+ Finns det någon som vill följa den Levande Guden?

Jag klistrar in en artikel ur "Hemmets vän":
http://www.hemmetsvan.se/viewNews.do?NewsID=1355

Profetiskt?

Debatt Publicerad: 2008-04-10 Är det verkligen så att de präster och pastorer som undertecknat skrivelsen i Världen Idag den 23 januari uttrycker den svenska evangeliska väckelsekyrkans tro och åsikter? Absolut inte! Återigen, ABSOLUT INTE!!!
Finns det ett profetiskt innehåll i skrivelsen?
Nej, jag påstår att det istället finns ett synkretistiskt innehåll.
Här blandas trosundervisning, pingstväckelse, karismatisk rörelse, samfund och romersk katolska kyrkans vilseförande teologi med varandra. Lägg till detta ökenfädernas eremitlära.
Vad får vi då?
Vi får en osalig blandning som inte leder oss till Kristi kors där allting började. Det är ju där, vid korset, som allting i väckelse- och enhetssträvan borde ha sin absoluta referenspunkt, inte någon annanstans.

Hit men inte längre
Vad vi ser är människor som vill utgöra en självutnämd elit, människor som gör sig till språk-rör för sina rörelser.
Vad de inte tar hänsyn till är de människor som finns i deras led, människor som inte alls delar dessa uppfattningar.
Oron i pingst- och trosförsamlingar i Sverige idag är mycket stor!
Men ingen vågar säga eller göra något av rädsla för att stöta sig med dessa språkrör och hamna i kylan, utfrusna av den egna rörelsens ledare.
Nu har vi kommit till den punkt där några måste stå upp och säga "STOPP - hit men inte längre!"
Den längtan efter enhet i Guds församling som finns hos varje sant troende kan inte fyllas med en ekumenisk sammanblandning där alla ska bjudas in på sina egna villkor. Att tro att man genom att lägga ut dimridåer när man använder ett teologiskt svårförståeligt språk kommer inte att hålla i längden.

Andens enhet
Det är varje troendes skyldighet att pröva vad som sägs genom att på djupet ta reda på innehållet i de olika kyrkornas läror. I den romersk katolska kyrkan och de ortodoxa kyrkorna finns det innehåll som vi som väckelsekristna måste ta avstånd ifrån.
Den enhet vi som troende längtar efter finns bara hos den Helige Ande, den kallas i Efesierbrevet för Andens enhet! Det är något helt annat!
Vi uppmanar Guds väckelsefolk att lyda vad den Helige Ande säger i ditt hjärta. Att lyda Guds ord, att inte låta sig skrämmas och förledas av ett fåtal ledare som hamnat snett i läran.

Signalen
Vi uppmanar väckelsefolket att inte gå tillsammans med kyrkor som hamnat i avfällighet och på det sättet dras med i avfallet.
Vi behöver nu få se ett nytt gudsfolk som reser sig upp och vågar vara trogna den kallelse och uppenbarelse som vi fick när vi blev frälsta och döpta i Helig Ande.
Det är många idag som väntar på signalen, här är signalen!
Deltag inte i oheliga allianser utan finn dina trosfränder som inte heller de vill vara en del av ett skökoväsen, sök istället Andens enhet bland Andens folk.
Ett nytt folk reser sig i Sverige, de kommer ur olika sammanhang men de har ett gemensamt, de vill följa Jesus och hans Ord, de vill vara ledda av Helig Ande och de vill se Guds rike utbreda sig i Sverige.
Jan Lindéh
.................

Kommentarer
Postat av: Sven-Erik Sköld

1. Biblisk ``ekumenik´´ stavas ETT: att vara ett med Gud, Hans Son och den helige Ande.

2. Mänsklig ekumenik stavas MÅNGA, att många människor är samlade under en gemensam paroll, och MED EN STRÄVAN att ha gemenskap med varandra.

3. Biblisk ekumenik är ett GUDS UNDER, den är med andra ord, född av Gud genom Den helige Ande, grundad på Klippan Kristus:

4. På Bibelns JESUS Kristus: som kom enligt Skrifterna, dog enligt Skrifterna och uppstod enligt Skrifterna:

5. Och från den utgångspunkten vara ETT, som Fadern och Sonen och Den helige Ande ÄR ETT.

6. Människors försök att SKAPA ekumenik, är därför förfalskning av Bibelns gemenskapstanke;
där de troende ÄR ETT.

---------

Elia levde i gemenskap med Gud, och det räckte: En människa med Gud. Det var alltså Gud som var den intressanta, inte mängden människor. För Gud är LYDNADEN alltid viktigare än MÄNGDEN.

Jes. 31:1 ``Ve dem som går ned till
Egypten för att få hjälp, därför att
de förlitar sig på hästar, dem som
sätter sin förtröstan på vagnar,

därför att där finns så MÅNGA, och på
ryttare därför att MÄNGDEN är så stor,
men som ej VÄNDER SIN BLICK
TILL ISRAELS HELIGE, och inte frågar
EFTER HERREN! Också han är ju vis..´´

2008-04-14 @ 09:24:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se