+ För att underlätta dialogen...

Det förekommer stunder, då många upplever att de vill kommunicera med sina egna pastorer. Många har öppnat bloggar - vilket är bra - men vissa kommentarer man skickar till deras bloggar, kommer inte fram.

Det finns alltså ingen möjlighet att i en öppen dialog pröva lärorna som florerar på den andliga arenan, med Skriften. Därför finns denna rubrik, att de som undrar över någonting (som inte stämmer med Skriften) skall kunna 'i ett öppet brev' uttrycka sina funderingar (i Kristi kärlek, så klart!), för att jämföra utsagorna med Ordet.
Välkommen!    :-)
.................

Kommentarer
Postat av: Sven-Erik Sköld

Har skickat detta inlägg till Sten-Gunnar Hedins blogg, men om han publicerar det eller ej, vet jag inte, däremot upplever jag, att texten är riktad till oss alla, och publicerar den därför också här:

Sten-Gunnar, min Broder i Kristus!

NT börjar med JESUS KRISTUS, förutsagd av GT. Han lämnade efter Sig bröllopskläder genom Sitt blod, och läran till -och genom Sina apostlar, hur den klädnaden bevaras vit fram till bröllopsdagen.

En del i detta - att bevara den vit - är att hålla sig ren från villoandars olika läror. För denna sak skull, har Han - främst genom Paulus - talat om hur Den levande Gudens församling skall byggas; vars uppgift är att vinna, vårda och skydda:

från synd och villoandars/lärors angrepp. Bland dem också vargar i fårakläder. Därför har Han utrustat Sin församling även med "gåvan att skilja mellan andar". Han har med andra ord inte överlämnat den åt slumpartade händelser, eller utan försvar.

Apostlarnas och profeternas lära, är f.ö. palissaden som omger -och skyddar Guds fårhjord, förutsatt då att de Ordens förvaltare och tjänare inte sviker sitt uppdrag; utan är sanna Ordets tjänare.

För om dessa fullgör sin tjänst, är hjorden bevarad BAKOM ORDETS PALISSAD, d.v.s. skyddsmur.

Så har Gud tänkt det.

Upp. 3:4-5 ``Dock kan hos
dig i Sardes nämnas
några få, som inte har
fläckat sina kläder,
och dessa skall vandra
med mig i vita kläder,
ty de är värdiga därtill.

Den som vinner seger,
han skall så bli klädd
i vita kläder, och jag
skall aldrig utplåna
hans namn ur livets bok,

utan kännas vid hans namn
inför min Fader och inför
hans änglar.

Den som har öra, han hör,
vad Anden säger till församlingarna´´.

Med brodershälsningar!

S-E Sköld

2008-04-09 @ 18:18:35
Postat av: Sven-Erik Sköld

Ännu ett inlägg (080410) till Sten-Gunnar Hedin och hans blogg:

Sten-Gunnar, min Broder i Kristus!

Framtiden ligger i Guds Ord, och hos dem som står upp för - representerar - Guds Ord; och inte hos dem som kompromissar med Ordet -och Ordets budskap, schackrar med det, som Paulus skriver, utan förkunnar ``allt Guds rådslut´´, på samma nitiska/ansvarsfulla sätt som t.ex. Paulus gjorde och uppmanade sin ``andlige son´´ Timoteus att göra.

2 Tim. 4:1-5 ``Jag uppmanar dig
allvarligt inför Gud och
Kristus Jesus, inför honom
som skall döma levande och döda,
jag uppmanar dig vid hans
tillkommelse och rike:

Predika Ordet, träd upp i tid och otid,
bestraffa, tillrättavisa, förmana med
allt tålamod och med undervisning
i alla stycken.

Ty den tid kommer, då de inte längre
skall fördraga den sunda läran,
utan efter sina egna begärelser skall
samla åt sig lärare hoptals, alltefter
som det kliar dem i öronen att höra,

en tid, då de skall vända sina öron
från sanningen och i stället
vända sig till fabler.

