+ Herrens verk - människans lydnad.

FOKUS: Paulus talar om GUDS VERK kontra människans verk. Guds kraft kontra människans kraftlöshet!
På andens område gäller inte människans egna ansträngningar att uppnå helgelse utan människans LYDNAD under Guds Ord, Herrens vilja, dvs. ÖVERLÅTELSE åt Herren, så att HAN (inte vi) skall kunna utföra sitt verk i våra hjärtan genom den Helige Ande!
Vi gör ingenting utom lyder och Herren utför sitt verk > då kan vi "bära Andens frukt". (Vi gör fortfarande inget, vi är "kanaler" för Guds Andes eget verk! Därför heter det att vandra "i frid".) "Köttet" lyder och "hittar inte på" egna vägar - men då måste vi tro på, att det som Guds Ord säger är sannnig.

1Kor.1:29 "Ty han ville icke att något kött skulle kunna berömma sig inför Gud. Men hans verk är det, att ni är i Kristus Jesus, som för oss har blivit till visdom från Gud, till rättfärdighet och helgelse och till förlossning, för att så skall ske, som det är skrivet: "Den som vill berömma sig, han berömme sig av Herren."
Det är Herrens verk,
att vi är "i Kristus Jesus".
Det är vårt ansvar, att vi låter bli vissa saker > vilket underlättar för den Helige Ande att "fullborda" helgelse i oss.

Om människan söker nåd hos Herren, för att samvetet tynger henne, så finns Herren där till hjälp. Det finns alltså ett samarbete mellan Herren och den troende - detta kallas att "ingå ett förbund med Herren".
...
Om jag däremot "löper efter" egna tankar dit Herren inte har sänt mig, öppnar jag mitt sinne för nedbrytande krafter som kan ödelägga mitt liv! Vi kan inte rationalisera bort Guds Ord.
Att tala om helgelse utan att tala om förbundsvillkor (Guds bud) som människan skall hålla, för att inte gå vilse, lägger bara ok på folk. Helgelse är samma sak som att lyda Guds Ord - vända om - och låta sig fyllas av den Helige Ande. Det är barmhärtighet - att predika sanning, så att man inte "syndar på nåden".

Guds nåd är inte en "billig nåd" som man kan missbruka utan det kostade Jesus Hans blod: det är dyrbart! För att vi skall bära "rättfärdighetens frukt" och för att vi inte skall hamna under lagens fördömelse.

1Petr.1:1-7 "Petrus, Jesu Kristi apostel, hälsar de utvalda främlingar som bo kringspridda i Pontus, Galatien, Kappadocien, provinsen Asien och Bitynien, utvalda enligt Guds, Faderns, försyn, i helgelse i Anden, till lydnad och till bestänkelse med Jesu Kristi blod. Nåd och frid föröke sig hos eder.
Lovad vare vår Herres, Jesu Kristi, Gud och Fader, som efter sin stora barmhärtighet har genom Jesu Kristi uppståndelse från de döda fött oss på nytt till ett levande hopp, till ett oförgängligt, obesmittat och ovanskligt arv, som i himmelen är förvarat åt eder, ni som med Guds makt blir genom tro bevarade till en frälsning som är beredd för att uppenbaras i den yttersta tiden. Därför må ni fröjda eder, om ni ock nu en liten tid, där så måste ske, lider bedrövelse under allahanda prövningar, för att, om eder tro håller provet - vilket är mycket mer värt än guldet, som förgås, men som dock genom eld bliver beprövat - detta må befinnas lända eder till pris, härlighet och ära vid Jesu Kristi uppenbarelse."
...

Vi är kallade till "helgelse i Anden, till lydnad"....och inte till bortförklaringar och egna tankar.
...
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=150479
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se