Del 1: Skriftens syn på döden - studier i Ordet. (Inlägg från Andys forum)

Döda människor är sådana, som har lämnat jordelivet.

Herren säger, att man kan visst i hedendomen fråga ‘de dödas andar' men att för Herren är detta en styggelse.


5Mos.18:9
"När du kommer in i det land som HERREN, din Gud, vill giva dig, skall du icke lära dig att göra efter hedningarnas styggelser. Hos dig må icke finnas någon som låter sin son eller dotter gå genom eld, eller som befattar sig med trolldom eller teckentydning eller svartkonst eller häxeri, ingen som förehar besvärjelsekonster, ingen som FRÅGAR ANDAR, eller som är en spåman, eller som SÖKER RÅD HOS DE DÖDA.
Ty en styggelse för Herren är var och en som gör sådant, och för sådana styggelsers skull fördriver HERREN, din Gud, dem för dig. Du skall vara ostrafflig inför HERREN, din Gud. Hedningarna som du nu fördriver lyssna väl till sådana som öva teckentydning och trolldom, men dig har HERREN, din Gud, icke tillstatt sådant."
.....

Med andra ord: de avsomnade (döda) människors andar FÅR VI INTE FRÅGA OM RÅD.
Det handlar om lydnad i detta fall för vad Herren har sagt och inte om att bevisa, att de dödas andar...lever...vilket är just spiritism. Den Helige Ande har kommit för att utlägga Skriften, Jesu eget Ord, upphöja endast Herren, och inte för att ‘inspirera' oss till ockulta praktiker.
........

"Låt de döda begrava sina döda - följ du mig!" - sade Herren, den Levande.
Då skall vi följa självaste Gud i lydnad för Hans profetiska Ande och inte de skapade människornas andar som inte kan hjälpa...

Det är, enligt Skriften, hedendom att göra så. Och just därför är olydnad...> trolldomssynd...
.......


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se