+ Hjärtats enkla tro & intellektets svåra dilemma...

Debatten:
Människan har en benägenhet, att hela tiden äta av 'kunskapens träd' - Ulf Ekman vädjade till intellektet och det gjorde Christer Sturmark också, helt förståeligt.

Det är ju alltid så, att människor är känsliga för 'dubbla budskap', vilket Christer Sturmark avslöjade på ett bra sätt - det är inte så värst trovärdigt av Ekman att tala om kristen frihet, när han har allierat sig med en maktapparat kallad "Kyrkan" (i Rom), som genom århundradena hade utövat makt över människors sinnen och fortsätter att göra likadant även idag...
Skriften handlar inte i första hand om vad som moraliskt/etiskt 'rätt eller fel' (kunskapens träd) utan den utpekar olydnad mot Guds uppenbarade vilja som grunden för allt s.k. 'oetiskt och omoraliskt'.

Jesu uppståndelsekraft till hjärtats förvandling - detta är evangelium 'på djupet'!
Det är först då, som det stolta intellektet kan kapitulera 'i stoft och aska'...

Och varför man applåderade, det förstår jag inte.....
.....

1Mos.2:9 "HERREN Gud lät nämligen alla slags träd som var ljuvliga att se på och goda att äta av växa upp ur marken, och livets träd mitt i lustgården, så ock kunskapens träd på gott och ont."

1Mos.2:15-17 "Så tog nu HERREN Gud mannen och satte honom i Edens lustgård, till att bruka och bevara den.Och HERREN Gud bjöd mannen och sade: "Av alla andra träd i lustgården må du fritt äta, men av kunskapens träd på gott och ont skall du icke äta, ty när du äter därav, skall du döden dö."
.....
Slutsats: att LYDA Guds Ord är LIV.  Det räcker...
.....
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=150719

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=150757

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=150795

Kommentarer
Postat av: Sven-Erik Sköld

En sekt kännetecknas av att den leds av en sektledare.

Sekten fungerar de som en vargflock: d.v.s. en ledare kräver fullständig lydnad, ja slavisk underkastelse, och tål inga former av ifrågasättande inom sin flock:

utan näpser alla dem som "sticker upp" om än inte med fysiska metoder utan med mentala, utfrysning och andra former av tillrättavisningar; gärna inför de övriga sektmedlemmarna.

Till den metoden kommer också olika belöningsformer; riktade till de fogliga, hörsamma. De får t.ex. vara i ledarens omedelbara närhet, kan få olika förtroendeuppdrag av honom och får vara i hans "inre krets", blir kort och gott "sedda" av ledaren.

Och eftersom alla mer eller mindre strävar efter att få komma dit, till den positionen, blir lydnaden och fogligheten en dygd som odlas inom gruppen.

All kritik - och därmed förutsättningar för hälsosam självprövning - dör ut!

När en sekt förekommer inom kristenheten, d.v.s. under hävdande att det är frågan om kristendom, handlar det inte längre om att "bygga upp Kristi kropp",

d.v.s. församlingen som en helhet, en enhet med "många lemmar", eller ett "andlig tempel byggt av levande stenar", utan det handlar om att människorna följer efter sin sektledare och lyder/hörsammar denne; när det gäller Uppsala livets ord är den personen, d.v.s. sektledaren, Ulf Ekman.

Han har inte ens försökt sig på - behövd manipulera med - att bygga det han kallar församling efter Nya förbundets mönsterbild, utan byggt den så att den helt och hållet passar honom och hans syften: d.v.s. han har ersatt Kristi huvud, med sitt eget.

Och det märkliga och anmärkningsvärda är, att det går människorna på; ja t.o.m. de "högsta" ledarna inom kristenheten.

Och särskilt anmärkningsvärt är det ju, att Pingst "gått på" Ulfs förförelsekonster, med tanke på den församlingssyn - hämtad från Jesu -och Hans apostlars undervisning - som varit förhärskande inom Pingströrelsen alltsedan rörelsens början.

Men när dessa - pingstledarna - stod emot sanningen, sanningens Ande, kom villfarelsens ande över dem i stället: helt i enlighet med Guds löfte till de ohörsamma.

2 Joh. 9-11 "Var och en som
går så framåt, att han inte
förblir i Kristi lära,
han har inte Gud; den som
förblir i den läran,
har både Fadern och Sonen.

Om någon kommer till er och
inte har den läran med sig,
så ta inte emot honom i era
hus och hälsa honom inte.

Ty den som hälsar honom,
han gör sig delaktig i
hans onda gärningar".

2008-03-11 @ 05:39:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se