+ David trodde på Gud och inte på sig själv...

En liten varning för övermod:

när man läser texten om David och Goliat, så måste man läsa väldigt noga för att inte omintetgöra det andliga budskapet i denna övernaturliga händelse.

1Sam.17:23-26 "Under det att han talade med dem, trädde nu envigeskämpen, han som hette Goljat, filistéen ifrån Gat, fram ur filistéernas här och talade såsom förut; och David hörde det. Och alla Israels män flydde för mannen, när de fick se honom och fruktade storligen. Och Israels män sade: "Ser ni mannen där, som nu träder upp? Han träder upp för att smäda Israel. Men den man som slår ned honom vill konungen begåva med stor rikedom, och åt honom vill han giva sin dotter, och hans faders hus vill han göra skattefritt i Israel."
Och David sade till de män som stod bredvid honom: "Vad får den man som slår ned denne filisté och därmed tager bort sådan smälek från Israel? Ty vem är denne oomskurne filisté, som vågar smäda den levande Gudens här?"
......
Davids handlande hade sina rötter i hans djupa HJÄRTATS-relation med den levande Guden. Han tänkte inte ett ögonblick på att förverkliga sig själv utan han tänkte på Herren.

Att tro på sig själv kan vara mänskligt korrekt men inte nödvändigtvis korrekt bibliskt förankrat. Vi borde alltid ha HERREN och förbundet med Honom för ögonen - inte oss själva.
"Utan mig kan ni ingenting göra." - sade Herren. Åter igen bör man tänka som troende på konflikten mellan "ande och kött".
...........
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=154567

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=154507

Kommentarer
Postat av: Gustaf

Tack Deborah!

Tidsandan(-anden) säger: tro på dig själv, hitta dina sätt att tillbe Gud, älska allt.

Skriften säger: tro på HERREN, underordna dig Honom, omvänd dig, tillbe i ande och sanning, älska din nästa , gå tillrätta med synden!



Gud välsigne dig!

2008-06-19 @ 18:01:16
Postat av: Sven-Erik Sköld

Lärarnivån har stått profetnivån emot i vårt land, under nu dryg 20-års tid. Det är detta som är dottern Sions skada; Guds församlings handikapp i Sverige.



Nu har dessutom lärarnivån slutit förbund även med sådana lärare/ledare som förkunnar främmade läror för folket.



Detta sörjer Guds Ande över.



Och någon landsväckelse blir det inte, förrän de här bristerna är avhjälpta; så att Guds ordning är återställd. Han sanktionerar nämligen inte olydnad/ohörsamhet.



Och utan Hans Andes sanktion -och verk, förmår vi ingenting; hur mycket vi än vill det bästa och flitigt jobbar i Hans rike. Det riket utvidgas inte, och vidmakthålls, med Människokraft.



Det är alltigenom ett Andens verk.





2008-06-26 @ 10:19:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se