+ Herren Jesus är Gud: "JHWH kommen i köttet".

Här vill jag lägga in flera Bibelställen som pekar på att Herren Jesus är Ordet = Gud (JHWH), kommen i köttet, för alla som undrar och vill forska i Skriften själva:
* Joh 8:58 Jesus sade till dem: "Sannerligen, sannerligen säger jag eder:
Förrän Abraham blev till, ÄR JAG
."

1) 1Tim.3:16 "Och erkänt stor är gudaktighetens hemlighet: "Han [GUD] SOM BLEV UPPENBARAD I KÖTTET, rättfärdigad i anden, sedd av änglar, predikad bland hedningarna, trodd i världen, upptagen i härligheten."


De äldsta grekiska manuskript har GUD i stället för Han: "kai homologumenos mega estin to tes eusebeias musterion THEOS EPHANEROTE EN SARKI, EDIKAIOTHE EN PNEUMATI..."
........
2) Joh.1:1 "I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud. Detta var i begynnelsen hos Gud. Genom det har allt blivit till, och utan det har intet blivit till, som är till. I det var liv, och livet var människornas ljus. Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har icke fått makt därmed."

........

3) Matt.4:5 "Därefter tog djävulen honom med sig till den heliga staden och ställde honom uppe på helgedomens mur och sade till honom: "Är du Guds Son, så kasta dig ned; det är ju skrivet: ‘Han skall giva sina änglar befallning om dig, och de skola bära dig på händerna, så att du icke stöter din fot mot någon sten.'" Jesus sade till honom: "Det är ock skrivet: ‘Du skall icke fresta Herren, din Gud.'"
.......
Vem frestade djävulen? Han frestade Jesus som är > "..Herren, din Gud."
.............

4) 1Joh.5:19 "Vi vet att vi är av Gud, och att hela världen är i den ondes våld. Och vi vet att Guds Son har kommit och givit oss förstånd, så att vi kunna känna den Sanne; och vi är i den Sanne, i hans Son, Jesus Kristus. Denne är den sanne Guden och evigt liv. Kära barn, tagen eder till vara för avgudarna."
.........
5) JESAJA 9:6 "Ty ett barn varder oss fött, en son bliver oss given, och på hans skuldror skall herradömet vila; och hans namn skall vara: Underbar i råd, Väldig Gud, Evig fader, Fridsfurste. Så skall herradömet varda stort och friden utan ände över Davids tron och över hans rike; så skall det befästas och stödjas med rätt och rättfärdighet, från nu och till evig tid. HERREN Sebaots nitälskan skall göra detta."
........
6) Jesus är JHWH kommen i köttet, eftersom det handlar om uppenbarelse, vilket vårt förstånd inte kan omfatta: Gud uppenbarar sig själv som Han vill!

"Om Gud är ande, då är Guds Ande...Gud!" Och allt är möjligt för Herren.


På jorden är ju Herren Jesus - MÄNNISKOSONEN. Han uppenbarar sig så, vilket absolut inte gör Honom till bara människa och just därför kan Jesus ‘på jorden' säga ‘Fader vår, som är i himmelen', för i egenskap av ‘människa' är ju Herren på ett uppdrag ‘på jorden'.


