+ En våg av spiritism och ockult mysticism?!

I Dagen (2008-03-07) skriver Peter Halldorf följande "Till minne av Hans Johansson" i sista stycket:
Citat: "Med Kyrkan delar vi tron att de döda, som gått hem till Gud, i en mening är oss närmare nu än när de levde här. Att vi har fått ännu en trogen förebedjare inför Fadern. Med lilla Thérese av Lisieuxs ord: 'Efter min död börjar min mission på allvar.'"
.......Och i en artikel "Våga prata mer om Jesus och korset" (2008-03-06) får man - i stället för Jesus - ta del av en undersökning om olika religioners fördelar: (?!!)

(Citat): "Rapporten visar på att det måste skapas fler möjligheter att dela andliga upplevelser och att det inte får vara så höga trösklar för att komma in i kyrkan.
- Den som är sökare vill dela med sig av sin andliga erfarenheter, och det får vi inte vara rädda för, säger Tore Laugerud till Vårt land." (slut citat)
............
I: Det står ingenstans i Skriften, att vi är kallade att missionera 'efter döden' (!!?).
II: Andra religioners fördelar borde inte blandas med det bibliska frälsningsbudskapet:
Jesus är nämligen "Vägen, Sanningen och Livet" i enlighet med Skrifterna.
........
Så vilka riktningar inom andligheten håller sakta på att ersätta evangelii budskap? Vi prövar:

.1. SPIRITISM: (Wikipedia)

"Spiritism (även spiritualism) är övertygelsen att människan kan få kontakt med avlidnas andar. I äldre kulturer har denna kontakt ofta kanaliserats av en schaman eller medicinman som hade en central plats i samhälls- eller bygemenskapen.[1] Meddelanden från andarna uttolkades ofta ur någon slags ritual som antingen kunde vara bunden till en schamans extatiska eller meditativa tillstånd eller olika former av divination.[1]


...SKRIFTEN säger: 5Mos.18:9 "När du kommer in i det land som HERREN, din Gud, vill giva dig, skall du icke lära dig att göra efter hedningarnas styggelser. Hos dig må icke finnas någon som låter sin son eller dotter gå genom eld, eller som befattar sig med trolldom eller teckentydning eller svartkonst eller häxeri, ingen som förehar besvärjelsekonster, ingen som frågar andar, eller som är en spåman, eller som söker råd hos de döda. Ty en styggelse för Herren är var och en som gör sådant, och för sådana styggelsers skull fördriver HERREN, din Gud, dem för dig."

................
.2. OCKULTISM: (Wikipedia)

Ockultism (av latin: occu'ltus, av o'cculo dölja, förborga) är sådana trosriktningar som söker kontakt med andliga krafter bortom den förnimbara verkligheten. Moderna ockulta rörelser räknas ofta till de nyreligiösa rörelserna eller New Age.

Under hela västerlandets historia har ockulta åskådningar utgjort en del av romantiska reaktioner på dominerande rationella strömningar. I historisk tid till exempel under renässansen och upplysningstiden och i modern tid har ockulta drag förekommit såväl inom nazismen som i viss ungdomskultur."


...SKRIFTEN säger: Gal.5:16-21 "Vad jag vill säga är detta: Vandra i ande, så skall ni förvisso icke göra vad köttet har begärelse till. Ty köttet har begärelse mot Anden, och Anden mot köttet; de två ligger ju i strid med varandra, för att hindra eder att göra vad ni vill. Men om ni drivs av ande, så står ni icke under lagen.
Men köttets gärningar är uppenbara: de är otukt, orenhet, lösaktighet, avgudadyrkan, trolldom, ovänskap, kiv, avund, vrede, genstridighet, tvedräkt, partisöndring, missunnsamhet, mord, dryckenskap, vilt leverne och annat sådant, varom jag säger eder i förväg, såsom jag redan förut har sagt, att de som göra sådant, de skola icke få Guds rike till arvedel."
.........
.3. MEDITATION (se även zen-meditation): (Wikipedia)

Meditation, systematisk använd psykisk och kroppslig teknik som innebär fokusering och koncentration kombinerad med avspänning. Stilla begrundan, att lyssna inåt, försjunkenhet. Det finns olika former av meditation men meningen är att man ska få stopp på sina tankar, att stilla sitt sinne.

Meditation inrymmer olika tekniker för att (vanligtvis) nå ett tillstånd av djup avspänning och vidgat medvetande. Ordet meditation kommer från latinets meditare, som betyder att föras mot mitten, mot centrum. Meditation har flera betydelser: - en psykologisk process som har ett visst mål, - en teknik som används för att nå detta mål, - det sinnestillstånd som kan uppnås - målet.


