+ Herren borde “födas” i våra hjärtan i stället…

Med tanke på, att julen har hedniska rötter - i de romerska saturnalia, så är krubban en avledande manöver - från den levande Herren och Hans Ord i Skriften.

Det ser fromt religiöst ut men det skymmer faktiskt Jesus i stället för att fokusera på Honom. Det vore mycket bättre om man ställde fram en jättestor Bibel: där står det, att en människa måste bli född på nytt!

Vad spelar det för roll om man tror att Jesus föddes i ett härbärge på en felaktig dag, solens dag, när det mest väsentliga är att...Han borde födas i våra hjärtan....och tron kommer när man predikar Ordet.
.............
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=160731


Kommentarer
Postat av: Anonym

Här i Kina är julen ett av de allra bästa tilfällena att vittna för människor. Att berätta vad julen verkligen handlar om. Så många Kineser får be till frälsning med sina släktingar och vänner under denna helg... Är det fel enligt dig? Kan inte Herren använda denna helg och förvandla den en helg där Hans namn förkunnas?

2008-12-25 @ 01:18:03
Postat av: Deborah

Käre vän!



Det är aldrig fel att vittna för människor! Men man borde berätta att julen har hednisk bakgrund eftersom det handlar om 'solens födelsedag'. Vi bör inte blanda mysteriereligioner med Skriften.



Om någon tar emot Herren Jesus i sitt hjärta, då beror det varken på julen eller en annan helg utan på tro, och tron kommer av predikan.



Det är viktigt att lägga en rätt grund från början annars kommer allt att svaja efteråt som det gjorde för mig, innan jag upptäckte att det ROTEN SOM BÄR OSS (Romarbrevet 9-11).



"Genvägar är senvägar" på alla områden. Låt oss förkunna Herrens Namn på 'profeternas och apostlarnas grundvalar' och inte blanda med hedendom!



Var välsignad!



Deborah :-)

2008-12-25 @ 18:31:45
URL: http://deborah7.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se