Men du, var nykter i allting,
bär ditt lidande, utför en
evangelists verk, fullgör i allt
vad som tillhör ditt ämbete.´´

1 Tim. 4:15-16 ``Tänk på detta,
lev i detta, så att din förkovran
blir uppenbar för alla.

Ha akt på dig själv och på din
undervisning och håll stadigt ut
med det; ty om du det gör,
frälsar du både dig själv och dem
som lyssnar på dig´´.

Tro inte att det ligger någon framtid i att samarbeta med villoläror; d.v.s. med uppenbart obibliska läror. Med det bedrar Du både Dig själv och andra.

Med mina varma brodershälsningar!

S-E Sköld

2008-04-10 @ 19:46:48
Postat av: Sven-Erik Sköld

Ytterligare ett inlägg (080411) på Sten-Gunnar Hedins blogg:

Sten-Gunnar, min Broder i Kristus!

Jesu frid.

Du har ingått ett evigt förbund med JESUS Kristus, och det förbundet är grundat på Jesu Kristi offerdöd på Golgata kors, för Dig och för oss alla som tar emot förbundsblodet: Det handlar om, med Bibelns Ord: "Det nya förbundet i Kristi blod".

Du kan inte ingå förbund - samarbetsförbund eller andra - med sådana som företräder villoläror; d.v.s. läror som står i strid med Guds Ord, som Det står nedtecknat i Bibeln, sänt genom Guds -och Jesu apostlar och profeter.

I det förbund som Du ingått med JESUS, ligger också Hans kallelse till Dig och uppdrag, att vara en herde för Guds hjord; och i det uppdraget ligger att, tvärt emot vad Du nu gör,
avvisa alla slags villolärors angrepp på -och infiltration av Guds fårahjord; GENOM ATT AVSLÖJA DEM.

Det handlar om fårens bästa: fårens säkerhet, att de inte blir vilseförda. Den hjord som JESUS satt Dig att vaka över, är dyrköpt, ja mer än dyrköpt; OCH HAR VÄRDE INFÖR HANS ANSIKTE DÄREFTER.

Med varma frids -och brodershälsningar!

Din vän och broder i Kristus

S-E Sköld

2008-04-11 @ 17:08:14
Postat av: Sven-Erik Sköld

Inlägg på Sten-Gunnar Hedins blogg 080420:

Sten-Gunnar, Broder i Kristus!

Jesu frid.

Det finns bara EN väg på vilken Jesu får kan gå trygga, på vägen hem; och det är på Guds Ords väg, lagd av Gud Själv genom apostlar och profeter som Han Själv talat genom och sänt; och slutligen också JESUS KRISTUS.

Han kom och vidimerade Skrifterna bakåt i tiden, GT-tiden, och undervisade och sände Sina lärjungar som NT:s apostlar och profeter: det är dessas nedtecknade lära som är den hållbara, trygga vägen hem för varje Guds och Jesu får.

Och alltså t.ex. inte katolicmens genomfalska och okulta, förvillande
lärobyggnad: den skall avslöjas och avvisas; av varje sann Jesu herde och lärare.

Det står om de första kristna, att ``de höll fast vid apostlarnas undervisning.´´ och detta ``fasthållande´´
hade till följd stor framgång för Guds verk -och församling. Samma undervisning finns bland oss i dag, nedtecknad i Bibeln, Guds Ord, men var finns de som ``håller fast´´.

Ja, åtminstone är det inte de kristna ledarna i Sverige i dag, de är i allmänhet själva mer vilsna än fåren, men så har vi det också som vi har det: Andens eld har på många håll slocknat och ersatts med ``främmande eld´´ och själisk, köttslig, verksamhet av underhållningskaraktär, och förvirringen är monumental.

