+ Är Anders Arborelius' förkunnelse i linje med Bibeln?

Citat: "Vi behöver manifestera en tydlig kristen bekännelse" skriver Claes-Göran Bergstrand i Dagen, 12/03 "Det är vad Jesusmanifestationen, som nu planeras den 3 maj i Stockholm och Kungsträdgården, vill syfta till. Kristna med ursprung i Sverige och andra länder ska då låta vittnesbördet om Jesus och bekännelsen till honom stå i centrum. Människor i Sverige måste få veta att vi är många i detta land som är efterföljare till Jesus. Vi talar olika språk, har olika hudfärg men vi tror på samma Gud, han som uppenbaras i Bibeln.
När några bedjare möttes för ett drygt år sedan och bad för Stockholm och dess kranskommuner, samtalade man om behovet av en stor, bred Jesus-manifestation mitt i Stockholm. När dessa tankar sedan fick näring genom samtal med olika kristna ledare anade vi föga att det skulle kunna förverkligas inom ett år och att det skulle komma att koordinera med EU:s motto för 2008 "Tillsammans i mångfald".....
.......
...Skriften säger: ett gott syfte behöver inte vara i linje med Ordet - man kan nämligen komma med "en främmande eld inför Herren" som innebär, att man i princip vill (efter egna tankar) blanda ihop "eldar"...Det går inte. Om Gud får bestämma. Således handlar det inte om att "manifestera en tydlig kristen bekännelse" utan man kommer att skapa ännu mera förvirring, eftersom den som "kommer i Herrens Namn" måste "komma med Hans lära".
Alltså: vilken TYDLIG kristen bekännelse har olika kristna ledare? Står de verkligen på biblisk grund?
Den viktigaste fråga, som alla deltagare i denna (bara till det yttre "fromma" Jesusmanifestation) måste ställa sig, gäller en enda sak och som blir ett varningstecken
blandar man olika namn och begrepp som avviker från Skriften och som nästan ser sanna ut?.........
....Vad förkunnar t.ex. den katolske biskopen Anders Arborelius? Vi prövar hans lära.
.1. A. Arborelius säger: "Biskop Anders hoppas på en fördjupad dialog med muslimer: Intentionen i påvens anförande, som förvisso inte var helt lättförståeligt, var att understryka att religionen aldrig får missbrukas och ställas i våldets tjänst. Om denna grundprincip är vi kristna och våra muslimska bröder och systrar helt ense. Under historiens gång har vi alla brutit mot denna princip och därmed också mot vår tro på en barmhärtig Gud. Vi beklagar detta och vill gemensamt verka för ömsesidig förståelse och vänskap, för fred och rättvisa.Katolsk Stiftet 2006-09-18 (www.katolik.nu)

...Skriften säger: att Herren är EN och hans Namn är ett enda....

Matt.11:27 "Allt har av min Fader blivit förtrott åt mig. Och ingen känner Sonen utom Fadern, ej heller känner någon Fadern utom Sonen och den för vilken Sonen vill göra honom känd."


.2. A. Arborelius säger 2007-03-14 Guds Moders Högtid Homilia 1 januari 2007 i S:t Petri kyrka i Malmö av Biskop Anders Arborelius ocd 2006:  "Vi firar i dag att hon (Maria) är Guds Moder. Hon är också vår Moder. Vi har samma Moder som Gud. Det är något oerhört att tänka sig, att vi får ha samma mor som Gud själv, när han blir människa."

...Skriften säger: Maria är inte vår 'moder' utan det är det "himmelska Jerusalem":

Gal.4:26-27 "Men det Jerusalem som är därovan, det är fritt, och det är vår moder. Så är ju skrivet: "Jubla, du ofruktsamma, du som icke föder barn; brist ut och ropa, du som icke bliver moder, Ty den ensamma skall ha många barn, flera än den som har man."
.....
.3. A. Arborelius säger: Jungfru Marias födelse Homilia vid 25-årsjubiléet av prästvigningen Vår Frälsares kyrka i Malmö 2004-09-08:  "Dagens evangelium, det kanske tråkigaste av alla, men just därför så nyttigt för oss som alltid söker omväxling och action, visar hur djupt ner i Israels historia Jesu rötter når, han som är den utlovade Messias för Israel och för det nya Israel som hans Kyrka är, ja, för allt och alla, överallt och alltid."

