+ Jesu bön om enhet blev besvarad på Pingstdagen!

Här är artikeln som innehåller några röster, vilka vågar stå upp för Guds Ord!

Det finns ingen annan väg till befrielse från död och synd till ett evigt liv än den, som leder via Ordet.
Herren har förberett ett Nytt förbund genom sitt eget blod för alla människor, som vill följa Honom.

"Åt alla dem som tog emot Honom, gav Han rätten att bli Guds barn" > och att med glädje följa Hans bud.

JESAJA 61:1
"Herrens, HERRENS Ande är över mig, ty HERREN har smort mig till att förkunna glädjens budskap för de ödmjuka; han har sänt mig till att läka dem som hava ett förkrossat hjärta, till att predika frihet för de fångna och förlossning för de bundna,

61:2 till att predika ett nådens år från HERREN och en hämndens dag från vår Gud, en dag, då han skall trösta alla sörjande,

61:3 då han skall låta de sörjande i Sion få huvudprydnad i stället för aska, glädjeolja i stället för sorg, högtidskläder i stället för en bedrövad ande; och de skall kallas "rättfärdighetens terebinter", "HERRENS plantering, som han vill förhärliga sig med".

61:4 Och de skall bygga upp de gamla ruinerna och upprätta förfädernas ödeplatser; de skall återställa de förödda städerna, de platser, som hava legat öde släkte efter släkte.

61:5 Främlingar skall stå redo att föra edra hjordar i bet, och utlänningar skola bruka åt eder åkrar och vingårdar.

61:6 Men ni skall heta HERRENS präster, och man skall kalla eder vår Guds tjänare; Ni skall få njuta av folkens skatter, och deras härlighet skall övergå till eder.

61:7 För eder skam skall ni få dubbelt igen, och de som led smälek skall nu jubla över sin del. Så skall de få dubbelt att besitta i sitt land; evig glädje skall de undfå.

61:8 Ty jag, HERREN, älskar, vad rätt är, och hatar orättfärdigt rov; och jag skall giva dem deras lön i trofasthet och sluta ett evigt förbund med dem."
....
Tro handlar om trofasthet: i förbundet. Det är förbundstroheten som är grunden för sann enhet i Herren.
...
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=147811


Kommentarer
Postat av: HaFo

Den enhet som Jesus bad om för att världen skulle tro, har han redan fått bönesvar på.

Alla människor som genom en sann tro på vem Jesus ÄR och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset (Ngt som blir förvanskat i både trosförkunnelsen och katolicismen), är på grund av Jesu förbön genom Anden förenade.

Den enheten är inget som vi ska hjälpa Jesus med, genom att organisera fram det i yttre bemärkelse.

Den enheten, bara är en verklighet i de människors hjärtan som hör Kristus till. Och den enheten träder fram i synligt måtto, i den mån som man tillsammans underordnar sig Skriften och Guds Herravälde.

Och det sker inte genom att alliera sig med villfarelse och dess företrädare.!!! Som nu sker på den andliga arenan. Där Ekman, Halldorf trosförkunnelsen, katolicismen och dess företrädare, numer i ohelig allians försöker dra med sig hela kristenheten in i avfall.

Det sker under vällovliga ord "om att vara ett så världen kan tro" (tro på vad trosförkunnelsen och katolicismen), "älska varandra och tillsammans vinna världen för Kristus".

Ingen blir vunnen av att dras med i en falsk avfallen enhet med ett förförande budskap.

HaFo

2008-02-23 @ 07:31:10
URL: http://hem.spray.se/harry.forsgren/
Postat av: Lars Gustafsson

Harry: Detta är en märklig artikel. Du tycks dra likhetstecken mellan trosförkunnelsen och katolska kyrkan. Det är du nog ganska ensam om att göra.

2008-03-25 @ 11:26:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se