+ Igen: full förståelse för rabbinernas protester!

Dagen ställer en missvisande fråga: "Är kristen evangelisation riktad till judarna ett uttryck för antisemitism?", samtidigt som man skulle kunna tro, att "katolsk evangelisation" är kristen. Då måste vi först definiera ordet 'kristen': den som kallar sig 'kristen' och inte har Jesu lära med sig utan predikar det som strider mot Guds Ord, är antingen en 'falsk kristen' eller så är han inte Jesu lärjunge. Jesu (äkta) lärjungar däremot predikar Jesu lära i enlighet med Skriften, som bygger på profeterna.

Åter igen aktualiseras detta ämne, som Romersk katolska kyrkan i sin stora okänslighet (och ohörsamhet) fortsätter att ignorera. Det finns nämligen en sak som RKK missar hela tiden: Herren tvingar sig inte på någon människa utan allt vad Han har uppenbarat och som står skrivet i Skrifterna, måste varje människa själv ta ställning till. Således handlar det om att 'hålla förbundet' med Israels Helige. Eftersom Herren har stiftat ett EVIGT FÖRBUND med sitt folk, så kan inte RKK be för Israel, att i princip bryta detta eviga förbund - och låta sig införlivas i en organiserad "Kyrka" med rötter i mysteriekulter raka vägen från Egypten och Babylon!

Vad Herren har i stället förberett, det är ett UTTÅG ifrån allt detta! Herren Jesus menade aldrig, att Hans frälsningserbjudande till alla folk skulle upphäva de tidigare förbunden!!! Han har aldrig ersatt Israel med något nytt folk utan vi som är Jesu lärjungar, är INYMPADE i stammen, i det 'äkta olivträdet'. Vi är medarvingar och vi får inte förhäva oss! I stället borde vi lära av 'tsadikim' (hebr. 'de rättfärdiga') och studera Skriften mera!

Rom 11:28-29 "Se vi nu på evangelium, så är de hans ovänner, för eder skull; men se vi på utkorelsen, så är de hans älskade, för fädernas skull. Ty sina nådegåvor och sin kallelse kan Gud icke ångra. Såsom ni förut var ohörsamma mot Gud, men nu genom dessas ohörsamhet har fått barmhärtighet, så har nu ock dessa varit ohörsamma, för att de, genom den barmhärtighet som har vederfarits eder, också själva skola få barmhärtighet."


Mark.12:28-30 "Då trädde en av de skriftlärde fram, en som hade hört deras ordskifte och förstått att han hade svarat dem väl. Denne frågade honom: "Vilket är det förnämsta av alla buden?" Jesus svarade: "Det förnämsta är detta: 'Hör, Israel! Herren, vår Gud, Herren är en. Och du skall älska Herren, din Gud, av allt ditt hjärta och av all din själ och av allt ditt förstånd och av all din kraft.'
..........
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=151438


Kommentarer
Postat av: Monica

Varför ser Du en motsättning mellan att vara kristen och att vara katolik? Vilka menar Du är kristna? Bara Ditt samfund? Kanske inte alla där heller?

Världen idag har drygt 1,3 miljarder katoliker, ca 200 miljoner ortodoxa, och ca 600 miljoner protestanter och reformerta (sammanlagt).

Hur många skulle Du definiera som kristna, eftersom den största kyrkan uppenbarligen får underkänt av Dig?

Känns det inte, någonstans, lite förmätet, att sådär utan vidare exkludera mer än hälften av kristenheten?

Jesus bad "Fader förlåt dem", och Paulus bad för sina landsmän, judarna; varför skulle då inte vi, dagens kristna (eftersom jag tar mig friheten att räkna mig som kristen), göra detsamma?

Visade Jesus och Paulus okänslighet och ohörsamhet och ignorans? Det var, trots allt, Herren Jesus själv som gav missionsbefallningen - uppenbarligen utan att se det som en motsättning till att inte en bokstav av lagen skall gå förlorad.

Allt gott i Kristus!

2008-03-26 @ 00:26:37
Postat av: Deborah

Samfundsfrågan är totalt irrelevant, Monica...

Jag försöker inte att räkna kristna - det gör i stället RKK.

Frågan är ställd till den troende: "håller du förbundet med Herren i enlighet med Hans Ord?"

Eller lyder du mer människor, som uttolkar Skriften åt dig, utan att själv pröva om det de säger stämmer överens med Guds Ord?
.....

2008-03-26 @ 13:16:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se