...SKRIFTEN säger: det finns inget "nytt Israel" som kallas 'Kyrkan' utan det finns ett enda Guds löftesfolk som genom tiderna har hållit förbundet med JHWH. Paulus varnar för högmod i detta fall.
Rom.11:1-4 "Så frågar jag nu: Har då Gud förskjutit sitt folk? Bort det! Jag är ju själv en israelit, av Abrahams säd och av Benjamins stam. Gud har icke förskjutit sitt folk, som redan förut hade blivit känt av honom. Eller vet ni icke vad skriften säger, där den talar om Elias, huru denne inför Gud träder upp mot Israel med dessa ord:

"Herre, de har dräpt dina profeter och rivit ned dina altaren; jag allena är kvar, och de stå efter mitt liv"? Och vad får han då för svar av Gud? "Jag har låtit bliva kvar åt mig sju tusen män, som icke hava böjt knä för Baal."
.......
.4. A. Arborelius säger: Jungfru Marie besök Homilia på stiftets mariavallfärd till Oskarsström 29 maj 1999 -"Kyrkofäderna sade: "Den kan inte ha Gud till fader, som inte har kyrkan till moder". Och Maria låter oss förstå kyrkans mysterium på ett djupare och mer innerligt sätt. I Marias ljus blir ju kyrkan vår kärleksrika mor, som ständigt hjälper oss på vägen till Guds rike. Utan Maria riskerar kyrkan, att bara bli en sträng och trång institution, som man kritiserar och vill hacka ner på. Det är en av vår tids tragedier, att så många, också av kyrkans barn, har glömt bort, att kyrkan är en mor."

...Skriften säger: församlingen är "Kristi kropp" och inte en "moder".

Apg.2:38-42 "Petrus svarade dem: "Gör bättring, och låt alla döpa eder i Jesu Kristi namn till edra synders förlåtelse; då skall ni såsom gåva undfå den helige Ande. Ty eder gäller löftet och edra barn, jämväl alla dem som är i fjärran, så många som Herren, vår Gud, kallar." Också med många andra ord bad och förmanade han dem, i det han sade: "Låt frälsa eder från detta vrånga släkte." De som då tog emot hans ord läto döpa sig; och så ökades församlingen på den dagen med vid pass tre tusen personer. Och dessa höll fast vid apostlarnas undervisning och brödragemenskapen, vid brödsbrytelsen och bönerna."

.......
.5. Citat ur en recension av A. Arborelius' bok "Trosmeditation" (av Bertil Lundberg) som innehåller klart mysteriereligiösa och ockulta drag:

"Arborelius uppmuntrar också till bön för de döda. Han skriver: Även den människa som inte anpassat sig helt efter Gud under sitt liv på jorden får en sista möjlighet att göra det i det s.k. mellantillståndet eller skärselden. Bön för de döda har kallats den mest osjälviska formen av all förbön. Det är inte ens för sent att visa sina döda fiender kärlek genom att be för dem. Vi kan alltid be för dem. Vi kan hjälpa de döda, som renas på andra sidan, att få träda fram inför Guds anlete befriade från allt som är syndigt och orent." (Läs hela recensionen på länken nedan)


http://tidenstecken.se/trosmeditation.htm     (och fler artiklar om Kristi brud)
...........
.6. A. Arborelius är en kär gäst på slottet Bjärka-Säby, där han undervisar i meditation: ett nytt begrepp att se upp för blir i så fall EVANGELISK MYSTICISM som representeras av Peter Halldorf, Ulf Ekman, Martin Lönnebo med flera....

http://tidenstecken.se/evangmyst.htm
............
Reflektion: "Jesusmanifestationen" verkar vara ett katolskt projekt och den enda TYDLIGA SIGNALEN man kan utläsa från en sådan samling är, att den blir helt otydligt i längden och helt mot Ordet - däremot helt i linje med Vatikanens planer på att katolisera Sverige och sedan hela Skandinavien!  
(citat ur deras hemsida under Program):

"kl.14:00 Demonstrationståg från två eller tre olika torg, med hornmusikkårer, musik- och dansgrupper, procession med korsets tecken."  (!!!)

