+ Manipulerande retorik i U.Ekmans predikan...

Jag vill bifoga inlägg från Andys blogg ang. Ulf Ekmans predikan på Livets Ord under nyårskonferensen 2008/09.

http://www.glandberger.net/2009/01/en-stormvind-fran-helvetet/#comment-58584
..............................
Min kommentar:  En sak är klar:  vad Ulf Ekman använder sig av i sin predikan, det är manipulerande retorik.

På andens område gäller finkänslighet och respekt för andra människors fria vilja att pröva allt i enlighet med Skriften. Genom att demonisera varje försök till prövning hos de troende, skapar Ekmans retorik rädsla och fruktan hos lyssnarna.

Man vill ju inte ‘gå mot Gud'...och eftersom U.Ekman påstår, att han hör den Helige Andes röst, då låter man bli all prövning.

Denna sortens andliga manipulation är den värsta, eftersom människan börjar kontrollera sig själv för att inte ‘kritisera' Herren...Men Ordet säger precis tvärtom - vi UPPMANAS att pröva allt!

Vi uppmanas att vaka, bedja och studera Skriften tillsammans. Herren har satt OLIKA GÅVOR i sin församling för att utrusta Kroppen till ett befrielseverk för människor. Ingen ledare har rätt eller befogenhet att skrämma andra till tystnad! Äkta herdar uppmanar sina får i stället att rannsaka alla utsagor, för att ingen skall gå vilse.


Jag vågar påstå, att Ulf Ekmans predikan inte kommer från Herren eftersom man inte får pröva utsagorna och därför tar jag bestämt avstånd ifrån den.
....................................


Kommentarer
Postat av: S-E Sköld

JESUS: “Därför, om du kommer

med din gåva till altaret

och där drar dig till minnes,



att din broder har någonting

emot dig, så lägg ned din gåva

där framför altaret och gå först

bort och förlik dig med din broder



och kom sedan och bär fram

din gåva.



Var villig till snar förlikning

med din motpart, medan du ännu är

med honom på vägen..”



Ulf Ekman skall inte - enligt Jesu Ord - förrätta “altartjänst” innan han gjort upp med de människor/får och deras familjer/närstående han skadat genom sin villoförkunnelse och övriga framfart.



Han är - åtminstone för mig - inget trovärdigt Jesu vittne och ingen trovärdig Jesu lärjunge, så länge han inte åtlyder Jesu - Mästarens - egna Ord. Utan tvärt om kallar dem - Jesu Ord - vad som framgår av hans angrepp på bloggarna.



Han är, då han gör anspråk på att vara en kristen församlingsledare, skyldig att - i ord och handling - vara ett föredöme för hjorden.



Personligen känner jag till - är bekant med - människor som blev berövade sin bardom; som hade alla förutsättningar att få vara kristet lugn och trygg.



De berövades den genom att den ena av föräldrarna drabbades av Ulf Ekmans villoförkunnelse, så att äktenskapet gick sönder, under “barnbördsnöds -och stampa på djävulenperioden” m.fl. andra galenskaper, som t.ex. undervisningen om det papegojeliknande “tro och bekännelse” beteendet: befall och det blir som du befaller. Den undervisning som satan gav JESUS en gång.







“Står det inte rent av att “om vi älskar varandra så ska människorna förstå att Gud sänt Jesus”, skrev någon på en blogg som försvar/skydd för Ulf Ekman.



Just precis, och inte i TOMMA ORD, utan i handling. Det innebär - åtminstone för mig - att den dag så Ulf Ekman, som den kunniga mediaman han är, börjar kalla samman alla människor som upplever sig ha blivit skadade av hans villoförkunnelse -och övriga sätt mot dem, för att be dem om förlåtelse och försöka hjälpa dem till rätta i det liv de nu lever: därför att många har, på olika sätt, skador än i dag av hans villosådd,



då skall jag FÖRSIKTIGTVIS börja tro/räkna med, att han återvänt till att vandra i Jesu fotspår, efterföljd.



Som det nu är, känner jag inte igen JESUS i honom; och ser honom inte som en representant för Överherden, som gett Sitt liv för alla Sina får.



Jag hör orden, men ser inte gärningarna; och summan av det är, att jag saknar Herdens röst i det han säger och gör, främst i det han UNDERLÅTER ATT GÖRA!



2009-01-07 @ 06:10:37
Postat av: S-E Sköld

Ulf Ekman har inte bara vissa bloggare emot sig, han har framförallt Jesu Ord emot sig och KONKRETA, OUPPKLARADE SKADOR som han vållat människor/får där han gått fram; med sin falska undervisning:



för på samma sätt som en sund lära bygger upp,

skadar en falsk!



OCH INGEN SKALL TRO, ATT VÄCKELSEN I VÅRT LAND KOMMER GENOM EN BLANDNING AV LJUS OCH MÖRKER, AV SANNING OCH LÖGN, AV GUDS ORD OCH FALSKA LÄROR.



Den kommer genom de få -eller många som får Ordet till sig i Andens kraft; det rena, oförfalskade Gudsordet: och till att också i Andens kraft ge det Ordet vidare till hungrande och törstande själar: för Ordet är Andens svärd, och inte någon människas.



