+ "Att först ta ut bjälken ur sitt eget öga..."

Det är så med oss människor, att Guds Ord har verkan av ett 'tveeggat svärd' på våra hjärtan...
Marianne Andréas, frikyrkosamordnare (?) på Sveriges Kristna Råd, råder Lena Adelsohn Liljeroth att 'noga välja sällskap': (citat) "Som kristna är vi kallade att försvara människovärdet och arbeta för ett bättre samhälle för alla människor. De kommande Olympiska spelen i Peking uppfordrar till samtal om vi stillatigande ska acceptera att mänskliga rättigheter i Kina kränks eller aktivt arbeta för de mål svenska regeringen säger sig prioritera. Idrottsministern Lena Adelsohn Liljeroth bör noga välja sitt sällskap."

Kommentar: Nu är det så, att Marianne Andréas som 'frikyrkosamordnare' borde först och främst stå upp för Guds Ord - (jag förstår inte riktigt vad man skall 'samordna' inom frikyrkligheten?) Som kristna är vi inte i första hand kallade att försvara människovärdet utan vi är kallade att bli Jesu lärjungar, predika Guds Ord och förkunna omvändelse från synd - som sedan i sin tur - när hjärtat är rätt, kommer att leda till förbättrade människoförhållanden.
Det finns inga genvägar här - frälsningsbudskapet är så radikalt, att människan måste ta ställning och fatta ett beslut: antingen tar man emot Herren eller inte (med påföljande konsekvenser) - alla egna ansträngningar att skapa fred utan det radikala evangeliet predikat i enlighet med Kristi profetiska Ord till hjärtats omvändelse, kommer att misslyckas, eftersom problemet (roten) till ondskan i världen ligger så djupt i människohjärtat, att endast Kristi försoningsverk kunde ta itu med det. 
Lösningen på problemen går genom hjärtats omvändelse och inte genom förståndet. Den 'goda viljan' kan också vara trälbunden, om den inte böjer sig och lyder Guds Ord. (Rom.7)
Med tanke på, att Marianne A. har ett nära samarbete på Sveriges Kristna Råd med dem, som varken vill följa Bibeln eller har viljan att vända om, borde hon inte också noga välja sitt eget sällskap?
............

Hebr.4:12-16 "Ty Guds ord är levande och kraftigt och skarpare än något tveeggat svärd, och tränger igenom, så att det åtskiljer själ och ande, märg och ben; och det är en domare över hjärtats uppsåt och tankar. Intet skapat är fördolt för honom, utan allt ligger blottat och uppenbart för hans ögon; och inför honom skola vi göra räkenskap.

Eftersom vi nu har en stor överstepräst, som har farit upp genom himlarna, nämligen Jesus, Guds Son, så låt oss hålla fast vid bekännelsen. Ty vi har icke en sådan överstepräst som ej kan ha medlidande med våra svagheter, utan en som har varit frestad i allting, likasom vi, dock utan synd. Låt oss därför med frimodighet gå fram till nådens tron, för att vi må undfå barmhärtighet och finna nåd, till hjälp i rätt tid."
.........
Det är viktigt för vår vandring med Herren, att hämta hjälp från nådens tron till att vandra i enlighet med Skriften. Så att alla bitarna kan falla rätt på plats. Att välja rätt sällskap på andens område kan få en för evigt avgörande betydelse...
.......
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=151747


Kommentarer
Postat av: Harry Forsgren

Marianne Andréas, frikyrkosamordnare (?) på Sveriges Kristna Råd, borde verkligen rensa ut ?en bjälke? med anledning av följande artikel i DAGEN som jag kommenterat:

Från DAGEN 2/4:
"Kyrkan välkomnar dialog med muslimer"

Kyrkornas Världsråd välkomnar en utökad dialog med muslimer. Det framkommer i ett brev med anledning av det muslimska fredsutspelet som Dagen skrev om i höstas. Brevet är ett svar på det initiativ som togs i oktober av 138 moderata muslimska ledare till 30 utvalda kyrkoledare, däribland Samuel Kobia, generalsekreterare i Kyrkornas Världsråd.

De föreslår en utökad dialog mellan islam och den kristna kyrkan och konstaterar att utan ett närmande och en större förståelse mellan de båda blir det svårt att uppnå fred i världen.
Kyrkornas Världsråd uppmanar nu sina medlemskyrkor att ta det muslimska fredsutspelet på allvar. I brevet heter det att genom historien har "anhängare till de båda religionerna allt för ofta missuppfattat varandra".

- Vi vill uppmuntra våra medlemskyrkor att ta denna inbjudan från de muslimska ledarna på allvar och se den som en ny möjlighet till dialog, säger Samuel Kobia, generalsekreterare för Kyrkornas Världsråd i ett pressmeddelande.

Ett initiativ kommer att tas från Kyrkornas Världsråd till en gemensam planeringsgrupp med den muslimska sidan. Tanken är att påbörja en process som ska leda till ökad förståelse mellan kristna och muslimer.

Globalt samarbete
Kyrkornas Världsråd ser framför sig ett utbyte mellan kristna och muslimska teologer, stormuftier och forskare för att därigenom hitta ramar som kan leda till gemensamma initiativ där religiös tro och mänskligt liv har en stor betydelse.

- Vi befinner oss i början på en process som manar oss att samarbeta över religionsgränserna på såväl global som regional och lokal nivå, säger Rima Barsoum, som arbetar med kristen och muslimsk dialog inom Kyrkornas Världsråd.

Slut från DAGEN
---
HaFo - kommentar:

Vad är det vi här ser ske mitt fram för våra ögon? Är det inte den religionsblandning och det avfall som ska ske innan antikrist ska kunna träda fram?
Och de kristna ledarna blir bara stumma inför skeendet och bejakar det - eller???

Hur skulle man våga annat,nu när Påven söker dialog med muslimerna och Ekman, Hedin och Halldorf ger sig i lag med katolicismen och dess företrädare.
Hur är det möjligt för fienden, att så göra människor blinda, så att de inte ser, att nu här mitt fram för våra ögon sker det, som kristna under århundraden pekat på ska ske i ändens tid, det avfall som ska möjliggöra antikrists inträde på arenan!!!
Och här går synnerligen Sveriges Kristna råd i spetsen för det avfall som vi idag ser ske mitt framför våra ögon!

HaFo

2008-04-03 @ 16:31:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se