+ Att skilja på 'vänster och höger' i andevärlden...

Kära syskon i Herren!

Det finns en skillnad mellan kvacksalveri - exorcism (som bygger på förnuftets kunskap om onda andar) och mellan Guds Andes verk. Det är detta som Skriften undervisar om och det är av avgörande betydelse i vår vandring med Herren på denna jord, att vi känner till denna skillnad, så att ingen bedrar oss...

.1) GUDS ANDES VERK: demoner drivs ut med Guds blotta närvaro som den överlåtne troende är bärare av, eftersom 'kraften finns inom oss' - den som är pånyttfödd och överlåten hamnar genast i konflikt med mörkrets rike. Inte på grund av den 'egna kunskapen' om mörkrets rike utan på grund av att 'Kristus bor i mig'.
Tillvägagångssätt:
a) de orena/onda andarna manifesterar sig själva - vi letar inte efter dem.
b) kort tillrättavisning med ord - ej vrål eller skrik - "Tig och far ut!" sade Jesus.
c) Guds auktoritet - makt, myndighet - det är nog att befrielse skall äga rum.

Luk.4:31 "Och han kom ned till Kapernaum, en stad i Galileen, och undervisade folket på sabbaten. Och de häpnade över hans undervisning, ty han talade med makt och myndighet.

Och i synagogan var en man som var besatt av en oren ond ande. Denne ropade med hög röst:  "Bort härifrån! Vad har du med oss att göra, Jesus från Nasaret? Har du kommit för att förgöra oss? Jag vet vem du är, du Guds Helige."

Men Jesus tilltalade honom strängt och sade: "Tig och far ut ur honom." Då kastade den onde anden omkull mannen mitt ibland dem och for ut ur honom, utan att hava gjort honom någon skada. Och häpnad kom över dem alla, och de talade med varandra och sade: "Vad är det med dennes ord? Med myndighet och makt befaller han ju de orena andarna, och de fara ut."
 ...........

.2) ÖVERLÅTELSE = LÄRJUNGENS POSITION - SITTANDE I DEN HIMMELSKA VÄRLDEN: Således handlar det om lärjungens position i Herren i total vila och inte 'köttsliga' färdigheter som kunskap, insikt eller röstresurser:


Ef.2:1-7
"Så har han ock gjort eder levande, eder som voren döda genom de överträdelser och synder i vilka I förut vandraden, efter denna världs och tidsålders sätt, i det I följden fursten över luftens härsmakt, över den andemakt som nu är verksam i de ohörsamma.

Bland dessa voro förut också vi allasammans, där vi vandrade i vårt kötts begärelser och gjorde vad köttet och sinnet ville; och vi voro genom vår natur hemfallna åt vredesdomen, vi likasom de andra. Men Gud, som är rik på barmhärtighet, har, för den stora kärleks skull, varmed han har älskat oss, gjort oss levande med Kristus, oss som voro döda genom våra synder. Av nåd ären I frälsta!

Ja, han har uppväckt oss med honom och satt oss med honom i den himmelska världen, i Kristus Jesus, för att i de kommande tidsåldrarna bevisa sin nåds översvinnliga rikedom, genom godhet mot oss i Kristus Jesus."

...........
OBS! >>  BRIST PÅ ÖVERLÅTELSE leder till nederlag:


Apg.19:13 "Men också några kringvandrande judiska besvärjare företogo sig nu att över dem som voro besatta av onda andar nämna Herren Jesu namn; de sade: "Jag besvär eder vid den Jesus som Paulus predikar. Bland dem som så gjorde voro sju söner av en viss Skevas, en judisk överstepräst. Men den onde anden svarade då och sade till dem: "Jesus känner jag, Paulus är mig ock väl bekant men vilka ären I?" Och mannen som var besatt av den onde anden störtade sig på dem och övermannade både den ene och den andre; han betedde sig så våldsamt mot dem, att de måste fly ut ur huset, nakna och sargade."
...........