...SKRIFTEN säger: 2Kor.9:13 "De skall nämligen, därför att ni visar eder så väl hålla provet i fråga om detta understöd, komma att prisa Gud för att ni med så lydaktigt sinne bekänner eder till Kristi evangelium och av så gott hjärta visen dem och alla andra edert deltagande."
Rom.8:6-9 "Och köttets sinne är död, medan Andens sinne är liv och frid. Köttets sinne är nämligen fiendskap mot Gud, eftersom det icke är Guds lag underdånigt, ej heller kan vara det. Men de som äro i ett köttsligt väsende kunna icke behaga Gud. Ni åter är icke i ett köttsligt väsende, utan i ett andligt, om eljest Guds Ande bor i eder; men den som icke har Kristi Ande, han hör icke honom till."
 .........
.4. TEOSOFI > New Age (Wikipedia):

Begreppet myntades år 1932 av Alice Bailey, en utbrytare ur teosofiska sällskapet, läran är därför nära besläktad med teosofin. Kopplingarna till hinduism och buddhism är också uppenbara. Många impulser kommer också från traditionell kinesisk medicin och daoism. När New Age-anhängare uttalar sig om kopplingar mellan den andliga och den fysiska världen tar sig utsagorna ofta uttryck i olika former av proto- och/eller pseudovetenskap.

New Age och de människor som influeras av dess tankesystem är ytterst heterogent (synkretiskt), det finns inget sammanhängande och logiskt paradigm som anammas av alla dess anhängare. Av anhängarna ses detta oftast som en styrka. Emellertid tror de flesta som är nyandliga med New Age-inriktning på någon eller några av dessa saker:

...SKRIFTEN säger: Apg.3:25-26 "Ni är själva barn av profeterna och delaktiga i det förbund som Gud slöt med edra fäder, när han sade till Abraham: 'Och i din säd skall alla släkter på jorden varda välsignade.' För eder först och främst har Gud låtit sin tjänare uppstå, och han har sänt honom för att välsigna eder, när ni, en och var, omvänden eder från eder ondska."
........
.5. MYSTIK och ESOTERISM: (Wikipedia)

Mystiken är i sin kunskapsaspekt nära besläktad med metafysik och kan i viss mån ses som en subkategori till esoterismen. Mystiken förekommer inom nästan alla världsreligioner, och ofta ligger religionernas mystiska tolkningar och klargöranden närmare varandra än vad moderreligionerna gör. Sålunda liknar gudsbegreppen/tolkningarna av Det Absoluta inom Gnosticism, kristen mystik, Sufism, Kabbala, buddhistiska och hinduistiska mysterietraditioner och Daoismens mystik varandra,[1] medan de "breda" moderreligionerna Kristendom, Islam, Judendom, Buddhism, och traditionell kinesisk religion inte är lika överens.[2]

Den religiösa innerligheten och insikt går just under namnet "gnosis", som betyder insikt, av de kristna gnostikerna. Andra kristna skulle beskriva det som fullständig "frälsning". Mystiken ser unio mystica som en frigörelse av av den gudomliga kärnan i människan. Resultatet är extas eller insikt.


...SKRIFTEN säger: Ef.3:2 "Ni har väl hört om det nådesuppdrag av Gud, som är mig givet för eder räkning, huru genom uppenbarelse den hemlighet blev för mig kungjord, varom jag ovan har i korthet skrivit. Och när ni läser detta, kan ni därav förstå vilken insikt jag har i Kristi hemlighet, som under förgångna släktens tider icke hade blivit kungjord för människors barn, såsom den nu genom andeingivelse har blivit uppenbarad för hans heliga apostlar och profeter."   (I Skriften - i Ordet!)

...........
Därför är det viktigt att inte blanda alla läror utan exklusivt hålla förbundet med Herren, i enlighet med Ordet.
..........

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=150730


Kommentarer
Postat av: Harry Forsgren

Fick ett mail med anledning av ovanstående inlägg, kring Halldorfs "minnesord", som jag satte in igår, och
som jag nu klistarar i ett svar till.

(Om det finns mer information kring ämnet så tveka inte att sätta in det!):
---
Frid Harry!

Takk for upplysande stycken och citat. Jag kan förtälja att jag flera gånger har varit i Lisieux i den franska provinsen Normandie.

Där ligger Theresia-basilikan, en mycket vacker kyrka byggd till helgonet Theresias ära.

Då jag första gången var där minns jag att det stod skrivet utanför kyrkan att den som gav pengar till kyrkans underhåll skulle få del av Theresias förböner i himlen.

