+ "Inte allt är Gud som glimmar..."

Citat: "Den omvände muslimen Magdi Allam är 55 år och arbetar på den italienska tidningen Corriere della Sera. Han har länge förhållit sig kritisk till islam som han säger karakteriseras av "hat och intolerans". I en artikel som publicerades på påskdagen skrev Allam att hans själ "befriats" från en ideologi som "legitimiserar lögner och förställning, våldsam död vilket framkallar både mord och självmord, och blind underkastelse av tyranni".
.......
Jag har bara en enkel fråga: har Magdi Allam läst romerska "Kyrkans" historia?
.......
Matt.7:18-21 "Ett gott träd kan icke bära ond frukt, ej heller kan ett dåligt träd bära god frukt. Vart träd som icke bär god frukt bliver avhugget och kastat i elden. Alltså skolen I känna dem av deras frukt. -

Icke kommer var och en in i himmelriket, som säger till mig: 'Herre, Herre', utan den som gör min himmelske Faders vilja."

.............
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=151476


Kommentarer
Postat av: Kristen

Knepigt att se citat från en katolsk bok skriven av katoliker för katoliker i den Katolska Kyrkan användas för så totalt annorlunda syften.

Intressant ialla fall att du genom att acceptera bibelns kanon implicit accepterar Katolska Kyrkans auktoritet, den som fastställde kanon.

Guds frid.

2008-03-25 @ 22:48:58
Postat av: Deborah

Jag förstår inte vad du menar med en "katolsk bok"?

Om du menar Bibeln, så är det en Bok - TaNaK - inspirerad av Israels Helige, Herren JHWH själv, nedskriven av hebreer, profeter, för Israel - för de som vill hålla Förbundet med JHWH och som "Kyrkan" har misstolkat genom alla århundradena.

Ingen troende behöver acceptera någonting "implicit", eftersom Herren talar öppet rakt på sak genom Skriften. Det finns ingen dubbelhet som du försöker antyda här utan den enda auktoritet som jag erkänner - öppet och utan att någon intalar mig annat - är Herrens.

För det var Han som faställde sin egen Bok och förmedlade Ordet genom sådana judar som: Jeshua (Jesus), Petrus, och Johannes och Paulus osv...

Och Han är mäktig att åter sända sitt eget Ord, gå förbi 'ett prästerskap' som har brutit förbundet och 'resa upp stenar' som predikar i enlighet med Skrifterna...om ingen annan lydig människa finns...
........

2008-03-26 @ 12:53:40
Postat av: Sven-Erik Sköld

Man kan aldrig bli en rättrogen katolik med stöd av Bibeln, till det krävs två saker i förhållande till Bibeln, Guds Ord:

1. man måsta bildlikt uttryckt klippa bort en del av det som ``står skrivet´´ i den; vad Gud HAR SAGT i och genom den

2. och måste lägga till sådant som inte ``står skrivet´´ i den; vad Gud alltså INTE HAR SAGT, genom Sina apostlar och profeter.

Och på det sättet får man fram den katolska läran, en villolära - en okult lära - som kallas katolicism och som ligger till grund för den katolska kyrkan i både lära och liv;
för katoliker med andra ord.

Men det handlar alltså inte om kristendom, då kristendomen har sina rötter ENBART i Bibeln - som Guds Ord - och därmed också står i strid mot alla förfalskningar av den, d.v.s. obibliska lärofunder:

förutsatt att det handlar om en levande kristendom; som t.ex. inte låtit sig manipuleras - för att sövas ned - av katolicismens representanter:

av deras kluvna tunga och manipulativa tal.

2008-03-28 @ 08:25:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se