+ Faran med 'fina' bekännelser, filosofier utan omvändelse!

"Den svåra konsten att kombinera gammalt och nytt" är namnet på Sten-Gunnar Hedins förvirrande krönika och en varning är på sin plats:

1) Varning för trolldom: Vi är inga 'konstnärer' som skall utföra Den Helige Andes verk i egen kraft och 'kombinera' gammalt och nytt. Och vad menas med 'nytt' förresten? Egna konster kallar Skriften för 'trolldom'. Olydnad kallar Ordet 'trolldomssynd'.


2) Varning för olydnad: Man kan visst som människa brottas med viktiga frågor. Vi kan gå både vilse och tappa visionen. Men som Jesu lärjungar är vi förpliktigade av Herren att LYDA. Att hålla Förbundet och förnya sinnet med Guds Ord. När man har fått varningar från den profetiska Skriften att man är på fel väg, då är det omvändelse som gäller och inte 'livs-filosofi' för att rättfärdiga en egen felaktig väg.


3) Varning för förnyelse som inte stämmer överens med Ordet: S-G Hedin skriver, citat: "Personligen tror jag att historisk kunskap och förnyelse ger perspektiv och rätt riktning för enskild likaväl som för kyrka och samhälle." (slut citat)

Vad menas med 'historisk kunskap'? Nu blir jag förvirrad: är det rötterna till 'kunskapens träd' som man anar här? Det är nämligen skillnad mellan sann biblisk kunskap och mänsklig filosofi.


4) Varning för begreppet 'Kyrkans centrum är Jesus Kristus': detta låter mycket bra och samtidigt är totalt förvirrande. Herren Jesus Kristus är inte 'Kyrkans centrum' (låter katolskt) utan Herren är Huvudet för Kroppen, de pånyttfödda, för den avskilda från avgudadyrkan Församlingen. Och då LYDER man Huvudet Herren i enlighet med Ordet, det räcker inte att konstatera att Jesus står i centrum - den onde vet detta också men lyder inte.

5) Varning för uppluckring av Skriftens begrepp: S-G Hedin skriver, citat: "Den bibliska profetismens arbetssätt var att utifrån en bestämd situation ge färdriktning för framtiden. Som bakgrund till förutsägelserna fanns som regel en analys av misstag och felsteg i det förflutna och en bedömning av orättvisor och missförhållanden i nuet. Så kunde korrigering ske:

...det förgångna blev en historisk lärobok med korrigering av erfarenheter och missgrepp,...nuet blev den verkstad där handlingsmönster och felsteg kunde repareras,...framtiden blev den visionära utsikten där man fick en ny möjlighet." (slut citat)

........

Då undrar jag:

 

a) 'Det förgångna' blev inte enbart en historisk bok! Och den bibliska profetismen var inget köttsligt 'arbetssätt'. Profetiska tilltal ÄR fortfarande direkta LEVANDE tilltal från Herren som skulle-skall åtlydas utan knorr! Det var-ÄR 'säck och aska' som gällde, om man tog-TAR Herrens Ord på allvar och vände om-VÄNDER OM i djup syndanöd!

 

b) Nuet är inte heller en verkstad, där köttet i egen kraft skall reparera felstegen. Nuet handlar om en enda sak: OMVÄNDELSE och LYDNAD!

 

2 Kor.6:2 "Han säger ju: Jag bönhör dig i rätt tid, och jag hjälper dig på frälsningens dag. Se, nu är den rätta tiden, nu är frälsningens dag."
.....

Hebr.4:6 "Det står alltså fast att somliga går in i vilan och att de som först fick höra evangeliet predikas inte kom in för sin olydnads skull.

Därför bestämmer han på nytt en dag som han kallar i dag, när han långt senare säger genom David vad som redan är nämnt: I dag, om ni hör hans röst, förhärda inte era hjärtan."
........................


c) Framtiden handlar inte om nya möjligheter för obibliska visioner utan den handlar om vänta in VAKANDE Jesu andra tillkommelse, att fylla lampan med oljan!


Matt.24:37 "Ty som det var i Noas dagar, så skall det vara vid Människosonens återkomst. Som människorna levde dagarna före floden: de åt och drack, gifte sig och blev bortgifta, ända till den dag då Noa gick in i arken, och de visste ingenting, förrän floden kom och ryckte bort dem alla - så skall Människosonens ankomst vara."
.........................


Slutsats: Jag önskar att det Nya Året skall verkligen bli en möjlighet för alla som sover, att de skall vända om och lyda den sunda läran! Allt annat är bara vackra ord, filosofier och tomma fraser - ett köttsligt huvudkunskap som bara förvirrar och förleder folket.

Låt ingen bedra oss!

......................................................................

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=241556

Kommentarer
Postat av: Joakim Ivarsson

Härligt att höra att du är så rättfärdig...

2011-01-09 @ 12:16:59
Postat av: Deborah

Joakim!



Det handlar inte om 'min' rättfärdighet. Jag är ingenting.



Däremot har jag blivit rättfärdiggjord genom tro på Jesus och jag har iklätt mig HANS rättfärdighet, så att jag kan skilja på vänster och höger....



Ef.4:20 "Ni däremot har verkligen lärt känna Kristus sådan han är. Ni har fått höra honom förkunnas och blivit undervisade i honom enligt den sanning som finns hos Jesus.



Ni har lämnat ert förra liv och lagt av den gamla människan som går under, bedragen av sina begär,

och ni förnyas nu till ande och sinne.



Ni har iklätt er den nya människan, som är skapad till likhet med Gud, i sann rättfärdighet och helighet.



Lägg därför bort lögnen och tala sanning med varandra, vi är ju varandras lemmar. Grips ni av vrede, så synda inte.



Låt inte solen gå ner över er vrede och ge inte djävulen något tillfälle."

...........



Mvh..... Deborah

2011-01-09 @ 18:17:38
URL: http://deborah7.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se