+...Men Guds Ord säger: "Bli en ny skapelse i Kristus-Messias"!...om du vill...

Just det: det går inte att bota 'den gamle adam' och det behövs inte....För Herren har i sin stora kärlek kommit med en mycket bättre befriande, okbrytande lösning för människan! Jesus Kristus har spikat det gamla köttet på korset tillsammans med alla de som tar emot Honom och tror på Hans verk. Det har skett ett byte på korset: Gud erbjuder människan att bli EN HELT NY SKAPELSE "i Kristus Jesus" - Han har tagit bort den gamla människan och blivit vår rättfärdighet!
Luk.4:14
"Och Jesus vände i Andens kraft tillbaka till Galileen; och ryktet om honom gick ut i hela den kringliggande trakten. Och han undervisade i deras synagogor och blev prisad av alla. Så kom han till Nasaret, där han var uppfödd. Och på sabbatsdagen gick han, såsom hans sed var, in i synagogan: och där stod han upp till att föreläsa. Då räckte man åt honom profeten Esaias' bok; och när han öppnade boken, fick han se det ställe där det stod skrivet:

"Herrens Ande är över mig, ty han har smort mig. Han har satt mig till att förkunna glädjens budskap för de fattiga, till att predika frihet för de fångna och syn för de blinda, ja, till att giva de förtryckta frihet och till att predika ett nådens år från Herren."
............

2Kor.5:15 "Och han har dött för alla, på det att de som leva icke mer må leva för sig själva, utan leva för honom som har dött och uppstått för dem. Allt ifrån denna tid veta vi därför för vår del icke av någon efter köttet. Och om vi än efter köttet hade lärt känna Kristus, så känna vi honom nu icke mer på det sättet.

Alltså, om någon är i Kristus, så är han en ny skapelse. Det gamla är förgånget; se, något nytt har kommit!


Men alltsammans kommer från Gud, som har försonat oss med sig själv genom Kristus och givit åt oss försoningens ämbete. Ty det var Gud som i Kristus försonade världen med sig själv; han tillräknar icke människorna deras synder, och han har betrott oss med försoningens ord.

Å Kristi vägnar äro vi alltså sändebud; det är Gud som förmanar genom oss. Vi bedja å Kristi vägnar: Låt försona eder med Gud. Den som icke visste av någon synd, honom har han för oss gjort till synd, på det att vi i honom må bliva rättfärdighet från Gud."
 .......................
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=174826


Kommentarer
Postat av: alert

BRA! TACK!

2009-08-09 @ 13:01:25
URL: http://alertsweden.blogg.se/
Postat av: Deborah

Alert!Tack själv...Vi måste förstå utifrån Romarbrevet, vad 'död i Herren' verkligen innebär: en total befrielse från själv-livet.

Rom.6:5 "Ty om vi hava vuxit samman med honom genom en lika död, så skola vi ock vara sammanvuxna med honom genom en lika uppståndelse.

Vi veta ju detta, att vår gamla människa har blivit korsfäst med honom, för att syndakroppen skall göras om intet, så att vi icke mer tjäna synden.

TY DEN SOM ÄR DÖD, han är friad ifrån synden.

Hava vi nu dött med Kristus, så tro vi att vi ock skola leva med honom, eftersom vi veta att Kristus, sedan han har uppstått från de döda, icke mer dör; döden råder icke mer över honom. Ty hans död var en död från synden en gång för alla, men hans liv är ett liv för Gud.

Så mån ock I hålla före att I ären döda från synden och leven för Gud, i Kristus Jesus.

Låten därför icke synden hava väldet i edra dödliga kroppar, så att I lyden deras begärelser."

.........

Var välsignad!

2009-08-09 @ 14:37:55
URL: http://deborah7.blogg.se/
Postat av: Gregorius Rex

Skönt det där med Kristus, ju!Då behövs det inget botanmde av det som människor slarvigt kallar synd.

2009-08-09 @ 18:44:48
Postat av: Deborah

G. Rex....Just det - det behövs omvändelse och lydnad.Om man vill tro på Skriften, så klart...

.........

2009-08-11 @ 19:51:53
URL: http://deborah7.blogg.se/
Postat av: Mikael F.

Nu var det längesedan du skrev något här, Deborah. Hur är det fatt?

2009-10-08 @ 09:47:06
URL: http://www.gastochframling.wordpress.com
Postat av: Deborah

Tack för din omsorg, Mikael!Jag har haft en hel del att göra bl.a. har varit bortrest.Var välsignad! :-)

2009-10-17 @ 18:42:02
URL: http://deborah7.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se