+ Läsvärt av Elvor Ohlin: "Påvemaktens exploatering av Pingströrelsen".

Kära syskon!
 
Hittade denna utmärkta analys på elvorochjanne.se:
 
Påvemaktens exploatering av Pingströrelsen
 

Hur många har inte hört historier om “den stora karismatiska väckelsen” i Romerska katolska kyrkan? Det har använts som förklaring och ursäkt för ekumeniken av Pingstledarna såväl som av Ulf Ekman och andra.

 

          

 

Samtidigt har svenska missionärer höjt ett varningens finger. Det är aldrig den helige Ande som leder människor till avgudadyrkan - tillbedjan av den katolska Maria - vilket dessa katolska karismatiker gör. 

 

Det är en annan ande och ett annat evangelium. Rörelsen användes redan från början till att ena alla kristna under Påven och Romkyrkan och Pingstvännerna var länken som skulle användas för att få ingång och få acceptans i den evangeliska världen.

 

Här får vi bakgrunden och en noggrann genomgång av den f d katolske prästen Richard Bennett, som själv fick sina ögon öppnade för sanningen och blev frälst när han läste Bibeln. Bennett var bland de katoliker som verkligen upplevde pånyttfödelsen och den helige Ande. De som likt honom ville hålla sig till Bibeln som enda rättesnöre, blev motarbetade och kände sig tvungna att lämna RKK.

 

Kristna ledare som idag har ekumenik med RKK går i motsatt riktning och har gemenskap med en “karismatisk” rörelse som upphöjer Traditionen över Bibeln.
/Elvor Ohlin

.......

 

Påvemaktens exploatering av Pingströrelsen 

          

Av Richard Bennett (oktober 2011)
Översatt till svenska av Torbjörn Göransson

 

 

Den nutida Pingströrelsen har sitt ursprung i helgelserörelsen vid slutet av 1800-talet. Som en del i denna rörelse skedde den 1 januari 1901 ett utbrott av vad som kallades ”dop i helig Ande” vid Charles Parhams Bethel Bible School i Topeka, Kansas.

 

År 1906 började samma saker ske vid Azusa Street Mission i Los Angeles. Pingströrelsen skapade stor uppståndelse bland dessa som menade att Gud verkade genom de tecken och under som skedde vid dessa samlingar. När nyheter om dessa händelser spreds medförde uppståndelsen över allt detta att allt fler människor från olika etablerade samfund förenades med dessa som längtade efter ”dop i helig Ande” och de tecken och under som var förenade med rörelsen.(...)

...........................

 

Läs mer på:

 

http://www.truereformation.net/2011/11/16/pavemaktens-exploatering-av-pingstrorelsen/

 


Kommentarer
Postat av: S-E Sköld

Gud bor inte i hus byggda med händer, står det i Bibeln, Han bor inte heller i kyrkosystem: Han bor i ödmjuka och förkrossade hjärtan.

Den levande Gudens församling består av sådana hjärtan, som hålls samman med kärlekens sammanhållande band och det är sådana hjärtan Han kommer för att hämta från jorden, när Han hämtar Sin brud.

2014-04-29 @ 22:01:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se