+ Troheten i Förbundet är avgörande. Bra skrivet av Krister Nordin!

 
 Krister Nordin skriver i Dagen:
 

"Troheten är viktigare än enheten."

 

Att förvalta och förkunna evangeliet om Jesus Kristus är det högsta målet. Det skriver Krister Nordin i debatten om kristen enhetssträvan.

(...)

Låt mig föra ett resonemang om kristen enhet utifrån denna ”bereainställning”, även om många kommer att ta sig för pannan på grund av det orimliga och naiva i resonemanget.

 

Det självklara för den kristna enheten och för evangeliets förvaltande och förkunnande hade naturligtvis varit att Katolska kyrkan prövade reformationen mot Skriften, omvände sig, erkände och började praktisera Skriften, tron och nåden allena, att Lutherska kyrkan prövade dopförkunnelsen mot Nya testamentet, omvände sig och började praktisera troende­dopet, att Baptistsamfundet prövade andedopet mot Skriften, omvände sig och öppnade för pingstväckelsen, och så vidare ...

 

Att detta inte skedde är ju faktiskt den djupaste orsaken till den historiska splittringen. Men dessa dörrar står ju fortfarande öppna, så välkommen till väckelsefolket och till den enhet som har troheten mot Bibeln som grund och det högsta av alla mål för ögonen:

 

Förvaltandet och förkunnandet av det nytestamentliga evangeliet för människors verkliga frälsning, helande, befrielse, andedop och andeuppfyllelse till hängivna lärjungar och till brinnande vittnen för Jesus. Det som förkunnas i enhetens namn måste prövas mot Nya testamentet, dess apostoliska undervisning samt apostlarnas förståelse av det vi kallar Gamla testamentet."

.....................

 

Tack, Krister, för din artikel! Troheten i Förbundet är absolut viktigast!

 

Jesus säger: "Den som älskar mig håller mitt ord."
..........

Signaturen Andreas Östling påstår att katoliker kan läsa Skriften, vilket ingen tvivlar på - men de läser också kk - katolsk katekes - som är långt utöver Skriften.


Om det finns så många läskunniga experter i filosofi och historia, så begriper jag inte hur de kunde ha missat att Ordet klart avvisar tillbedjan av kvinnor, utskurna beläten, bilder, föremål, människor osv....


Att det finns splittring och förvirring, det beror ju på vår själafiende som sår "ogräs" genom att förvränga Herrens ord och förleda från troheten i Förbundet.


Därför borde varje pånyttfödd troende stanna upp och pröva andarna...

 

1Joh.4:1 "Mina älskade, tro inte alla andar utan pröva andarna om de kommer från Gud. Ty många falska profeter har gått ut i världen."
........................

http://dagen.se/opinion/debatt/troheten-viktigare-an-enheten/

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se