+ "Återgång till sanningen, reformation, är helt nödvändig idag." - av S-E Sköld

Gästkommentar av S-E Sköld:
 
'JESUS talade vé och kvarnsten, och havets djup, över villolärare, förförare, och Paulus talade förbannelse över villoförkunnare, om de så vore de - apostlarna - själva, eller en ängel från himmelen, som kom med en sådan lära, som för Jesu lärjungar BORT FRÅN SANNINGEN! 


I dag har vi en betydligt "snällare" syn, harmlösare. Vi försöker jämka, och resultatet blir en blandlära, som Gud inte stadfäster, som Sitt Ord! 
 

Om vi vill se Guds gärningar bland oss, får vi återvända till Skrifterna, och där söka reda på originalet av GUDS EVANGELIUM. 
 

Det är en sådan återgång till sanningen, till sanningens Ord, som ned genom tiderna kallats reformation! En anledning till, att vi till synes tar "lätt" på om förkunnelsen är sann eller falsk, kan vara vår ljumhet: den gör att vi även tar lätt på om människor blir förförda av falska läror. 
Vi bryr oss helt enkelt inte! Det är oss likgiltigt. 
 

Men vi är där nu, när ett sådant återgång, reformation, är helt nödvändig."
 
 
S-E Sköld
.....................
 
 

Kommentarer
Postat av: S-E Sköld

Katolicismens lära är en för Bibeln HELT FRÄMMANDE LÄRA. Enligt Bibeln - Guds Ord - kom JESUS "enligt skrifterna, dog enligt skrifterna och uppstod enligt skrifterna".

Katolicismens jesusgestalt kom INTE ENLIGT SKRIFTERNA.

Det innebär, att den Jesus de förkunnar är EN ANNAN Jesus än den Bibeln berättar om. Till det kommer diverse okulta läror om dödas ben, blod och annat, som har med människoförgudning att göra. Och inte minst då deras Jesus moder, också kallad Maria; med egen himmelsfärd och en del övriga obibliska hittipå.

Något utrymme för en påve på en stol kallad "den heliga stolen" finns f.ö. inte heller i biblisk kristendom; som f.ö. sägs vara Jesu ställföreträdare på jorden: när uppträdde JESUS så?

Ställföreträdare för JESUS är Den helige Ande som, enligt JESUS, "för alltid skall vara hos er". Och Han är vår FADER, eftersom JESUS inte lämnade Sina lärjungar "faderlösa", utan skulle sända Anden, i Sitt ställe!

Kristna som låter sig luras av katolicismen har jag mer än svårt att förstå. Skillnaden mellan Biblisk kristendom och katolicismens läror är ju som mellan himmel och jord. Det är minst sagt "ett svalg" mellan dem. Det är över det svalget som en del kristna ledare nu byggt en bro. En bland de första att gå över den, är Ulf Ekman med fru.

2014-04-22 @ 08:23:51
Postat av: S-E Sköld

Kan ha en viss förståelse för att Katolska kyrkan inte vill ställa sitt rivningshus inför belysning av "sanningens Ord", Bibelns Ord.

Skulle man göra det, fanns inte mycket kvar att den bombastiska världskyrkan! För det första fick man riva påvesätet, "den heliga stolen", för det andra skulle den hopstulna Peterskyrkan gå samma väg; som är byggd av bedrägeripengar, avlatsbrev.

Att kyrkans dignitärer mot den bakgrunden undviker kristendomen, "sanningens stödjepelare och grundfäste" på jorden, för att i stället vårda sig om sin villolära, är ju på sätt och vis förståeligt.

Om de inte gjorde det, skulle hela deras "korthus" ramla ihop, för att aldrig återuppstå igen! i en tid när tillräckligt många människor är läskunniga, och alltså inte låter sig bedras av katolicismens många villoläror.

Vi har ju fått Bibeln för att kunna avgöra vad som finns "utöver vad skrivet är" och alltså hör hemma på avskrädeshögen, dit Paulus hänvisade skräpet: allt det som saknar söd i det skrivna Ordet.

Dit är fortfarande aktuellt att bära ett och annat, bl.a. katolicismens läror, som helhet!

2014-04-22 @ 10:13:16
Postat av: S-E Sköld

2 Kor. 13:8 "Endast för sanningen,
och inte emot sanningen, förmår vi
någonting".

En lögnlära som den katolska är inte till för att Guds rike skall ha framgång, tvärt om!