Detta ger en klar bild och folk undrar: vilka namn kommer man att blanda ihop? eftersom....7. A. Arborelius ber ju till Maria: (citat av Bertil Lundberg)
"Inför Stockholm 750-årsjubileum har biskop Anders Arborelius i Katolskt magasin nr 6/020610 framfört en Mariabön till Vår Fru av Stockholm (när blev Maria vår fru av Stockholm?). Där ber han en bön till en person som inte ingår i Gudomen, och ger henne en ställning som hon inte har. Här några citat från bönen:


"Heliga Maria, obefläckade och rena Jungfru...

Heliga Maria, Guds moder, vid Jesu födelse i Betlehem blev du också Kyrkans moder.
Hjälp alla kristna i Stockholm...

Heliga Maria, smärtorika jungfru och moder, vid foten av Kristi kors på Golgota blev du hans medhjälpare
i återlösningens verk...

Heliga Maria, den Helige Andes tempel... "
...........
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=150945
..........
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=151195
..........
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=151223
..........
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=151239


Kommentarer
Postat av: Harry Forsgren

Sätter in från Bertil Lundbergs hemsida en artikel kring helgon, som Halldorf gärna härovan hänvisar till och högaktar.

Liksom alla kristna ledare även bejakar, som nu går i armkrok med katolicismen. Hur kan kristna ledare bli så blinda att de bejakar, vad som nedan framkommer kring helgonet Teresa av Avila???

Om de inte håller med i den ockultism som här framkommer, varför säger de då inte ifrån!!!!! Utan löper med mot avfallet, under sken av att, man ?ska vara ett så världen kan tro?
----
Teresa av Avila - en ockult motreformator till Luther

Teresa är en av Katolska kyrkans mystiker. Hon föddes 1515 i Avila i Spanien, där hon också verkade och dog 1582. Som jämförelse kan nämnas att Luther dog 1546.
När modern tidigt i hennes liv dör tar Teresa sin tillflykt till en bild av Jungfru Maria och bönfaller henne under många tårar att bli som en mor för henne.
I brist på goda andliga ledare tar hon senare under sin sjukdomstid sin tillflykt till den helige Josef som hon kallar en bönens mästare och som senare också uppenbarar sig för henne och ger henne många bönesvar. 22 år gammal blev hon nunna i ett karmelitkloster.

Karmeliterna har sitt ursprung i en grupp eremiter, från början pilgrimmer från Västeuropa som på 1100-talet bosatte sig på berget Karmel, för att med profeten Elia som förebild dra sig undan från världen och leva ett liv i bön, arbete och tystnad.

Jungfru Maria var deras föredöme, därför invigde de sitt liv åt henne och kallade sig Vår Fru av Karmels bröder. Det första nunneklostret bildades på 1400-talet.
Vid 23 års ålder blev Teresa sjuk. Efter 7-8 månader inträffade en kris och hon låg medvetslös i flera dygn. Ytterligare 8 månader var hon helt förlamad, och hon led sedan av sin bräckliga hälsa under resten av sitt 44-åriga liv.

Efter denna sjukdomstid blev den inre bönen hennes kontakt med Gud. Naturligtvis levde hon i enlighet med den katolska tron och Jungfru Marias invigning.

Hon säger själv om sitt skrivande:
"Jag hoppas givetvis, att min utläggning av den inre bönen stämmer överens med vår heliga katolska tro. Om inte, så ber jag eder, fader (hennes biktfader), att ögonblickligen bränna upp vad jag har skrivit."
Kriteriet på en levande äkta tro, säger hon vidare, är att den överensstämmer med "vår heliga katolska tros sanningar".

