+ Bibeln är kristendomens facit! (av SE Sköld)

BIBELN ÄR KRISTENDOMENS FACIT:

som avslöjar ALLA FRÄMMANDE LÄROR som vill tränga sig in -och förföra kristenheten. Därför är det långt bättre att "HÅLLA SIG VÄL" med Guds Ord - Bibeln - än t.ex. med kristna ledare som låtit sig förföras av för Bibeln främmande läror.
Det intressanta är, mot bakgrund av nutida hållning inom det svenska kristna ledarskapet, att JESUS -och Hans apostlar aldrig tycks ha insett värdet av samarbete med falska läror, utan varnade tvärt om sina samtida för dem. Och jag har mycket svårt att tro, att ljuset tilltagit inom det kristna ledarskapet sedan dess, utan snarare tvärt om:

och i mörkret blir som bekant, enligt talesättet, "alla katter grå". Men det är ju betydligt farligare, om alla vargar blir fårullsvita i mörkret; i synnerhet för de som är satta att vaka över Guds dyrköpta - och därmed för ägaren ytterst dyrbara - fårhjord.

Apg. 20:26-31 "Därför betygar jag för er
nu i dag, att jag inte bär skuld för någons
blod. Ty jag har inte undandragit mig att
förkunna för er, allt Guds rådslut.

Så ha nu akt på er själva och på hela
den hjord, i vilken den helige Ande har
satt er till föreståndare, till att vara
herdar för Guds församling, som han
har vunnit med sitt eget blod.

Jag vet, att sedan jag skilts från er,
svåra vargar skall komma in bland er
och att de skall inte skona hjorden

Ja, bland er själva skall män uppträda,
som talar vad förvänt är för att locka
lärjungarna att följa sig.

Vaka därför.."

SE Sköld
............................................
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=162135

Kommentarer
Postat av: S-E Sköld

Då det har funnits ett markant intresse för nedastående insändare - som jag fick publicerad i Jönköpings-Posten den 12/1 2009 - och då Deborah varit vänlig, att ge mig utrymme som gästbloggare, publicerar jag den också här på sidan.



-------------------------

GUD UTSER SJÄLV SINA SPRÅKRÖR!



Jer. 22:29 O land, land, land,

hör Herrens Ord!"



Pingströrelsen – föreningen Pingst-ffs (fria församlingar i samverkan) och Samfundet Pingst – i Sverige har utsett åt sig en ny föreståndare och talesman, valet föll på Pelle Hörnmark, Jönköping.



Nu är ju pingströrelsen oförhindrad att utse ett språkrör åt sig, som även på riksplanet har att framföra rörelsens uppfattningar i olika frågor. Det kan ju innebära ett politiskt -och opinionsmässigt inflytande;



men sanningen är den, att när Gud skall säga någonting till folk och länder gör Han det genom Sina språkrör, profeterna. Och dem utser Han själv, utan någon inblandning -eller råd från människor.



Och det Gud vill säga till oss som land och folk - för även Han har en del att säga - det har pingströrelsen - med sina ledare i täten - stått emot och förhindrat i nu några decennier.



Och det är viktigt att känna till, att det pingströrelsen i Sverige säger och uttalar i olika frågor, inte alltid är det Gud säger; vill ha sagt, och det pingströrelsen prioriterar är inte alltid det Gud prioriterar: d.v.s. ser som angeläget och mer brådskande än annat.



Det finns ju hos oss Människor - troende såväl som icke troende - en önskan att få vara till lags; bli omtyckta och helst populära, men Guds Ande söker aldrig Människors gunst: Han är bara ute efter en enda sak, att rädda oss inför evigheten!



Därför döljer Han inga sanningar för oss, som kan vara oss till nytta i det syftet: vilket däremot Hans församlingar ofta gör, därför att de består av Människor, som inte gärna vill - av omvärlden - uppfattas som obekväma;



och blir därför gärna ”politiskt korrekta” för att vinna kortsiktiga fördelar. T.ex. att slippa förföljelse för Guds Ords skull. Därför talar Gud genom Sina profeter:



Jer. 5:3 ”Herre, är det ej

sanning som dina ögon söker”.



Och den sanningen är aldrig en mix mellan sanning och lögn. Den är inte anpassad till vad vi människor vill höra, utan till vad vi behöver få höra.



S-E Sköld

2009-01-22 @ 22:24:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se