2014-04-22 @ 13:44:03
Postat av: S-E Sköld

Lögnen har en källa, som sanningen har sin. Lögnens källa är Lögnens fader, alltså Satan själv och Sanningens källa har sanningen själv som källåder, det vill säga, Gud.

En villolära som skall ha framgång, som skall kunna förföra "jämväl de utvalda", måste därför vara en blandning av lögn och sanning.

Därför är det mer än förvånande, att en lögnlära som katolicismens kan förföra kristna ledare, som Pelle Hörnmark, Sten-Gunnar Hedin, Jack-Tommy Ardenfors och Olof Djurfeldt m.fl. då den helt saknar kontakt med Sanningens Ord, Bibeln, Guds Ord.

Den är med andra ord en lära HELT UTANFÖR SKRIFTENS PÄRMAR, RÅGÅNGAR!

Men saken har börjat så, att de kristna ledarna bit för bit flyttat gränsstenarna; för att slutligen ta bort dem helt.

Ulf Ekman har fallit offer för det senare. En händelse som han själv bidragit till. Han har därför fallit på eget grepp. Och så blir det med nödvändighet om man inte följer Guds Ord, och AVSLÖJAR falska lärofunder. Man blir då själv ett offer för dem, uppslukad av dessa!

Det är ju en del i det kristna ledarskapets uppgift; att AVSLÖJA alla läror som vill -och kan förföra hjorden, som ledarna är satta att vårda sig om. Och att hålla vargarna borta - åtskilda - från fåren är inte minst viktigt i det sammanhanget! i annat fall förskingras hjorden, och/eller blir uppäten.

Från en källa kan det inte komma två olika vatten, säger JESUS! Därför kommer lögnen från Lögnens fader, Satan själv, och sanningen från sanningen själv, som är Gud. Det läror som inte har stöd i Guds Ord, sanningens Ord, kommer därför från Satan.

Gud är inte ekumen i den meningen, att Han blandar lögn och sanning för att kunna vinna dess fler. Han vill att sanningen skall gå fram på jorden, och för att det skall kunna ske, har Han sänt "sanningens Ande", som skall vandra på jorden på samma sätt som Han gjorde i JESUS och som Denne sände Sina lärjungar att fortsätta att verka, som "sanningen stödjepelar och grundfäste" på jorden.

Prövar man katolicismen mot Guds Ord, så avviker den läran egentligen på varje punkt från det skrivna Gudsordet

OCH SKALL DÄRFÖR BETRAKTAS SOM EN SÅDAN,
EN VILLOLÄRA!

2014-04-23 @ 10:39:48
Postat av: S-E Sköld

Saxat från Pingst.nu, Pelle Hörnmarks blogg:

"Det finns ögonblick i livet när vi plötsligt upptäcker nya dimensioner om vem vi är. Exempelvis hur vi agerar i en situation eller får feedback av någon. Ögonblick som är viktiga för vår personliga utveckling. Petrus är med om ett sådant ögonblick när Jesus säger till honom ”Nu ska jag berätta vem du är, vem du verkligen är”. Hela hans liv blev definierat av dessa ord från Jesus.

Påsken är ett sådant ögonblick för varje kristen. Helgens budskap definierar oss vem vi är, vem vi verkligen är.

Vi är inte i första hand en gemenskap av människor som tycker likadant. Vi är definitivt inte en gemenskap som består av ”bättre” människor. Vi är heller inte främst en hjälporganisation eller en bra samarbetspartner i sociala frågor. Vi är inte heller i första hand pingstvänner eller några andra vänner.

Påsken säger oss vem vi är. Vi är syndare frälsta av nåd. Mer än något annat är vi förlåtna, försonade med Gud tack vare Jesus Kristus som av fri vilja gav sitt liv av kärlek till oss. Först och främst är vi älskade, ovillkorligt älskade.

Det finns anledning denna påskhelg att citera orden som står ingraverat på August Strindbergs gravkors på Norra kyrkogården i Stockholm ”O Crux ave spes unica- var hälsad kors, mitt enda hopp”

--------------

JESUS: "Den som älskar mig, håller mitt Ord"

Det gäller också de Ord JESUS talat genom Sina apostlar om profeter, rörande Den levande Gudens församling på jorden! och från de Orden är Pelle Hörnmark, på samma sätt som generationen före hans, Sten-Gunnar Hedin och Jack-Tommy Ardenfors, KRAFTIGT AVVIKEN!

De har rivit Guds verk, utfört genom bla. Lewi Pethrus, för att i dess ställe sätta ett människoverk, ett kyrkosystem.

Och där är vi nu.

2014-04-23 @ 11:04:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se