Inte den minsta av kyrkans ceremonier ville hon gå emot. När Teresa en gång tänkte på dem som drar fördömelsen över sig nämner hon särskilt dessa lutheraner, för genom dopet var de ju redan medlemmar av kyrkan.

Den inre bönen består enligt henne av fyra steg eller stadier:
1. Den egna viljans insats. Man tänker sig att man är närvarande vid någon händelse i Jesu liv.

2. Inåtvändhet. Att tänka sig i Kristi närvaro och uppleva den.

3. Själens vila i Gud. Själen blir i detta stadium överväldigad av en sådan oemotståndlig makt att det spelar ingen roll vad som händer med själen eller vad Gud gör med den.

4. Föreningen med Gud. I detta stadium är man inte längre medveten om omvärlden.
---
Är denna mystiska väg till Gud förenlig med en evangelisk tro? Nej, tvärtom. Men i detta transtillstånd som stadium fyra är, upplevde Teresa och hennes medsystrar syner, uppenbarelser och paranormala upplevelser.
Under en tid av sitt liv kunde hon falla in i detta transtillstånd helt utan förvarning, där hon stod eller knäböjde.

Värmen vek från hennes kropp och hon blev alldeles kall och stel. Hon kunde varken röra sig eller tala.
Ibland började hon levitera och nunorna kunde inte hålla fast henne vid golvet.
Detta är ren och skär ockultism.

Flera gånger upplevde Teresa hur onda makter ansatte henne och hon blev ibland även piskad och slagen av dem, men när hon kastade vigvatten på dem så lämnade de henne!!!

Teresas speciella manifestationer som hon upplevde visar att detta är någonting helt annat än det som förekommer vid äkta Gudsuppenbarelser.
T.ex. detta att kroppsvärmen avtog och att hon blev nerkyld, hennes levitationer, vigvattnet som används på ett magiskt sätt mot djävulen, demoner som trakasserar henne och inte minst hennes helt obibliska lärouppenbarelser om skärselden och en del andra saker.

Allt för att bekräfta de villfarelser som den katolska kyrkan hade hamnat i och som förde de verkliga sanningarna om Jesus i skymundan.
Demonerna leker med Teresa, när hon kastar vigvatten efter dem. Allt för att få henne att tro att hon genom sådana här saker har makt över djävulen. Så fungerar villoandar.

Lourdes, Fatima, Medjugorje...Stigmatiseringar, Mariauppenbarelser, gråtande statyer...

Det finns mycket mer av ockultism i den katolska kyrkan än vad gemene kristna människor tror.
Jesus vill ha en ren brudeförsamling. En kristen som beblandar sig med det ockulta, beblandar sig med en andlig sköka.

Det är nog inte för inte vi har den stora skökan beskriven i Uppenbarelseboken 17. Därmed inte sagt att det inte finns frälsta och även karismatiska katoliker, men de lever på farlig mark.
Det är sant att Teresa också var en reformator. Teresa reformerade sin orden och grundade många nya kloster och införde där en strängare regel, en återgång till det som fanns i ordens första tid, att nunnorna inte fick ha skor på sina fötter och att de skulle leva mer asketiskt.

Och enligt henne själv så var det Jesus som uppmanade henne att grunda ett sådant nytt kloster. Jesus sa också till henne att det skulle invigas åt den helige Josef, som skulle beskydda den ena porten och Vår Fru (Maria) som skulle vakta den andra porten, medan Jesus själv skulle vara mitt ibland dem.

Är detta bibliskt? Absolut inte! Det är en falsk Jesus som kommer med sådana uppenbarelser!
Teresas teologi, liksom hennes efterföljare Johannes av Korsets var att Gud söker man i sitt eget inre, i själen, vilket är precis vad New Age också lär.

Där tar Fadern emot oss som sina barn. Den andlige filosofen och mystikern Johannes av Korset menade att Gud alltid är dold, men själen kan aktivt söka Gud på kontemplationens höga berg (i djupmeditation där själen befrias från alla begär och önskningar) och där uppleva andliga besök och meddelanden.

