+ Ekumeniskt 'envägsprojekt' via Ulf E-monolog?

En liten reflektion nr.1........
UE skriver i sin nya webbdagbok (ej blogg!): http://ulfekman.nu/  att:
(citat) "Detta forum, att kunna skriva av sig på ett spontant sätt, att snabbt reagera på vissa företeelser, besvara frågor eller kommenterar där enstaka tidningar vägrar publicera, ett sådant forum finns då tillgängligt via en blogg. [...] En del kanske blir besvikna om jag inte genast besvarar alla människors olika frågor, påståenden eller beskyllningar och fyller sidorna med kontroversteologi. Så kommer det nog knappast att bli, i alla fall inte till att börja med, utan mer lite reflektioner över olika företeelser som jag tycker är viktiga eller intressanta. Jag känner ingen större brådska över detta utan i dessa tider av aldrig sinande ordströmmar och ett mediebrus som ständigt gör sig påmint så tänker jag ta det hela lite lugnt, steg för steg."
........
Kommentar:
.1. Vägrar tidningar att publicera UEs kommentarer?! Jag vet i alla fall en tidning - Världen idag - som inte heller publicerar allt....Så hur skall man tolka denna premiär i bloggvärlden? Blir det en envägskommunikation av "dubbla budskap, vackra ord, tomma fraser" i en titel-teologisk-filosofisk-platonsk webbdagbok-förpackning?
.2. Vad betyder 'kontroversteologi'?
.3. Däremot påståendet: 'dessa tider av aldrig sinande ordströmmar och ett mediebrus' verkar vara en korrekt återgiven beskrivning av det andliga läget i landet, där man friskt blandar ihop både 'mörker och ljus'.
Kan det vara så, att 'dessa aldrig sinande ordströmmar' är helt enkelt motsatsen till det enkla, profetiska Ordet och kallas av Skriften...'spetsfundigheter' (sofismer - filosofi)...?

Kol.2:1-10 "Jag vill nämligen, att ni skall veta, vilken kamp jag har att utstå för eder och för församlingen i Laodicea och för alla de andra som icke personligen har sett mitt ansikte. Ty jag önskar, att deras hjärtan skall få hugnad, därigenom att de sluts tillsammans i kärlek och kommer till en full förståndsvisshets hela rikedom, till en rätt kunskap om Guds hemlighet, vilken är Kristus; ty i honom finns visdomens och kunskapens alla skatter fördolda. Detta säger jag, för att ingen skall bedraga eder med skenfagert tal.

Ty om jag ock till kroppen är frånvarande, så är jag dock i anden hos eder och gläder mig, när jag ser den ordning, som råder bland eder, och när jag ser fastheten i eder tro på Kristus. Såsom ni nu har mottagit Kristus Jesus, Herren, så vandra i honom och var rotade i honom och låt eder uppbyggas i honom och befästas i tron, i enlighet med den undervisning ni har fått, och överflöda i tacksägelse.

Se till, att ingen får bortföra eder såsom ett segerbyte genom sin tomma och bedrägliga "vishetslära", i det att han åberopar fäderneärvda människomeningar och håller sig till världens "makter" och icke till Kristus. Ty i honom bor gudomens hela fullhet lekamligen, och i honom har ni blivit delaktiga av den fullheten, i honom som är huvudet för alla andevärldens furstar och väldigheter."
......
Tack och lov för Guds Ord utan en 'ekumenisk förpackning'!
Då behöver man aldrig oroa sig för när man predikar, att 'beskylla någon för något' eller att bli 'vulgär'! Samtidigt är det också skönt att vila i Herren, för då slipper man att 'disciplinera sig själv' - det enda man behöver göra för att slippa självkontroll, det är att lyda Guds Ord och låta den Helige Ande utföra sitt verk....
Halleluja!
.........
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=151905


Kommentarer
Postat av: Sven-Erik Sköld

Ulf Ekman är en skådespelare, med Bibeln som manus; och han vet precis hur han skall uppträda och tala för att få lyssnarna med sig, och vet också vad han måste se till inte får utrymme, som kan störa honom och hans monologer:

Guds sanna profeter bland annat; och det sker bäst genom att han fyller sina arrangemang med lovsång och annat som täpper till varje utrymme, där någon sann profetstämma kunde göra sig hörd.

Ulf Ekman är som en sky - ett moln - utan regn: men han lyckas genom sin talekonst och övriga skicklighet, att få sina trogna med sig, även när han vänder i 180 grader: det klarar bara en sann sektledare f.ö!

Om Ulf Ekman skall få ett uns av trovärdighet som kristen ledare och anförare, då är han tvungen, att lyda Jesu egna Ord och sammankalla, för att göra upp med alla dem han vilsefört med sin förra villolära (JDS-läran) som det nu sägs att han säger sig ha lämnat bakom sig.

Om han alltså har lämnat den bakom sig, som en villolära, då är han skyldig att kalla samman alla dem han vilsefört med den, för att be om förlåtelse och försöka rätta till vad han skadat.

Men än har han inte visat minsta tecken på det, och då är mitt förtroende för honom noll och intet;

FRAM TILLS DESS HAN BÖRJAR HANDLA I ENLIGHET MED GUDS ORD,

och då måste han f.ö. lämna ännu en villolära: katolicismen, och bli dess motståndare i stället för som nu, dess bundsförvant.

Min tro och övertygelse är, att alla kristna ledare som väljer att samarbeta med den Romerskt katolska kyrkan ? vars lära är den okulta, obibliska katolicismen ? i stället för att vårda sig om Guds hjord

(deras samarbete med denna uppenbara villolära står nämligen i skarp konflikt/strid med deras herdeuppgift) kommer att förlora sitt inflytande och därmed sin betydelse i Guds församling -och därmed i dess framtida vägval.

Deras betydelse - inflytande - kommer att tas ifrån dem, av Honom som äger hjorden: köpt den åt Sig med Sin Sons blod.

Framtiden kommer att handla om Sanningen i skarpt motsatsförhållande till Lögnens alla vägar. Det kommer då åter att visa sig vilka som tjänar Gud, och vilka som inte gör det.

2008-04-05 @ 10:01:24
Postat av: Sven-Erik Sköld

Ulf Ekman agerar i FÖRESTÄLLNINGSVÄRLDEN?! D.v.s. där illusionister och skådespelare håller till;
har sin arena.

Ulf Ekman är inte nu, och har heller aldrig varit det, ute för att MÅLA EN BILD AV JESUS.

Han är ALLTID - hittills i var fall - ute för att måla en bild av ULF EKMAN, och det har han ju lyckats mästerligt med, och bl.a. fått hjälp med detta av Pingst ffs, andra frikyrkor och nu senast också av katolicismens företrädare; SOM BILDLIKT STÅR PÅ KNÄ FÖR HONOM.

Alla som vet någonting om Bibelns beskrivning av DEN LEVANDE GUDENS FÖRSAMLING vet att det Ulf Ekman leder INTE ÄR EN SÅDAN FÖRSAMLING,

UTAN I HÖGSTA GRAD ETT AV HANS ALLDELES EGNA VERK.

DÄR HAN OCH INTE KRISTUS ÄR HUVUDET! därför målar han också följdriktigt ULF EKMAN:

VARUMÄRKET.

2008-04-06 @ 21:01:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se