+ Kyrkopolitikens 'vackra fasad' på högsta nivå...

Citat ur artikeln "Påven höll starkt FN-tal om religionsfrihet":
"Påven Benedikt XVI talade på fredagen inför FN:s generalförsamling i New York. Talet, som framfördes med skärpa, handlade främst om mänskliga rättigheter och rätten för alla människor i världen att utöva sin religion.

- Det är ofattbart att människor ska behöva undertrycka sin tro, som är del av dem själva, för att få rätten att vara aktiva medborgare, sade påven."
.............
En liten reflektion: det är bra att komma ihåg mottot "Allt är inte Gud som glimmar", för hur kan påven i så fall gå med på att fortfarande tillåta en bön att "judarna skall erkänna Jesus och bli införlivade i Kyrkan"? Strider inte detta mot 'religionsfriheten'?
Att se upp för 'dubbla budskap' i olika tal (dvs. olika motiv bakom vackra ord) kommer att vara avgörande för den troendes seger i kampen 'om sinnet' i den yttersta tiden. Studera noga citatet nedanför: låter vissa påståenden bra? Desto större anledning att vara försiktig!

Citat ur Vatikanradions skandinaviska avdelning/OB/28.8.98 :

"I den kristna kyrkan finns det en auktoritet, och dess uppgift är att tjäna sanningen. Det sade Johannes Paulus II när han i fredags tog emot den internationella anglikansk-katolska kommissionen (ARCIC) som håller sitt årliga sammanträde. Frågan om auktoriteten i kyrkan är en av de mest svårlösta i den ekumeniska dialogen.

"Det är viktigt att kristna klart hävdar att det finns en sanning," sade påven, "att det går att lära känna sanningen, och att Kristus har inrättat en undervisande auktoritet i kyrkan som skall värna om trons sanningen och göra den känd." [...] Frågan om vilken typ av auktoritet Kristus ville att det skulle finnas bland hans lärjungar är en svårlöst ekumenisk knut. Påven betonade att auktoriteten i kyrkan har en viktig funktion, men att den skall tjäna, och framför allt skall den tjäna sanningen:..."
http://www.katolsk.no/nyheter/1998/09/n980901b.htm
............
Kommentar: den absoluta auktoriteten i Kristi kropp har Guds Ord, Skriften, inspirerad av den Helige Ande. Därför uppmanar oss Herren idag att inte överge Ordet utan 'predika det rent och klart' med en bibehållen individuell frihet, där samvetet belyses av det profetiska ordet och står ansvarigt inför Gud utan 'mellanhänder'.

Betyder det något att påven talar i FN? - undrar Dagen. Utifrån ett kyrkopolitiskt perspektiv, så har påvens röst en viss verkan i FN. Utifrån Skriftens perspektiv tjänar detta ett helt annat syfte...Det är enbart Jesu röst i enlighet med Ordet som 'fåren lyssnar till'. För när det gäller Guds Ord, så handlar allting om HJÄRTATS tillstånd: talar man med 'en dubbel tunga' eller 'i hjärtats enfald'?
Om påven vill manifestera 'sin egen makt' (för det är inte Guds makt), varför åtgärdar han inte alla pedofil-problem som i stället 'sopas under mattan', tills det inte går att 'sopa någonting under mattan' längre???
Härav ser vi, var den sanna auktoritetn ligger: endast hos Herren och i Hans Ord! Halleluja!
"Låt ingen bedra er!" är därför en varning som Herren utfärdar i denna tid fylld av kamp om själar...

................
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=152500


Kommentarer
Postat av: Åke

Religösa företrädare förnekar sig inte. Undertrycka sin "tro"? Om det vore så väl. En som inte undertryckte sin "tro" precis är pingstpastor Åke Green. Då satt det inte fast med anklagelser, lögner och invektiv mot det som verkar mest förhatligt i den självalda kristna världen. Homosexuella människor. På 1600-talet så brände den manliga kristenheten häxor levande på bål. på 2000-talet så verkar kristenheten bara ha en "häxa" kvar att bränna. Homosexuella människor. Att det står i bibeln att det inte är upp till kristna männskor att dömma måtte vara
- av här tydligt självalda kristna - det minst lästa raderna i den boken och i särklass mest missförstådda i kristenhetens historia.

2008-04-19 @ 20:37:11
Postat av: Rolf

Åke och hans likar förnekar sig inte! Envetet upprepar de gång på gång lögnen om att kristna hatar homosexuella. Naturligtvis är de inte dummare än att de förstår att människan och hennes gärningar inte är samma sak. Majoriteten av kristna (och INGA pånyttfödda) hatar homosexuella. Däremot är det en kristens plikt att inte dölja att Gud hatar syndens gärningar, inkl. utlevd homosexualitet.

2008-04-19 @ 21:39:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se