Detta är inte kristen teologi och karismatisk erfarenhet. Gud hittar man inte genom ett navelskådande in i sig själv, i sin egen själ, så som den katolska mystiken går ut på och även vissa andra religioners mystik.
Den ockulta nunnan Teresa blev helgonförklarad år 1622. En helgonförklaring är ett dogmatiskt uttryck för påvens ofelbarhet.

Ett helgon kan sedan anropas i de offentliga kyrkobönerna, för att inte nämna alla som ber privat till dessa helgon, så som Teresa av Avila bevisligen gjorde. Altare och kyrkor kan uppföras till dess ära och officiella kyrkofester kan firas för helgonet. Är det någon skillnad på att anropa ett helgon eller att anropa de döda som
spiritisterna gör?
Teresa hade en mycket asketisk klosterbroder vid namn Petrus av Alcantara. Efter sin död uppenbarade han sig flera gånger för Teresa och gav henne råd.
Även en annan pater, Ibanez, uppenbarade sig efter sin död på samma sätt för henne. Teresa är en bedragen kvinna trots sin hängivna religositet. Hon är en Jesabel-kvinna enligt Upp. 2:20.

1970 blev Teresa officiellt förklarad som kyrkolärare i den katolska kyrkan. Teresa är bara en av flera katolska mystiker om vilka liknande artiklar kunde skrivas. Håller hon och andra liknande mystiker på att få ett inflytande även i Sverige? Vart är vi i så fall på väg?

Artikelförfattare: Bertil Lundberg

2008-03-16 @ 22:18:41
Postat av: Sven-Erik Sköld

Läste i Pingst.nu att Sten-Gunnar Hedin fortsätter sitt samarbete med villoläraren Anders Arborelius (A. är inte villolärare i förhållande till katolicismen, utan i förhållande till Guds Ord, Bibeln) och nu i synlig form av ännu en gemensam bok, nu med ämnet Anden.

Därigenom fortsätter Sten-Gunnar Hedin att legitimera falska läror; hjälpa till att sprida dem genom att ge dem status som kristendom; i stället för att avslöja och bemöta dem: vilket är han skyldighet enligt Bibeln, Guds Ord.

Sten-Gunnar Hedin visar därmed INFÖR sin omgivning och dem han leder:

ATT GUDS ORD ÄR INTE MYCKET ATT AKTA PÅ, VAD GÄLLER JESU -OCH HANS APOSTLARS UNDERVISNING OM VÅRT - KRISTENHETENS - FÖRHÅLLANDE TILL VILLOLÄROR OCH DERAS FÖRETRÄDARE OCH VAD HAN SJÄLV HAR FÖR ANSVAR OCH UPPGIFT/SKYLDIGHET SOM LEDARE FÖR GUDS FÖRSAMLING, GUDS HJORD.

Guds långmodighets tid kan vi använda på olika sätt, en tid som är utmätt för att vi skall få möjlighet att vända om från våra felaktga vägar för att återvända till Guds Ords stigar,

den tiden kan vi använda för att framhärda i vår olydnad, i vår ohörsamhet mot Gud.

Det som fällde Gudsmannen Mose, var hans ohörsamhet mot vad Gud hade sagt: han slog på klippan - för att få vatten - i stället för att tala till den, som Gud hade sagt: "Men Herren sade till Mose och Aron: Eftersom ni inte trodde på mig OCH INTE HÖLL MIG HELIG INFÖR ISRAELS BARNS ÖGON, därför skall ni inte få föra denna församling in i det land jag har gett dem".

2008-03-18 @ 21:51:25
Postat av: Sven-Erik Sköld

Det kan inte sägas för många gånger, att Bibelns JESUS kom enligt Skrifterna, dog enligt Skrifterna och uppstod enligt Skrifterna,

och att katolicismens Jesus INTE KOMMIT ENLIGT SKRIFTERNA, då denne föddes av en gudinnaliknande varelse; helt utan stöd -eller förekomst i Skrifterna.

