+ Varning för oblaten! Det är inte det "bröd som bryts"! (1 Kor.11:23)

Kära syskon i Herren!
 
Som ni vet så pågår det en "tyst tillväjning" till sakramentalismen, där man suddar ut gränserna och flyttar de bibliska positionerna för att ersätta Guds Ord med yttre ritualer.
 
Det är inte så ofarligt att "ta oblaten". Det finns en mysteriereligiös betydelse "inbakad" i den runda kakan, hostia (Jesus), som "blir människokött" i ett skåp och tillbes som "Gud".
 
Citat ur www.tidenstecken.se:
 
"Påven transsubstantierar här en stor hostia (katolska benämningen för brödet i nattvarden).
 
En sådna kan placeras i en gyllene monstrans, som man paraderar med för tillbedjan av hostian  (Jesus). Det är en annan Jesus än den Bibeln har."
 
mässa1
 
 http://www.tidenstecken.se/kkeukaristi.htm
................
 
Oblaten är en rund ”kaka” som bakats av en speciell deg med ett krucifix på. I början av den katolska mässan ringer man i en ringklocka medan prästen håller fram oblaten framför sig. Observera att oblaten är bakad i form av en sol!
 
Så här står det på Ersta diakoni hemsida: "Det var med största vördnad man förr arbetade med allt som hörde till oblatbakningen. Munkar och nunnor utvalde vetekornen och framställde mjölet under bön.
 
Även bakningen omgavs av många ceremonier, som alla gick ut på att oblaterna skulle framställas på ett så rent sätt som möjligt."
..............................
 
Men Skriften undervisar annat:
 
Vi bryter BRÖDET till åminnelse av Jesu död!
 
Apg.2:42
 
"De höll troget fast vid apostlarnas lära och gemenskapen, vid brödsbrytelsen och bönerna."     
.................
 
1 Kor.11:23
 
"Jag har själv tagit emot från Herren vad jag meddelade er: Den natt då Herren Jesus blev förrådd, tog han ett bröd, tackade Gud, bröt det och sade: "Detta är min kropp, som är utgiven för er. Gör detta till minne av mig."
......................................
 
 

Kommentarer
Postat av: Antonia

Deborah,

Du har så rätt! Man kan inte nog varna för oblat intagandet! Denna "nattvards lära" handlar om ingenting annat än magi och är inte förankrad i Guds Ord.

När Jesus instiftade nattvarden, tog han ett bröd och sa de berömda orden: ”Tag och ät. Detta ÄR min kropp.”

Alla förstod att eftersom Jesus själv satt vid samma bord, menade Han givetvis att brödet i symbolisk betydelse kunde jämföras med Hans kropp som skulle bli sönder bruten av korsets lidande!

Detta lär Katolska kyrkans katekes:

1376. …" genom konsekrationen av bröd och vin sker en förändring av brödets hela substans till Kristi vår Herres, kropps substans och av vinets hela substans till hans blod: denna förändring kallar den katolska kyrkan med en lämplig och riktig term för transsubstantiation.

Kristus finns i de överblivna oblaterna och vinet.

1377. Kristi eukaristiska närvaro börjar med konsekrationen och fortsätter så länge som de eukaristiska gestalterna finns kvar. Kristus är helt och hållet närvarande i var och en av gestalterna och helt och hållet i varje del av dem, så att brödsbrytelsen inte bryter sönder honom.

Kulten att vörda de överblivna hostiorna [ oblaten] och bära dem i procession.

1378. "Den katolska kyrkan har givit och fortsätter att utöva kult, i form av tillbedjan, som tillkommer eukaristins sakrament inte bara under mässan, utan också utanför mässans firande; i det att hon med största omsorg förvarar de konsekrerade hostiorna, visar fram dem för de troende för att de skall vörda dem i högtidlig form och i det att man bär dem i procession."

Mvh,

Antonia2014-05-03 @ 12:28:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se