+ Det finns ett pris att betala, Ulf Ekman...

"Med seende ögon...."...och inget begripa....Ingen är så blind, som den som inte vill se...
Citat ur Ulf Ekmans blogg: "Jasså, är Livets ord på väg mot Rom?

På senare tid har det förekommit rätt mycket spekulationer och fantasier om församlingen Livets Ord. Det spekuleras om hemliga möten och hemliga agendor som skulle syfta till någon slags kollektivanslutning till Rom.

En del saker har varit oerhört fantasifulla och ibland verkar det som om varje ord jag säger synas med lupp. Man verkar vilja vaska fram något dolt budskap i allt jag andas om. Priset tror jag togs av någon som försökte tolka ett foto där jag tydligen har händerna på samma sätt som påven och det skulle tyda på något hemligt samförstånd.(Slut citat)
.....................


Min kommentar
: Ulf Ekmans påstående, att det spekuleras om hemliga möten och agendor på Lo, måste korrigeras något...och lika bra kan man sätta en titel på det:

"Jasså, är Lo's samarbete med katolicismen hemligt?" Och SVAR:


1) Det som sker på Lo är INTE HEMLIGT. Ingen spekulerar om någonting utan allt vad Ulf Ekman gör - det gör han...öppet och det är det som är sååå bedrägligt, tyvärr...Vi behöver inte ‘leta med lupp' efter dolda saker, eftersom Ulf Ekmans samröre med falska läros SKER HELT OFFENTLIGT.

Alltså: ‘haltandet' på båda sidor med ena foten i Skriften och den andra i Baalsdyrkan är ingen hemlighet. Därför kan detta bemötas och prövas med Skriften.


Nästa citat av UE ur bloggen
:
"Låt mig komma med några klargöranden: Livets Ord är en protestantisk evangelisk-karismatisk församling och har inga planer på att ansluta sig till Katolska kyrkan. Däremot har vi vuxit i respekt och kärlek till Kristi kropp och alltså också till den Katolska kyrkan. Det har varit mycket roligt att lära känna katolska syskon. Det har också varit lärorikt att både lyssna till dem och att ta del, inte minst av den rika andliga litteratur som finns hos katolikerna, liksom också hos de ortodoxa." (Slut citat)
..........

2) Min kommentar: Den rika ‘andliga' litteratur som finns inom katolicismen bygger inte endast på Skriften utan den har sina rötter i eros-fromheten. Eros-fromhet handlar om att vi ‘köttsliga' människor har någor extra att erbjuda Herren som att ‘rena' vår egen kärlek (?) till Gud, ‘uppvärdera' den. I botten - en gärningslära.
...........
3) Det som är manipulativt i UE blogg, det är att han förnekar en uppenbar sak, precis som en liten pojke som försöker förneka av rädsla för sin pappa, att han har slagit sönder fönsterrutan...

Med tanke på att Herren förbereder sin Brudförsamling för sin ankomst, där det handlar om miljontals människosjälar på väg att undfå evigt liv, så måste vi slå larm och vädja till alla syskon att de inte låter faller för vilfarelse!


Matt.25:1-
"Då skall det vara med himmelriket, såsom när tio jungfrur togo sina lampor och gingo ut för att möta brudgummen. Men fem av dem voro oförståndiga, och fem voro förståndiga. De oförståndiga togo väl sina lampor, men togo ingen olja med sig.
De förståndiga åter togo olja i sina kärl, tillika med lamporna. Då nu brudgummen dröjde, blevo de alla sömniga och somnade. Men vid midnattstiden ljöd ett anskri: ‘Se brudgummen kommer! Gån ut och möten honom.'

Då stodo alla jungfrurna upp och redde till sina lampor. Och de oförståndiga sade till de förståndiga: ‘Given oss av eder olja, ty våra lampor slockna.' Men de förståndiga svarade och sade: ‘Nej, den skulle ingalunda räcka till för både oss och eder. Gån hellre bort till dem som sälja, och köpen åt eder.'
Men när de gingo bort för att köpa, kom brudgummen, och de som voro redo gingo in med honom till bröllopet, och dörren stängdes igen. Omsider kommo ock de andra jungfrurna och sade: ‘Herre, herre, låt upp för oss.' Men han svarade och sade: ‘Sannerligen säger jag eder: Jag känner eder icke.'

VAKA fördenskull; ty ni vet icke dagen, ej heller stunden. "
...................

Slutsats: må Herren förbarma sig över oss alla, när vi försöker förhärda vårt hjärta och fly från ansvaret för våra handlingar...
Må vi betala priset för andligt seende...
......................
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=161780


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se