Det handlar alltså, som Paulus skriver till Korinterna, om "en annan Jesus",

och vad är det då för slags ande som är verksam i detta okulta sammanhang, med "en annan Jesus", med bön till avlidna m.m,

OCH SOM UPPENBARLIGEN INTE LEDER MÄNNISKORNA UT UR DETTA, BORT FRÅN DEM!?

Till Korinterna, som tydligen skaffat sig - släppt in förvillare som haft med sig - en "annan Jesus", skriver Paulus vidare, att de kan ha "undfått ett annan slags ande" och "ett annat slags evangelium" och att deras sinnen blivit så fördärvade av Satans list, att de inte förmått inse/urskilja detta.

Jes. 52:11 "Bort, bort, dra ut
därifrån, kom inte vid vad orent är;
dra ut från henne, rena er, ni som
bär HERRENS kärl".

2 Kor. 6:16 "Eller hur låter ett
Guds tempel förena sig med avgudar?
Vi är ju den levande Gudens tempel,
ty Gud har sagt:

Jag skall BO I DEM och vandra
ibland dem; jag skall vara
deras Gud, och de skall vara
mitt folk".

Upp. 18:1-5 "Därefter såg jag
en annan ängel komma ned från
himmelen; han hade stor makt,
och jorden upplystes av hans
härlighet.

Och han ropade med stark röst
och sade: Fallet, fallet är det
stora Babylon; det har blivit
en boning för onda andar,
ett tillhåll FÖR ALLA SLAGS
ORENA ANDAR och ett tillhåll
för alla slags orena och
vederstyggliga fåglar.

Ty av hennes otukts vredesvin
har ALLA FOLK druckit;
konungarna på jorden har
bedrivit otukt med henne,
och köpmännen på jorden har
skaffat sig rikedomar genom
hennes omåttliga vällust.

Och jag hörde en annan röst
från himmelen säga: Drag ut från
henne, ni mitt folk,

SÅ ATT NI INTE GÖR ER DELAKTIGA
I HENNES SYNDER OCH FÅR DEL AV
HENNES PLÅGOR.

Ty hennes synder (de heligas blod,
pedofili, andra sexuella synder,
avguderi, bön till döda och annat)
räcka ända upp till himmelen,
och Gud har kommit ihåg hennes
orättfärdiga GÄRNINGAR".

Om det vore enkelt för oss människor att avslöja Satans list och ande, när dennes "förskapar sig till en ljusets ängel"

DÅ HADE INTE GUD BEHÖVT UTRUSTA SITT FOLK, SIN FÖRSAMLING, MED GÅVAN ATT SKILJA MELLAN ANDAR.

Men om man inte har den gåvan, kan ändå varje förnuftig och tänkande Människa se och bedöma, om en verksamhet, som ger sig ut för att vara kristen, representera Kristus med andra ord, STRÄVAR EFTER ATT FÖLJA GUDS ORD I LÄRA OCH HANDLING.

OCH DET GÖR INTE KATOLICISMEN, DEN ÄR SIN EGEN BIBEL. EN BIBEL SOM DEN VILL HA INVÄVD I KRISTENDOMENS BIBEL.

EN SATANISK DUBBELHET, ETT AV HANS KÄNNEMÄRKEN: ATT VILJA HALTA PÅ BÅDA SIDOR TILLSAMMANS MED GUDS FOLK, FÖR ATT HAN VET, ATT HAN DÅ ÄGER DEM:

DÅ GUD VILL HA ETT HELHJÄRTAT FOLK,
OCH INTE ETT MED DELAD HÅG.

GUD ENSAM VILL VARA DERAS GUD, OCH HAN DELAR INTE DEN STÄLLNINGEN -ELLER SIN ÄRA MED NÅGON ELLER NÅGONTING ANNAT!

ALLT ELLER INGET, DET ÄR HANS PAROLL! HAN HAR GETT OSS MÄNNISKOR ALLT OCH VILL DÄRFÖR OCKSÅ HA ALLT FRÅN OSS: OSS SJÄLVA, HELHJÄRTAT.

JESUS: "Den som älskar mig, håller mina ord.."

