+ Begrunda olika röster: dubbla budskap.

Kära syskon!

 

Vill lägga till en artikel kring Ulf Ekmans konvertering till arkivet.

 

Vem står var i dagens läge? Stanley Sjöberg, t.ex.

Blindheten faller, när man ärar varandra.

 

Så här blandat och förledande skriver Stanley Sjöberg i ”Världen idag”:

 

Citat: ”Ulf Ekman har varit en förebild och är trovärdig som personlighet i sin kallelse. Han kommer efter en tid att betyda lika mycket som katolsk predikant då han framträder i konferenser och allkristna samråd.

 

En person förmanade mig att inte kritisera Ulf Ekman. ”Gud uppmanade ju faktiskt profeten Hosea att gifta sig med en otrogen kvinna med ett dåligt förflutet.

 

Vi får vänta och se om Gud har en speciell tanke med att Birgitta och Ulf Ekman förenar sig med katolikerna”, tillade hon.

 

Stanley Sjöberg” (slut citat)

 

http://www.varldenidag.se/debatt/2014/04/04/Det-ar-lang-vag-tillbaka-till-70-talets-enhetsvilja/
…………

 

Reflektion:

 

Detta stämmer inte.

 

Ulf Ekman har kommit med auktoritär ledarstil, splittring, JDS-villoläran och falska profetior.

 

I ena stunden kunde det heta att Gud hade sagt åt honom att åka till ett land, men när det inte gick vägen, så deklarerade UE att Gud hade ändrat sig och sagt, att UE skulle åka till… ett annat land!

 

Den som ville pröva U. Ekmans ‘utsagor’ enligt Skriften anklagades med en gång för att vara driven av en ‘kritisk ande’!

 

Ja, Stanley Sjöberg, Ulf Ekman har varit ‘en förebild’ – men snarare i hur man förleder och lurar Herrens församling. Tyvärr…

 

Och när det gäller det manipulativa rådet att inte kritisera UE utan se det som en parallell med Hosea (?!), så stämmer det inte alls med Skriften:

 

Herrens tjänare Hosea var trogen Herren och fick utstå ett enormt lidande i sitt hjärta, när han fick skaffa sig en sköka till hustru för att åskådliggöra folkets otrohet.

 

Dvs. Hosea gick inte jublande glad åt fel håll! Han fattade varken ett EGET beslut i saken eller gjorde reklam för otrohetens väg!

 

Han hade inget avfälligt hjärta.

 

Det är en enorm skillnad!
…………

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se