Den Hjälpare som Du åberopar i avslutningen av Ditt inlägg, Den helige Ande, har kommit för att visa oss på Den vägen - Den trygga vägen - som Han ju Själv ingett Sina apostlar och profeter att NEDTECKNA, och då också för vår räkning, som har ``tidernas ände inpå oss..´´ med många Jesu varningar, att se till att vi inte låter oss förvillas av falska apostlar och deras läror, i tiden strax innan Hans återkomst.

Med mina varma brodershälsningar!

Sven-Erik Sköld

2008-04-20 @ 07:10:07
Postat av: Sven-Erik Sköld

Har skickat till Sten-Gunnar Hedins blogg nedastående text, insatt första gången 070519 på HaFo:s ``den andliga striden´´:

Ett högt och omfångsrikt hölass är på väg hem till gården. Högst uppe på lasset sitter ett antal ledare som styr färden,

men vägen är stenig, så resan blir därför både skakig och svår, och de som styr - och har ansvar för lasset, som de f.ö. också själva lastat - får därför alltmer möda, att hålla det samman;

i annat fall finns risken, att det faller sönder i sina beståndsdelar, och det får bara inte ske, är deras gemensamma paroll!

Det gäller därför - för dem - att hålla ihop lasset, med alla tillgängliga medel.

Men till slut stöter ändå deras resa på en sten, som ändar deras färd; en till synes liten och oansenlig sådan; som ingen av dem räknat med - inte förutsett - och hela lasset stjälper.

--

Och dess fall blev stort, och all deras egen möda:
att lasta lasset -för att sedan försöka hålla det samman, har varit förgäves.

Förfelad - bortkastad - tid.

S-E Sköld

2008-04-22 @ 20:47:09
Postat av: Sven-Erik Sköld

Inlägg på Sten-Gunnar Hedins blogg, 080423:

Problemet med organisationsbåten (Pingst ffs och samfundet Pingst) är inte kapten på skutan, han är kanske den bästa man kan hitta, utan själva båten. När den skulle till att byggas, stod där en Guds apostel och profet - Bo Hörnberg - och sa, bygg inte den båten; men byggarna lyssnade inte till det rådet, från den gamle gudsmannen. Bo Hörnberg sa, att det bygget, om det blev av, skulle komma att splittra Pingströrelsen.

Problemet med båten är i själva verket, att Gud inte är med, varken i samband med bygget eller med på resan; inte därför att Han är avogt inställd till folket, till ledningen eller
resenärerna, utan därför att Han har helt andra planer för dem: planer som är en fortsättning på pionjärernas arbete, i vars arbete de fått gå in.

Det är Gud som en gång begynt det goda verket "Pingströrelsen", oaktat dess många mänskliga fel och brister, och det är därför också Han som vill bygga vidare på det verket; genom vår tids byggnadsfolk och ledare. Och när Gud Själv bygger, är Byggledare - genom Sin Andes redskap - då bygger Han med material från Sitt Eget Ord - guld, silver och ädelstenar/oförgängligt material - och helt enligt Sitt Ords ritningar: MÖNSTERBILD.

Därför: Skjut inte på kaptenen, utan montera ned båten, dess förr dess bättre. Och en sak är säker: Gud kommer att vara med i det arbetet!

Sven-Erik Sköld

2008-04-23 @ 05:25:32
Postat av: Sven-Erik Sköld

Till Sten-Gunnar Hedins blogg i dag:

Guds och Jesu frid.

Lewi Pethrus sa vid något tillfälle: "En död lax flyter med strömmen, men en levande simmar mot". Själv menade han sig ha laxnatur, d.v.s. en levande sådan.

F.n. går strömmen mot Rom och Påvekyrkan, och enklast är ju då, att bara flyta med; men det kan ju fortfarande inte de som begåvats med laxens natur; d.v.s. den natur som är verksam hos den levande laxen.

Till det kommer ju också, att det är Ordet som avgör om vår väg är den rätta; och alltså inte - som är enda alternativet - en olycksväg: Det är därför vi fått Ordet, för att kunna avgöra den saken.

Med mina varma brodershälsningar!

S-E Sköld

2008-04-28 @ 08:58:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se