.3) LYDNAD = LÄRJUNGNENS POSITION PÅ JORDEN: det gäller att lyda Ordet här på jorden och 'bygga sitt hus på berget' dvs. på Guds Ord.


Matt.7:20
"Alltså skolen I känna dem av deras frukt. - Icke kommer var och en in i himmelriket, som säger till mig: 'Herre, Herre', utan den som gör min himmelske Faders vilja. Många skola på 'den dagen' säga till mig: 'Herre, Herre, hava vi icke profeterat i ditt namn och genom ditt namn drivit ut onda andar och genom ditt namn gjort många kraftgärningar?' Men då skall jag betyga för dem: 'Jag har aldrig känt eder; gån bort ifrån mig, I ogärningsmän.'
Därför, var och en som hör dessa mina ord och gör efter dem, han må liknas vid en förståndig man som byggde sitt hus på hälleberget. Och slagregn föll, och vattenströmmarna kommo, och vindarna blåste och kastade sig mot det huset; och likväl föll det icke omkull, eftersom det var grundat på hälleberget.

Men var och en som hör dessa mina ord och icke gör efter dem, han må liknas vid en oförståndig man som byggde sitt hus på sanden. Och slagregn föll, och vattenströmmarna kommo, och vindarna blåste och slogo mot det huset; och det föll omkull, och dess fall var stort."

..........

 .4) GUDS KÄRLEK TILL MÄNNISKAN = NÅD och DEN BEFRIANDE SANNINGEN: Jesus är kärleken-agape till människorna och Han gör allting med respekt för individen - Herren kränker inte någon...


Matt.9:35-37
"Och Jesus gick omkring i alla städer och byar och undervisade i deras synagogor och predikade evangelium om riket och botade alla slags sjukdomar och allt slags skröplighet. Och när han såg folkskarorna, ömkade han sig över dem, eftersom de voro så illa medfarna och uppgivna, "lika får som icke hava någon herde." Därför sade han till sina lärjungar: "Skörden är mycken, men arbetarna äro få. Bedjen fördenskull skördens Herre att han sänder ut arbetare till sin skörd."
..........

.5) OMVÄNDELSE FRÅN AVGUDAR = BEFRIELSE FRÅN ONDA ANDAR: Herren Jesus leder oss bort från avgudar som ger den onde tillträde till vårt liv.

1Kor.10:19-22 "Vad vill jag då säga härmed? Månne att avgudaofferskött är någonting, eller att en avgud är någonting? Nej, det vill jag säga, att vad hedningarna offra, det offra de åt onda andar och icke åt Gud; och jag vill icke att I skolen hava någon gemenskap med de onda andarna. I kunnen icke dricka Herrens kalk och tillika onda andars kalk; I kunnen icke hava del i Herrens bord och tillika i onda andars bord. Eller vilja vi reta Herren? Äro då vi starkare än han?"

Uppb.9:20-21 "Men de återstående människorna, de som icke hade blivit dödade genom dessa plågor, gjorde icke bättring; de vände sig icke ifrån belätena, som de hade gjort med egna händer, och upphörde icke att tillbedja onda andar och avgudar av guld och silver och koppar och sten och trä, som varken kunna se eller höra eller gå. De gjorde icke bättring och upphörde icke med sina mordgärningar och trolldomskonster, sin otukt och sitt tjuveri.
...........

.6) FOKUS > PÅ HERREN JESUS - ej på demoner!
Motiven måste vara de rätta:

Luk.10:17-20 "Och de sjuttiotvå kommo tillbaka, uppfyllda av glädje, och sade: "Herre, också de onda andarna äro oss underdåniga genom ditt namn." Då sade han till dem: "Jag såg Satan falla ned från himmelen såsom en ljungeld.

Se, jag har givit eder makt att trampa på ormar och skorpioner och att förtrampa all ovännens härsmakt, och han skall icke kunna göra eder någon skada. Dock, glädjens icke över att änglarna äro eder underdåniga, utan glädjens över att edra namn äro skrivna i himmelen."
................


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se