+ Låt oss be om en ny reformation i vårt land!

Från Bibelfokus - av Lennart Jareteg:
 

Reformatorer uppstår

 

Men så mitt i allt detta elände uppträdde det då och då en kung som var efter Guds hjärta, som levde efter Guds stadgar och bud och som gjorde det som var rätt i Herrens ögon.

 

Dessa kungar framstår som stora reformatorer av tron och trosutövningen, och det är så välsignat att läsa om dessa stora gudsmän! Det skänker både glädje och hopp! Det ger en längtan efter en liknande reformation i vårt land!

 

Men den andliga pendeln slår ständigt fram och tillbaka i dessa texter. Efter att en kung framträtt som reformerade tron i landet, så kunde kungens egen son sedan leda hela landet till avfall när denne kom till makten.

 

Så det pendlar i dessa texter mellan hopp och förtvivlan, men för varje pendelslag gick avfallet ännu längre.

 

Till slut fanns ingen räddning. Då utlämnade Gud sitt folk till deras fiender som intog landet, dödade och plundrade och förde bort folket – först Israels folk till Assyrien och sedan resten av folket till Babylon.

 

Några kungar och reformatorer i Juda rike vill jag här kortfattat nämna:

 

  • Asa – han avsatte t.o.m. sin mor från hennes drottningvärdighet eftersom hon hade satt upp en avgudabild. Läs om honom i 2 Krönikeboken kapitel 14-15 (även 1 Kungaboken 15:9-24).
 
  • Josafat, han sände bl.a. ut folk i hela riket som skulle undervisa folket i Guds Lag. Läs om honom i 2 Krönikeboken kapitel 17-20.
 
  • Hiskia – bland mycket annat gott han gjorde, renade och återinvigde han templet och återinförde påskfirandet. Läs om honom i 2 Krönikeboken kapitel 29-31 (även 2 Kungaboken kapitel 18-20.
 
  • Josia, han rev sönder sina kläder i förtvivlan över hur långt ifrån Guds stadgar och bud folket levde, och han lät folket fira påsken på ett sådant mäktigt sätt som de inte hade gjort sedan profeten Samuels dagar. Läs om honom i 2 Krönikeboken kapitel 34-35 (även 2 Kungaboken kapitel 22-23).
 

Avfall i kristenheten

 

Är då vi kristna bättre än judarna? Vi har ju också fått vara med om Guds väldiga gärningar – inte minst i våra enskilda liv. Vi har fått göra ökenvandringar där Gud sörjt för oss så att vi kommit igenom osv.

 

Jag tror det är många kristna som idag inte är medvetna om hur långt bort den s.k. evangeliska kristenheten kommit från Guds Ord och evangeliets budskap.

 

Synar man kristenheten ordentligt, lyssnar till vad som förkunnas, ser vad man har för sig i församlingarna, läser vad som skrivs av förkunnare, teologer och andra kristna författare, så är det mycket tydligt att en stor del av den evangeliska kristenheten kommit långt in på villovägar!

 

http://bibelfokus.se/reformation

................

 


Kommentarer
Postat av: S-E Sköld

JESUS talade vé och kvarnsten, och havets djup, över villolärare, förförare, och Paulus talade förbannelse över villoförkunnare, om de så vore de - apostlarna - själva, eller en ängel från himmelen, som kom med en sådan lära, som för Jesu lärjungar BORT FRÅN SANNINGEN!

I dag har vi en betydligt "snällare" syn, harmlösare. Vi försöker jämka, och resultatet blir en blandlära, som Gud inte stadfäster, som Sitt Ord!

Om vi vill se Guds gärningar bland oss, får vi återvända till Skrifterna, och där söka reda på originalet av GUDS EVANGELIUM.

Det är en sådan återgång till sanningen, till sanningens Ord, som ned genom tiderna kallats reformation! En anledning till, att vi till synes tar "lätt" på om förkunnelsen är sann eller falsk, kan vara vår ljumhet: den gör att vi även tar lätt på om människor blir förförda av falska läror.
Vi bryr oss helt enkelt inte! Det är oss likgiltigt.

Men vi är där nu, när ett sådant återgång, reformation, är helt nödvändig.

2014-04-20 @ 08:37:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se