Ef.3:10
"Ty Gud ville att hans mångfaldiga visdom nu, i och genom församlingen, skulle bliva kunnig för furstarna och väldigheterna i den himmelska världen. Sådant hade hans beslut varit från tidsåldrarnas begynnelse, DET SOM HAN UTFÖRDE I KRISTUS JESUS, vår Herre [JHWH]. Och i honom kunna vi med tillförsikt frimodigt träda fram, genom tron på honom."
..........
7) JESAJA 40:3 "Hör, man ropar; "Bereden väg för HERREN i öknen, banen på hedmarken en jämn väg för vår Gud. Alla dalar skola höjas och alla berg och höjder sänkas; vad ojämnt är skall jämnas, och vad oländigt är skall bliva slät mark. HERRENS härlighet skall vara UPPENBARAD, och allt kött skall tillsammans se den. Ty så har HERRENS mun talat."
......
8) Fil.2:4 "Och sen icke var och en på sitt eget bästa, utan var och en också på andras. Varen så till sinnes som Kristus Jesus var, han som var till i Guds-skepnad, men icke räknade jämlikheten med Gud såsom ett byte, utan utblottade sig själv, i det han antog tjänare-skepnad, när han kom i människogestalt. Så befanns han i utvärtes måtto vara såsom en människa och ödmjukade sig och blev lydig intill döden, ja, intill döden på korset. Därför har ock Gud upphöjt honom över allting och givit honom det namn som är över alla namn för att i Jesu namn alla knän skola böja sig, deras som äro i himmelen, och deras som äro på jorden, och deras som äro under jorden, och för att alla tungor skola bekänna, Gud, Fadern, till ära, att Jesus Kristus är Herre."


Joh.3:13 "Och likväl har ingen stigit upp till himmelen, utom den som steg ned från himmelen, Människosonen, som var i himmelen."

.......
9) Endast Herren själv kunde fullborda lagen: "Herren ÄR min frälsning."
.......
10) Joh.1:9 "Det sanna ljuset, det som lyser över alla människor, skulle nu komma i världen. I världen var han, och genom honom hade världen blivit till, men världen ville icke veta av honom."
 .........
11) Rom.9:5 "Dem tillhöra ock fäderna, och från dem är Kristus kommen efter köttet, han som är över allting, Gud, högtlovad i evighet, amen."
..........

12) Joh.20:27-29 "Sedan sade han till Tomas: "Räck hit dit finger, se här äro mina händer; och räck hit din hand, och stick den i min sida. Och tvivla icke, utan tro." Tomas svarade och sade till honom: "Min Herre och min Gud!" Jesus sade till honom: "Eftersom du har sett mig, tror du? Saliga äro de som icke se och dock tro."
........

13) Matt.1:21-23 "Och hon skall föda en son, och honom skall du giva namnet Jesus [Yeshua], ty han skall frälsa sitt folk ifrån deras synder." Allt detta har skett, för att det skulle fullbordas, som var sagt av Herren genom profeten som sade:  "Se, jungfrun skall bliva havande och föda en son, och man skall giva honom namnet Immanu-el" (det betyder 'Gud med oss')." se JESAJA  7:14.
.........
14) 1JOHN 5:7-8
(KJV)  "This is he that came by water and blood, even Jesus Christ; not by water only, but by water and blood. And it is the Spirit that beareth witness, because the Spirit is truth. For there are three that bear record in heaven, the Father, the Word, and the Holy Ghost: and these three are one.
And there are three that bear witness in earth, the spirit, and the water, and the blood: and these three agree in one."
..................................

Kommentarer
Postat av: S-E Sköld

Kristendomen är Kristus - och inte en lära eller beteenden - och eftersom Han bor i ödmjuka/förkrossade hjärtan är Hans boende på jorden, bland människorna, fortfarande en bostadsfråga.Det började med bostadsproblem för Hans del - Han hade inget rum där mängden fanns - och har sedan fortsatt.Därför söker Han ständigt nya bostäder, för att kunna sprida Sitt ljus över hela den mörka jorden, vilket alltid är Hans önskan - det var därför Han kom - och alltså inte bara till jul och i koppling till helger.Och då Han är mycket svartsjuk, och inte delar hjärtats innersta rum med någon annan, andra gudar, har Han sänt EN LÄRA, som skall sköta rehållningen/städningen där inne:rensa bort det som inte skall vara där, så att hjärtat blir beboeligt: heligt/avskilt och rent, för Honom, Konungarnas konung!Med En God Jul och Ett Gott Nytt 2009, till alla!Sven-Erik

2008-12-24 @ 10:09:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se