Ordagrant skulle hon ha yttrat följande:"Jag skall tillbringa min tid i himlen med att göra gott på jorden."

Jag minns också att det fanns en serie bilder på en vägg vid kyrkan. Dessa bilder illustrerade katolsk mission i dåvarande franska Indokina (numera Vietnam).

Där såg jag en bild på hur katolska missionärer hade brutit ned en Buddabild och satt upp en bild av Theresia istället. Det var nog så chockerande. Det var i mitten av 1950-talet.

Den gången fanns det nästan inget evangeliskt vittnesbörd i den trakten. Pastor Emile Dallière som bodde i grannstaden Evreux hade börjat evangelisera där.

Då jag tillsammans med honom samtalade med en del folk i trakten kring Lisieux gjorde jag den chockerande upptäckten att folket oftare vände sig till den heliga Theresia med sina böner än till självaste Jungfru Maria.

I Efesus ropade folket på Paulus tid:"Stor är efesiernas Diana!"

I Lisieux tyckte jag hela atmosfären ropade: "Stor är Lisieux's Theresia!" Det var en verkligt vidskeplig helgonkult.

Jag tycker därför inte att den har något att tillföra oss inför döden och evigheten.

Idag har evangelium fått något bättre fotfäste i Lisieux. Och det var faktiskt där som den franska zigenarväckelsen började och den har varit till stor välsignelse. Men den hade givetvis inget med Theresiakulten att göra.

Slut på mailet
---
HaFo - kommentar:

Tycker det mailet, verkligen i klartext säger att såväl Halldorf, som hänvisar till helgonet Theresias, såväl som hon själv, står för villfarelse.

Är det ngn som har mer information kring helgonet Theresias och är det ngn som har synpunkter till vad jag skrev kring "Var är de kroppsligen avsomnade, i väntan på kroppens uppståndelse", som visar på att Halldorf är vilset ute, genom att hänvisa till ord av helgonet Theresias !?

HaFo

2008-03-10 @ 20:47:54
Postat av: Deborah

Citat ur Tidens tecken:

"Terese av Jesusbarnet (Teresa av Lisieux, 1873-1897, helgon 1925), bekände följande på dödsbädden: "Hur glad hade jag inte varit att ha slagits under korstågåens tid, eller senare, att ha slagits mot heretikerna. Jag erkänner att jag inte hade varit rädd för stridens hetta. Å, är det möjligt att jag skall behöva dö i sängen."
........
http://www.tidenstecken.se/kkvillo.htm
...............

2008-03-10 @ 21:02:58
Postat av: Harry Forsgren

Fick ett mail med anledning av ?denna tråd?, "Var är de kroppsligen avsomnade", som jag sätter in och så mitt svar därpå. Ge gärna synpunkter.
---
Mailet i sak:

?? jag brukar läsa på din hemsida?
Under inlägget var är de kroppsligen avsomnade så tar du upp berättelsen om Lasarus som ligger i Abrahams sköte.

Jag tänker på den rike mannen som pinas och som kan se Lasarus långt borta med Abraham. Då borde rimligtvis de onda också hamna någonstans på nåt ställe, som är mindre trevligt i väntan på den yttersta domen. Du skrev ju att ingen än har kommit till helvetet. Var befinner sig då den rike mannen??
---
HaFo ? kommentar:

Först kan vi konstatera, att Bibeln säger att ?den eviga elden? (helvetet, gehenna), är berett för djävulen och hans änglar? (Matt. 25: 41).
Upp. Kap. 19 å 20 (läs gärna allt), tecknar så i vilken ordning helvetet ?den eviga elden?, kommer att inhysa de som då i slutändan, kommer att höra hemma där:

??Och vilddjuret blev gripet, därjämte och den falske profeten?båda blev de kastade i eldsjön som brann av eld och svavel ?

? Och han grep draken, den gamle ormen, det är djävulen och satan och fängslade honom för tusen år ? men när de tusen åren har gått till ända ska satan komma lös ur sitt fängelse. Han ska då förvilla de folk, som bo vid jordens fyra hörn ?

Och djävulen som förvillade dem, blir kastad i samma sjö av eld och svavel, dit vilddjuret och den falske profeten hade blivit kastade, och de ska där plågas natt och dag i evigheternas evigheter ?

? Och döden och dödsriket blev kastade i den brinnande sjön ? och om ngn inte fanns skriven i livets bok, så blev han kastad i den brinnande sjön ??
---
Men var befinner sig då djävulen och de onda andemakterna nu, om de inte är i helvetet?

Ef. 6:12:

?Ty den kamp vi har att utkämpa är en kamp inte mot kött och blod, utan mor furstar och väldigheter och världshärskare, som råda här i mörkret, mot ondskans andemakter I HIMLARYMDERNA?
---
Alltså inte idag i helvetet, den brinnande sjön, Gehenna!! Utan i ?himlarymderna?.

