16:10:33
Postat av: S-E Sköld

JESUS: "Ert tal skall vara ja, jag eller nej, nej. Vad därutöver är, är av ondo" d.v.s. av den Onde, av Ormen, som är känd för sin tvetunga.



---



Pingst-ffs och samfundet Pingst kom till genom tvetungad "information" - eller ingen alls - till pingströrelsens medlemmar, i annat fall hade nog inte ledarna lyckats, med tanke på hur fast förankrad församlingssynen var inom P-rörelsen, genom män som Lewi Pethrus, Georgs Gustavsson, Bo Hörnberg och många, många fler utöver hela landet.



Det tvetungade tillvägagångssättet

i sammandrag:



1. Initiativtagarna (de framträdande från tredje generationens ledare, d.v.s. från den s.k. förskingrargenerationen) betygade, att det inte var frågan om att bilda ett samfund, när de påbörjade arbetet med Pingst-ffs (Fria Församlingar i Samverkan), bl.a. som svar till dem som varnat för den utvecklingen.



Bland dem Bo Hörnberg, en tidigare ledargestalt inom rörelsen och församlingsföreståndare för Pingstförsamlingen i Jönköping, och f.ö. mångårig medarbetare till Lewi Pethrus.



2. Det sades också, att föreståndaren för organisationen - Pingst-ffs - inte skulle vara ledare för Pingströrelsen, utan bara leda arbetet med själva organisationen; en kontorschef med andra ord.



3. När sedan Niklas Piensoho anställdes som föreståndare i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm, hälsades han välkommen med bl.a. den informationen, att han inte - som tidigare varit fallet för förståndarna i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm - skulle vara någon slags informell ledare för hela Pingströrelsen - eftersom det nu tillsats en ledare/föreståndare för Pingströrelsen, i det fallet Sten-Gunnar Hedin, som var första föreståndaren för Pingst-ffs,



och vilket gjorde, att Niklas enbart skulle ägna sig åt den lokala församlingen, Filadelfiaförsamlingen i Stockholm, som han nu anställts i.



4. Utan något samråd med pingströrelsens övriga medlemmar, bildades "samfundets Pingst" av en enda församling, Filadelfiaförsamlingen i Stockholm (innan Niklas Piensoho blev föreståndare där) ett samfund som övriga pingstförsamlingar erbjöds att ansluta sig till.



--



Hela det här organiserandet var

också kopplat till:



1. "Kyrkoskatten" som genom ny lagstiftning kunde överföras till annan kyrklig organisation än svenska kyrkan, som tidgare varit enda alternativet för Skattemyndigheten.



2. Medlemsanslutning som samfund till SKR, Sveriges kristna råd; där som jag ser det, Sten-Gunnar Hedin särskilt vurmade för gemenskap med den Katolska kyrkan, som ju tillhörde SKR.

Han skrev bl.a. två böcker tillsammans med Anders Arborelius, som ett konkret uttryck för det.



--



5. Sedan gjordes föreståndaren för Pingst-ffs med något slags automatik också till föreståndare för samfundet Pingst, och blev på så sätt både Pingst-ffs:s och samfundets andliga överhuvud.



Och där är vi i dag: med Pelle Hörnmark som föreståndare, och efterträdare till Sten-Gunnar Hedin.

2011-01-13 @ 09:31:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se