+ Aposteln Petri ord: "Lyd Gud mer än människor!"

Man diskuterar flitigt påveämbetet idag. Petrus var dock inte den förste 'påven' eller 'fadern' (latin: 'papa' - fader) utan han var Jesu lärjunge och Ordets förkunnare och välförankrad i de profetiska, hebreiska skrifterna. Låt oss titta närmare på den judiske Petri ord i Skriften - i kontexten, eftersom RKK åberopar hans ord i Apostlagärningarna (alltså här: i Skriften):


1) Apg.1:15 "En av de dagarna stod Petrus upp och talade bland bröderna, som då var församlade till ett antal av omkring etthundratjugu; han sade: "Mina bröder, det skriftens ord skulle fullbordas, som den helige Ande genom Davids mun hade profetiskt talat om Judas, vilken blev vägvisare åt de män som grep Jesus."....


...OBS!
Petrus förankrar sin utsaga i SKRIFTENS ORD, kallar dessa ord för profetiska och klarsynt återger den Helige Andes verk 'genom Davids mun'.
.......................
2) Apg.2:14 "Då trädde Petrus fram, jämte de elva, och hov upp sin röst och talade till dem: "Ni judiske män och ni alla Jerusalems invånare, detta må ni veta, och lyssna nu till mina ord: Det är icke så som ni menear, att dessa är druckna; det är ju blott tredje timmen på dagen. Nej, här uppfylles det som är sagt genom profeten Joel:

‘Och det skall ske i de yttersta dagarna, säger Gud, att jag skall utgjuta av min Ande över allt kött, och edra söner och edra döttrar ska profetera, och edra ynglingar ska se syner, och edra gamla män ska ha drömmar; ja, över mina tjänare och mina tjänarinnor skall jag i de dagarna utgjuta av min Ande, och de ska profetera."


...OBS!
Den Skriftförankrade Petrus JÄMTE DE ELVA [inte ensam!], vars stamfader är David, vänder sitt tal till det judiska folket och åberopar profeten JOEL - vi lär av hans tal, att när den Helige Ande verkar, då PROFETERAR man - i enlighet med Skriften.
.......................
3) Apg.2:38 "Petrus svarade dem: "Gör bättring, och låt alla döpa eder i Jesu Kristi namn till edra synders förlåtelse; då ska ni såsom gåva undfå den helige Ande. Ty eder gäller löftet och edra barn, jämväl alla dem som äro i fjärran, så många som Herren, vår Gud, kallar." Också med många andra ord bad och förmanade han dem, i det han sade: "Låt frälsa eder från detta vrånga släkte."


...OBS!
Petrus uppmanar alla till en radikal omvändelse, han ger ingen uppmaning till att 'konservera synden' i ett slutet system.
.......................
4) Apg.2:42 "Och dessa höll fast vid apostlarnas undervisning och brödragemenskapen, vid brödsbrytelsen och bönerna. Och fruktan kom över var och en; och många under och tecken gjordes genom apostlarna."


...OBS!
Petrus var välförankrad i skrifterna och tillsammans med de andra apostlarna undervisade han i enlighet med Ordet.
........................
5) Apg.3:11 "Då han nu höll sig till Petrus och Johannes, strömmade allt folket, utom sig av häpnad, tillsammans till dem på den plats som kallades Salomos pelargång. När Petrus såg detta, tog han till orda och talade till folket så:
"Ni män av Israel, varför undrar ni över denne man, och varför se ni så på oss, likasom hade vi genom någon vår kraft eller fromhet åstadkommit att han kan gå?
Nej, Abrahams och Isaks och Jakobs Gud, våra fäders Gud, har förhärligat sin tjänare Jesus,...."


...OBS!
Petrus åberopar den ende levande Guden som "Abrahams och Isaks och Jakobs Gud - våra fäders Gud"!
Här råder det ingen förvirring i fråga om vilken Gud det handlar om! Samme Herre som "ledde sitt folk ut ur Egyptens land, ut ur träldomshuset".

RKK däremot har konserverat och bevarat Egyptens mysterier och därför är själarna fångna. Således kan inte Petrus vara någon 'första påve', eftersom hans rötter finns i TaNaK, de hebreiska skrifterna och ingen annan grund kan därför läggas till - såsom påvedömet med mysterierna.
......................
6) Apg.4:18 "Därefter kallade de in dem och förbjöd dem helt och hållet att tala eller undervisa i Jesu namn. Men Petrus och Johannes svarade och sade till dem: "Om det är rätt inför Gud att vi hörsammar eder mer är Gud, därom må ni själva döma; vi för vår del kunna icke underlåta att tala vad vi har sett och hört."


Apg.5:29
"Men Petrus och de andra apostlarna svarade och sade: "Man måste lyda Gud mer än människor."


...OBS!
Petrus uppmanar att LYDA Gud mer än människor! Det är precis tvärtom i påvedömet.
.....................
7) Apg.5:14 "Och ännu flera trodde och slöt sig till Herren, hela skaror av både män och kvinnor."


...OBS!
Folket som trodde slöt sig till HERREN och upphöjde inte människor.
......................
8) Apg.8:20 "Då sade Petrus till honom: "Må dina penningar med dig själv gå i fördärvet, eftersom du menar att Guds gåva kan köpas för penningar. Du har ingen del eller lott i det som här är fråga om, ty ditt hjärta är icke rättsinnigt inför Gud. Gör fördenskull bättring och upphör med denna din ondska, och bed till Herren att den tanke som har uppstått i ditt hjärta må, om möjligt är, bli dig förlåten. Ty jag ser att du är förgiftad av ondska och fången i orättfärdighetens bojor."


...OBS!
Petrus uppmanar till RÄTTSINNIGHET!
........................
9) Apg.10:25 "Då nu Petrus skulle träda in, gick Kornelius emot honom och betygade honom sin vördnad, i det att han föll ned för hans fötter. Men Petrus reste upp honom och sade: "Stå upp; OCKSÅ JAG ÄR EN MÄNNISKA."
...
Härmed anser jag frågan om påvens 'Petri ämbete' och 'Kristi ställföreträdare' (se bodhisattva!) vara avgjord till hans nackdel, (eftersom varken Jesus eller påven är någon 'buddha'):

avgudadyrkan och orättfärdighet i bekräftas inte av den Helige Ande, som är profetians och Jesu Kristi egen Ande och som alltid verkar i enlighet med de hebreiska Förbundsskrifterna, med summan av Guds nedskrivna Ord.
........Amen.
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=160971


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se