+ Hur 'smörjelse' bekräftar Guds Ord och vice versa.

Att förstå ordet 'kristet'/kristen:

"Kristen" har i grekiskan sitt ursprung i ordet "chrio" = att smörja med olja (därav Christos - 'den smorde'), i religiöst syfte innebär detta att man "avskiljer" någon för en tjänst.

I hebreiskan har vi ordet "mashach" med samma betydelse - därav "mashiach" (avskild person för ett speciellt syfte) = Messias.

Således måste allt 'kristet' ('smort' = avskilt) ha en parallell i det hebreiska tänket ang. "avskiljandet": här blandar man inte saker och ting hursomhelst utan "smörjelse" till tjänst åt den Högste är densamma, som att man blir "bekläd med Herrens Ande för att utföra ett uppdrag".


Allt 'kristet' måste stå i Skriften, eftersom Herrens smörjelse följer alltid det nedtecknade, profetiska Ordet och Ordet följer alltid Herrens smörjelse. Det går inte att skilja dessa åt. Om man säger att man 'kristnar' någon ('smörjer' någon med olja), då måste vederbörande böja sig i lydnad under Guds tilltal och Herrens Ande MÅSTE bekräfta denna 'smörjelse'. Det går liksom 'hand i hand' - människans rituella handling måste bara vara något som Herren redan har utgjutit sin 'avskilde' Ande över.

Annars - om man 'smörjer' någon i egen kraft utan Herrens välsignelse/bekräftelse - då faller handlingen under benämning: TROLLDOM dvs. man utövar egen vilja (som skiljer sig från Guds vilja).

Därför är det viktigt, så att inte vår själafiende ska lura oss totalt, att noga söka Herrens ansikte och leta efter de ställen i Skriften som ger vägledning i fråga om Hans vilja. Om vi - på andens område - 'frilansar' och kör 'på egen maskin', då motarbetar vi den Gud som vi påstår att vi älskar.... Vem vinner i så fall?...Det gör fienden....

Vad säger Skriften?

2Mos.40:13 "Och du skall sätta på Aron del heliga kläderna, och smörja honom och helga honom till att bliva präst åt mig. Och du skall föra fram hans söner och sätta livklädnader på dem. Och du skall smörja dem, såsom du smorde deras fader, till att bliva präster åt mig. Så skall denna deras smörjelse bliva för dem en invigning till ett evärdligt prästadöme, släkte efter släkte."

............

1Joh.2:18 "Mina barn, nu är den yttersta tiden. Ni har ju hört att en antikrist skall komma, och redan har många antikrister uppstått; därav förstår vi att den yttersta tiden är inne. Från oss har de utgått, men de hörde icke till oss, ty hade de hört till oss, så hade de förblivit hos oss. Men det skulle bli uppenbart att icke alla hör till oss. Ni åter havr mottagit smörjelse från den Helige, och ni har all kunskap."

.......

1Joh.2:25 "Och detta är vad han själv har lovat oss: det eviga livet. Detta har jag skrivit till eder med tanke på dem som söka förvilla eder. Men vad eder angår, så förbliver i eder den smörjelse ni har undfått från honom, och det behöves icke att någon undervisar eder; ty vad hans smörjelse lär eder om allting, det är sant och är icke lögn. Förbli alltså i honom, såsom den har lärt eder."

........

Alltså: den som är kristen är smord att leva i sanningen, eftersom sanningen själv - Den Smorde - lever i den kristne dvs. Herren Jesu avskilde Ande. Den som är smord av Herren håller Ordet, eftersom Ordet inte är lögn utan sanning.


1Joh.2:29
"Om ni vet att han är rättfärdig, så kan ni förstå att också var och en som gör vad rättfärdigt är, han är född av honom."

.................

Och detta 'kristet' borde alltså vara inte utvärtes fromhet utan hjärtats lydnad, som bekräftas i sin tur av Herrens smörjelse. Avviker detta 'kristet' från Ordet - då är det inte Herren som är å färde....Därför måste Ordet pröva allt som säger sig komma från Gud.
..........


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se