2008-03-19 @ 05:19:02
Postat av: Sven-Erik Sköld

Apg. 20:28 "Hav nu akt på er själva
och på hela den hjord, i vilken den
helige Ande har satt er till
föreståndare,

till att vara herdar för Guds
församling som han har vunnit med
sitt eget blod."

--

Att skriva böcker tillsammans med uppenbara villolärare - och f.ö. samarbeta med dem, i stället för att avslöja deras falska, obibliska läror,

ÄR INTE ATT HA AKT PÅ SIG SJÄLV OCH PÅ HELA DEN HJORD I VILKEN MAN AV DEN HELIGE ANDE SATTS ATT VARA FÖRESTÅNDARE OCH HERDE,

DET ÄR TVÄRT OM ATT BEDRA HJORDEN, DEN HJORD SOM DESSUTOM TROGET BETALAR DEN LÖN MAN HAR. DET ÄR MED ANDRA ORD BLAND DET ALLRA FULASTE MAN KAN GÖRA MOT DEN: MOT SIN UPPDRAGSGIVARE!

Den som Sten-Gunnar Hedin - i det här fallet - samarbetar med och skriver böcker tillsammans med, VILL INGET HELLRE ÄN ATT DEN HJORD SOM STEN-GUNNAR HEDIN ÄR SATT - SOM EN GUDS HERDE - ATT VAKA ÖVER,

VÄNDER SIG BORT FRÅN APOSTLARNAS OCH PROFETERNAS UNDERVISNING OCH GRUNDVALAR, FÖR ATT I STÄLLET FÖLJA KATOLICISMENS LÄROFUNDER, LÄROSMÖRJA.

OCH DET VET STEN-GUNNAR HEDIN, ELLER ÅTMINSTONE BORDE HAN VETA DET OCH TROTS DET - OCH DESSUTOM MÅNGA VARNINGAR - VÄLJER HAN ATT FORTSÄTTA MED DETTA SAMARBETE,

I STÄLLET FÖR ATT ÄGNA HELA SIN TID OCH KRAFT ÅT DEN HJORD HAN ÄR SATT ATT VARA EN FÖRESTÅNDARE OCH HERDE FÖR.

Det är ingen hemlighet, att pingströrelsen i vårt land lider stor, andlig nöd - andlig torka - och då ägnar sig dess främste företrädare, herde och föreståndare, åt att skriva böcker och vänslas med UPPENBARA VILLOLÄRARE.

VILKET BEDRÄGERI MOT GUDS DEN ALLSMÄKTIGES HJORD,
DEN HJORD HAN ÄR SATT ATT VAKA ÖVER!

--

Ovanstående text har i natt länge legat, ja arbetat, inom mig och jag kommer inte ifrån att skriva den, och bl.a. sätta in den här på sidan, och jag kommer också att skicka den till Sten-Gunnar Hedin, till hans blogg.

Jag tror - är fullt viss om - att Guds Helige Ande gett mig att skriva -och publicera detta. Och ve mig, om jag inte då också gjorde det.

Jag vill inte vara ohörsam mot Den Helige Ande,
som är Guds Helige Ande!

2008-03-23 @ 05:04:54
Postat av: Sven-Erik Sköld

Om Paulus hade varit andligt blind och tondöv, hade han också kunnat skriva en gemensam bok med Korinterna.

De som ``undfått ett annant slags ande´´, som gett dem ``en annan Jesus´´ och ``ett annat slags evangelium´´, än de han och hans apostlakollegor tidigare predikat för dem.

Då hade det ju varit som nu, d.v.s. ``ande som ande´´, oavsett om den förhärligar en okult Maria, avlidna människor, benrester från avlidna, m.m m.m,

eller Bibelns JESUS KRISTUS och Hans -och Hans apostlars lära: de läror Han Själv förmedlat genom just dem; som Han personligen utvalt och sänt ut i världen, ända till vår tid genom de skrifter de lämnat efter sig!

Bibeln: ``Pröva andarna, om de är från Gud..´´

2008-03-23 @ 08:57:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se