+ Kyrkan frälser ingen, säger Skriften, det gör endast Herren...

Nu är man tillbaka på samma gamla spår: intellektuella 'giganter' upphöjs över Skriftens auktoritet.
Och Johan Hakelius har rätt - å ena sidan: kritiken av kristendomen är ofta dåligt underbyggd, eftersom den utgår ifrån Platons världsbild och inte utifrån Skriften....

Citat: "Därför att deras kritik ofta är dum och dåligt underbyggd. Kritik är bra, men måste börja med att man begriper vad man kritiserar. De kritiker vi talar om gör ofta tvärtom; de gör en poäng av att vägra förstå. De gör sig dummare än de, förhoppningsvis, är."
................
Men å andra sidan har han inte rätt, för genom att upphöja en människas intellekt, GK Chestertons, faller J. Hakelius i egen 'kritiska' grop som också har sina rötter i grekisk filosofi och bevisar därmed, att han inte heller förstår vad han kritiserar:

Citat: "Bland annat för att han sade att kyrkan är det enda som frälser oss från det förnedrande slaveriet att vara barn av vår egen tid." (Slut citat) ....[???]
..................
'Kyrkan' frälser nämligen ingen och det kan till och med läskunniga barn förstå genom att studera Skriften. Och vad betyder det dunkla påsåendet 'att vara barn av vår egen tid'?
Det är ju inte mänsklig intellekt som den troende bör åberopa när man diskuterar trosfrågor, utan endast Herrens eget Ord.

................
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=195370

Kommentarer
Postat av: tompa

bra skrivet läs min blogg me gärna lycka till i framtiden!!!

2009-12-06 @ 19:50:15
URL: http://actionmannrone.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se