+ Bra, Anders! Var och en blir inte salig på sin egen tro!

Tack Anders Sjöberg, käre broder i Herren, för denna krönika!
Låt oss i stället stå fast förankrade i en OBJEKTIV FUNDAMENT-ISM ... i Skriften!
Och - det finns villolärare idag inom kristendomen och du är välkommen att ansluta dig till en skara "på muren" som inte böjer knä för Baal.
Anders Sjöberg skriver:
"Jag kallar detta förhållningssätt för "öppenhetens fundamentalism". Den har spridit sig både i och utanför kyrkan och denna "subjektiva öppenhet" är för många det viktigaste "kristna" grundvärdet. Väsentligare att värna än att stå upp för sanningen om Jesu jungfrufödelse/inkarnation, försoningsdöd och uppståndelse. De tre historiska händelser som är den enda genuina grunden för kristen tro, utifrån den objektiva uppenbarelsen. Till följd av att vi här inte talar om känslor, tankar och intellekt, utan om historiska händelser, lika sanna oavsett om någon tror på dem eller inte.
Därför behöver skillnaden mellan och behovet av både den objektiva och den subjektiva uppenbarelsen belysas. Om den objektiva uppenbarelsen utelämnas är nämligen faran stor, att talet om den subjektiva uppenbarelsen, min egen upplevelse av vad som är rätt i förhållande till tron och livet, bara blir ett försök att dölja "ursynden" - vår önskan att själva vara Gud och få avgöra vad som är gott och ont."
..........
Kommentar: Anders, du slår på spiken! Den gamle adam är jätteduktig på att 'gömma sig' och det handlar precis om det du skriver: att dölja synden under en from mantel...
När det handlar om 'subjektiv' och 'objektiv' uppenbarelse i detta fall, så behöver inte dessa vara motsatser utan snarare komplettera varandra. När Herren talar till en människa, då blir det ju naturligtvis ett 'subjektivt' tilltal - tro är personligt och subjektiv men den objektiva Skriftens fasta profetiska Ord belyser och prövar Herrens personliga tilltal när man låter Ordet lysa på utsagorna och visionerna.
Man kan inte bevisa tro, eftersom det handlar om hjärtat. Därför är det viktigt att vi vandrar i Guds KRAFT i enlighet med Ordet, som bekräftar vår tro. Då blir vi förankrade i en OBJEKTIV FUNDAMENTISM - i Skriften.
Var välsignad!
................
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=168619

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se