+ Vilken position har vi inför HERREN Jesus? Det är frågan!

Prövning av den "celebre" (???) Raniero Cantalamessas predikan:

Varning nr 1 - en människa upphöjs i predikstolen!
För det första, så upphöjer man (ärar) en predikant redan innan han har ställt sig i predikstolen. Detta är inte i enlighet med Skriften och mycket bedrägligt, eftersom BÅDE predikanten och hans predikan måste prövas av församlingen i enlighet med Skriften.

Varning nr 2 - predikanten har sitt andliga säte bland avgudar!
Prövning av predikanten: var har predikanten sina källor? Dvs. vilken lära bygger han sin förkunnelse på? "Den som älskar mig, han håller mina bud." - säger Jesus.
Svar: eftersom Cantalamessa är "påvens" predikant, så har han redan talat öppet om VAR han har sitt andliga säte! Han har svurit evighetsed till påven, han tillber bl.a. avguden Maria och firar den ockulta mässan som bygger på transsubstantia-läran = man "förvandlar oblaten till Jesu fysiska kropp och blod" dvs. man "äter och dricker Jesu blod" bokstavligen, vilket är helt enkelt magi.

Varning nr 3 - dubbla källor som grund för förkunnelsen!
Prövning av källorna: den katolska katekesen anses likvärdig med Skriften och utgör den "tradition" som RKK lägger till den enda auktoritet vi har att gå efter dvs. Skriften. Och Ordet säger, att vi absolut inte får lägga någonting till Det! Alltså: redan här har vi en krock mellan Ordet och katolska, obibliska läror i katekesen.

Varning nr 4 - budskapet om omvändelse är taget ur hela sitt sammanhang!
Hur viktigt är det inte att poängtera, att man måste läsa HELA sammanhanget, för att se en helhetsbild. "Omvänd er!" är inte endast en uppmaning till att överge synd utan BÅDE att "göra bättring och döpa sig" OCH "hålla fast vid apostlarnas undervisning", som inte avviker ifrån hela uppenbarelsen i TaNaK, de hebreiska skrifterna, utan bygger bl.a. "på profeterna".
Synd kan jag bekänna varje minut eller varje dag och leva i ett ständigt syndamedvetande - Vatikanen är expert på att sysselsätta sig med syndaproblemet utan en varaktig seger över den (se ständiga ursäkter för pedofilhärvor runt om i världen)! Således kan inte dopet i den Helige Ande äga rum, om man inte "renar sitt hjärta" (sin egen ande) endast genom att lyssna och följa Ordet: man kan inte "hälla nytt vin (den Helige Ande) i gamla säckar (i den ej pånyttfödda människans ande)"! För då är det en annan ande å färde!


Apg.2:38-41 " Petrus svarade dem: "Gör bättring, och låt alla döpa eder i Jesu Kristi namn till edra synders förlåtelse; då skall ni såsom gåva undfå den helige Ande. Ty eder gäller löftet och edra barn, jämväl alla dem som är i fjärran, så många som Herren, vår Gud, kallar." Också med många andra ord bad och förmanade han dem, i det han sade: "Låt frälsa eder från detta vrånga släkte." De som då tog emot hans ort lät döpa sig; och så ökade församlingen på den dagen med vid pass tre tusen personer. Och dessa höll fast vid apostlarnas undervisning och brödragemenskapen, vid brödsbrytelsen och bönerna."


Varning nr 5 - karismatiska rörelser skilda från lydnad mot Ordet är inte bibliska!
Citat av Cantalamessa ur artikeln:
"- Först var jag mycket kritisk till den karismatiska rörelsen, men jag blev starkt berörd av både den sorg över kyrkans splittring och den djupa uppriktighet i syndabekännelsen som jag mötte bland andedöpta katoliker." ...Men: den organiserade 'kyrkans' splittring har sina rötter i 'kyrkans' olydnad mot Ordet och tillbedjan av avgudar, vilket måste leda till ÅTSKILLNAD - mörker kan inte blandas med ljus.

Varning nr 6 - den Helige Ande manar inte till bön efter "tidtabeller"!!!
Citat av Cantalamessa:
"- Dopet i den helige Ande gav mig mycket som jag inte haft förut, bland annat en ny längtan efter bön. Efter det här kunde jag knappt bärga mig tills jag fick be tidegärden, förklarade han." .....Tidegärden!??? Se upp, kära syskon!

http://www.solascriptura.se/kts/taize2.html  - boken "Tidegärden" förtäckt katolskt mörker.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Tideg%C3%A4rden  -  definitionen av tidegärd.

Varning nr 7 - MOTIV bakom Cantalamessas predikan > ekumenik som leder till träldom under påvedömet!
Citat av Cantalamessa: "- Herrens vilja är att alla kristna ska höra samman. Tidigare hade jag många fördomar mot protestanter, men nu har jag mött dem och lärt känna dem." .
...Men: alla pånyttfödda kristna hör redan samman!
Obs! Andens enhet skapar man inte - man BEVARAR Andens enhet genom kärlekens band (agape, ej eros!) som HERREN själv har 'skapat' i de pånyttfödda troende. Allt är endast HERREN Jesu verk i Hans Andliga Kropp om vi lyder Ordet! Det är inte fördomar mot andra människor som man skall ha, utan prövning:

1Joh.4:1 "Mina älskade, tro icke var och en ande, utan pröva andarna, huruvida de är av Gud; ty många falska profeter har gått ut i världen."
..........
Observera! "Inte allt är Gud som glimmar..."
Låt ingen bedra er! "Den som har öra, han höre...."
....
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=155968


Kommentarer
Postat av: Leif W. Östborg

En liten kommentar: Tidegärden är att läsa Bibelns ord - Psaltaren. Är det fel/farligt att läsa Bibeln?????

2008-07-29 @ 14:12:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se