Det står sedan nånstans, att satan ska bli nedkastad till jorden (återfinner inte stället för tillfället). Kan det månne handla om den tidsperiod, då antikrist i kroppslig gestalt, ska framträda som ?en istället för Kristus? på jorden???
---
Men var befinner sig då de kroppsligen avsomnade (troende resp. icke ? troende) i väntan på kroppens uppståndelse?

Enligt Luk. Kap. 16. så synes det finnas två avdelningar i ?dödsriket?, där det ena (för dem som dött i tron på Jesus) befinner sig i ?Paradiset eller Abrahams sköte?.

Som verkar vara en slags ?förgård i Kristi närhet?, i väntan på kroppens uppståndelse, för att därefter gå in i den eviga härligheten i Guds gemenskap.

?Helvetets förgård?, synes kallas ?Hades? eller ?pinorummet? (Om Du har möjlighet så försök få tag på en bok: ?Var är de döda ? Bibeln ger svaret? av Karl G. Sabiers, utgiven av Evangeliepress 1970 ? tycker den utifrån grundtexten ger bra svar på dessa frågor.)
---
Mellan dessa två ?förgårdar?, till respektive slutdestinantion, är som texten i Lukas beskriver, ett ?svalg?, så att ingen efter den kroppsliga döden, kan ha ?nå ngn övergång, eller kontakt med varandra?.

Lika lite som Bibeln ger utrymme för att det från någondera sidan, skulle kunna vara möjligt, att ha kontakt med vårt ?tid och rum?.

Bibeln ger inte utrymme för ngn ?skärseld? eller liknande, där man efter den kroppsliga döden, skulle kunna bli på ngt sätt ?renad? och räddad, om man här i tiden sagt nej, eller blivit bedragen av en villoande till, att faktiskt ge en antikristen tro och bekännelse på vem Jesus ÄR och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset. (Vilket är fallet för dem som verkligen i sitt hjärta gett sig hän åt trosförkunnelsen och katolicismen!!! Och av hjärtat verkligen bejakar dessa antikristliga lärosystem!
---
Stanley Sjöberg, Alf Lindberg m.fl. ger en falsk bild av att alla en dag kommer att vara frälsta. Det är totalt vilset!!
---
Så jag upprepar igen, att Vad Halldorf skriver och vad det helgon han refererar till, bägge är vilset ute. Liksom katolicismens läror, om att anropa Maria och helgon om hjälp i förbön. Det är inget annat än spiritism och ngt som utlöser onda andars spel och ockulta manifestationer.

Och hör Du ngn vitt och brett orera, i aldrig så medryckande och till synes ?sanningsenligt? och gripande, kring att av änglar, ha blivit ledsagad att ta del av ?himlen? eller ?helvetet? idag. Så förstå att ingen människa ännu, inte
kan vara, i vare sig himlen eller helvetet och ta del därav.

Det handlat allt om "onda andars spel"!!!!!! För att någonstans vilseleda människor!!

Detta blir aktuellt först efter kroppens uppståndelse. För såväl Maria ...

(som nu befinner sig i ?himlens förgård i väntan på kroppens uppståndelse, innan hon ingår i evigheten i Guds gemenskap. Och som inte kan, vare sig ta emot böner eller ha kontakt med människor ? när så säges ske, så handlar det om ockulta manifestationer och onda andars spel).

... För såväl Hitler, efter hans kroppsliga uppståndelse (antikrists förelöpare). Som kommer att förbli i ?pinorummet? ?Hades?, innan han efter att först antikrist och den falske profeten och senare satan själv, förpassats till Helvetet, Gehenna, den ?brinnande sjön?, kommer han så att nå sin slutliga destination: helvetet i en evig gemenskap med satan, som han här i tiden tjänade som sin herre.

Liksom de som i sina hjärtan har anammat katolicismen och trosförkunnelsen, tror på och bekänner, vad dessa läror säger och som nu möts och vilseleder människor, tjänare denne herre!

Allt är det lika vilset, som när trosförkunnelsens lära om Jesu andliga död och att Han hamnade i helvetet och där blev "född på nytt".

Ekman har lärt detta, men nu utan att "ha ändrat sig", så har han från att tidigare (utan att ha ändrat sig), menat att katolska kyrkan var "skökan", numer som "världsapostel", så ska han ena kristenheten.

Hur blinda får egentligen människor vara, när de följer "smorda ledare", som talar "direkt från Gud"????

HaFo

2008-03-11 @ 20:51:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se