+ Varför dog Herren Jesus?

......för att BEFRIA OSS 'ifrån vår köttsliga svaghets skull' - dvs. för att ta itu med vårt upproriska hjärta! Om vi vill lyda......
Det finns ett viktigt budskap i Romarbrevet (klara besked), som belyser människans 'fördömda' av Herren hjärta och Herrens radikala lösning på problemet - Hans död och upståndelse till seger över synd och död:

Rom.6:17-22 "Men Gud vare tack för att den tid är förbi, då ni var syndens tjänare, och för att ni har blivit av hjärtat lydiga, så att ni följer den lära som har givits eder till mönsterbild och för att ni, när ni nu har gjorts fria ifrån synden, har blivit tjänare under rättfärdigheten - om jag nu får tala på människosätt, för eder köttsliga svaghets skull. Ja, likasom ni förr ställde edra lemmar i orenhetens och orättfärdighetens tjänst, till orättfärdighet, så må ni nu ställa edra lemmar i rättfärdighetens tjänst, till helgelse.

Medan ni var syndens tjänare, var ni ju fria ifrån rättfärdighetens tjänst; men vilken frukt skördade ni då därav? Jo, det som ni nu blygs för; änden på sådant är ju döden.

Men nu, då ni har gjorts fria ifrån synden och blivit Guds tjänare, nu skördar ni frukten av detta: ni blir helgade; och änden blir att ni undfår evigt liv."
........Paulus....

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=150952


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se