+ "Det var ord och inga visor", Thomas Österberg...

Thomas Österberg är inte den förste som vill lyfta fram 'kvinnans röst' i kyrkliga sammanhang:
Citat ur länken nedan: "Ett exempel på där svensk kristenhet tar konkret ansvar för kvinnors utsatthet globalt är när de våldtagna kvinnorna i krigets Kongo-Kinshasa får hjälp bland annat via Svensk Pingstmission och Läkarmissionen. [...]
Någon kamp och strid mellan män och kvinnor är inte att eftersträva. Men visst behöver vi män ibland maka på oss för att släppa fram en kvinna. Och visst behöver kvinnorna allt oftare ta ett steg framåt - även i kyrkorna - och göra rösten hörd, och driva sina idéer, utan rädsla att ta för stor plats.

Det är tillsammans män och kvinnor kan bygga den församling och de familjer som på det här området har möjlighet att locka till efterföljd även utanför kyrkväggarna.
Internationella kvinnodagen styr inte på något sätt kristenheten. Men kyrkorna har anledning att ta ledningen på ett område där det kristna livet har mycket att tillföra."
......Så långt Thomas Österberg - i teorin (eftersom det låter bra på 'kvinnodagen').

I praktiken ser vi i Skriften, hur Paulus menade att den kvinnliga rösten skulle se ut - som alltid måste vara (i enlighet med Ordet), en profetisk röst:

Fil.4:3 "Ja, också till dig, min Synsygus - du som med rätta bär det namnet - har jag en bön: Var dessa kvinnor till hjälp, ty jämte mig har de kämpat i evangelii tjänst, de såväl som Klemens och mina andra medarbetare, vilkas namn är skrivna i livets bok."

Rom.16:1-7 "Jag anbefaller åt eder vår syster Febe, som är församlingstjänarinna i Kenkrea. Så mottag då henne i Herren, såsom det höves de heliga, och bistå henne i allt vari hon kan behöva eder; ty hon har själv varit ett stöd för många och jämväl för mig. ....Hälsa Maria..."
.......
Frågan är bara: vad betyder det att kvinnor skall 'kämpa i evangelii tjänst'?
......

Rom.1:1 "Paulus, Jesu Kristi tjänare, kallad till apostel, avskild till att förkunna Guds evangelium, vilket Gud redan förut genom sina profeter hade i heliga skrifter utlovat, evangelium om hans Son, vilken såsom människa i köttet är född av Davids säd och såsom helig andevarelse är med kraft bevisad vara Guds Son, allt ifrån uppståndelsen från de döda, ja, evangelium om Jesus Kristus, vår Herre, genom vilken vi har fått nåd och apostlaämbete för att, hans namn till ära, upprätta trons lydnad bland alla hednafolk, bland vilka jämväl ni är, ni som är kallade och Jesu Kristi egna - ..."
....
När landet översvämmas av ockultism och hedendom, när INGA MÄN höjer sin röst mot nedbrytande, obibliska läror i 'kyrkliga sammanhang' - .....
........hur har då MÄNNEN TÄNKT SIG, att den kvinnliga rösten skall låta?
På vems villkor? Vem skall 'upprätta trons lydnad bland alla hednafolk'? Och om Herren utväljer kvinnor att utföra verket - kommer männen i 'kyrkliga sammanhang' att .....lyda?
Vad säger Skriften? >>>
.....att "Lydnad är bättre än offer..."
..............................................................

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=150791

 


Kommentarer
Postat av: Sven-Erik Sköld

Det är som Du Deborah skriver: det är varken kvinnors eller mäns röster som behöver höras,
utan Guds Den Allsmäktiges och då får Han - är välkommen - att tala genom vem Han vill:

genom barn och enkla pigor var ju en väg under "roparerörelsens" dagar:

Då - i den tiden - när alla andra vägar syntes stängda; hade Guds Anden ändå Sina vägar!

Bl.a. "genom barns och spenabarns mun".

Det är f.ö. inget ovanligt att de kristna ledarskapet bildar ett slags prästvälde som står hindrande i vägen för Guds Ande att komma till tals med Sitt folk -såväl som med folket i allmänhet.

Den utvecklingen och förekomsten har mycket gamla anor och rötter, ja allt från Jesu egen tid, som sann människa på jorden.

Det var prästerna som var hindret: de trodde sig kunna Guds rike "på sina fem fingrar": ha det under sin kontroll med andra ord.

Men vinden - Anden - kan man stänga ut,
men inte stänga in!

FOLKETS MAN

JESUS kom till folket
för att komma fram

måste han gå förbi
prästerna.

2008-03-08 @ 13:45:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se