Jer. 23:28-29 "Den som har undfått

mitt Ord, han må tala mitt Ord

i sanning.



Vad har väl halmen att skaffa

med säden?



Är inte mitt Ord som en eld,

säger Herren,

och likt en hammare som

krossar sönder klippor?"

2009-01-07 @ 06:44:20
Postat av: S-E Sköld

Ulf Ekman som har makt/penningmakt m.m. och lokaler, att inbjuda talare/förkunnare från olika håll; även från andra sidan havet, kan också om han VILL bjuda in alla dem som anser sig lidit skada, personlig och i sina liv, p.g.a. hans villoförkunnelse:



den förkunnelse som han nu själv, enligt uppgift, tagit avstånd från, även om han snarare förringar den; än har en TROVÄRDIG uppgörelse med den;



för att om uppgörelsen med villoförkunnelsen skall bli trovärdig, då måste han först och främst göra upp med dem han skadat genom den.



Och den dag han gör det, kommer det att synas och märkas och helt enkelt inte gå att dölja: som en stad som ligger upplyst på ett högt berg!



2009-01-07 @ 08:59:06
Postat av: S-E Sköld

Det är alltså inte några bloggare Ulf Ekman har emot sig; det han har emot sig är GUDS ORD och SINA EGNA HANDLINGAR/GÄRNINGAR:



de vittnar emot honom, och det vittnesbördet blir han inte av med, förrän han gjort upp med dem han skadat.



Därför kan ingen heller hjälpa Ulf Ekman i denna sak; det är bara han själv som kan ställa allt till rätta, genom förlåtelsens och försoningens under. Och det är bara han som kan ta initiativet till denna uppgörelse.



Det är hans eget hjärta det handlar om,

och inte om bloggare.





2009-01-08 @ 09:37:48
Postat av: S-E Sköld

Från tidningen Dagen: “En katolsk präst på Irland har gått den 215 kilometer långa sträckan mellan Cobh och Dublin för att göra bot för katolska prästers övergrepp på barn.



Han avslutade sin “vandring för gottgörelse” på tisdagen då han anlände till Dublins domkyrka. Där välkomnades han varmt av Dublins ärkebiskop Diarmiud Martin.



Fader Michael Mernagh startade den åtta dagar långa vandringen utanför St Colman´s Cathedral i Cobh. Han ville visa solidaritet med offren efter att en kritisk rapport avslöjat hur anmälningar om sexuella övergrepp behandlats av stiftsledningen i stiftet Cloyne. Sedan dess har flera krav rests på att biskopen av Cloyne ska avgå.



Fader Mernagh sa att han hoppades att hans vandring ska hjälpa de utsatta “att stå upp och bli räknade med”, skriver Belfast Telegraph.”



—–



De sista raderna i ovanstående artikel från Dagen, fäste jag mig särskilt vid och ser en tydlig parallell till frågan ang. Ulf Ekmans ev. uppgörelse med de skador han, genom sin villoförkunnelse, ställt till med:



“Fader Mernagh sa att han hoppades att hans vandring ska hjälpa de utsatta “att stå upp och bli räknade med”, skriver Belfast Telegraph.”



“Att stå upp och

bli räknade

med”



Egentligen det som Guds Evangelium handlar om: att resa upp Människan, och inte att trampa på henne, kränka henne!



---



Likheten med Ulf Ekman är slående: de Katolska kyrkoledarna försökte i det längsta dölja och förbise övergreppen som pågått i skydd av kyrkan; men tiden blev även här "sanningens bästa vän", för den som strider MOT sanningen har gett sig in i en strid som den aldrig kan vinna, och så är det också för Ulf Ekman; för eller senare måste han kapitulera och erkänna vad sant är:



böja knä för Sanningen!

2009-01-08 @ 09:46:11
Postat av: S-E Sköld

Jer. 5:3 "HERRE, är det ej

sanning dina ögon söker?"



Gud söker ALLTID sanningen, och Hans Ord ÄR sanningen, och det som INTE HÅLLER inför Hans Ord, är inte sanning; är inte AV sanningen. Det är en gren från ett annat träd, och en frukt från en annan rot. Och väl gör den som ansar sitt träd från alla sådana grenar -och frukter: för de kommer ändå inte att bestå inför Guds ögon, varken nu i livet, eller senare, inför det kommande.

2009-01-08 @ 10:32:48
Postat av: S-E Sköld

Jag har under åren lagt märke till, att de som försvarar Ulf Ekman, skulle förmodligen göra det även om han sköt en elefant i deras egen trädgård; och sedan förnekade, dels att han skjutit den och dels att den ö.h.t. ligger där:



oaktat att den ligger där synlig inför alla, och stöp p.g.a. ett skott från Ulf Ekman och hans bössa, i många vittnens närvaro.



På liknande vis hörs ljud från klagande, skadade människor över hela landet, p.g.a. Ulf Ekman och hans bössa: en del av dem har inte orkat leva.



När skall Ulf Ekmans - till synes hjärntvättade - anhängare vakna? För att börja använda sina normala sinnen: syn och hörsel och förmåga att kunna läsa innantill och förstå vad de läser; t.ex. i Bibeln, Guds Ord! Och låta Ordet få vara högsta auktoriteten.

2009-01-08 @ 14:04:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se