+ Endast den lokala församlingen enligt Ordet gäller.

Tack Nils-Olov Nilsson för dina iakttagelser från byråkratins korridorer med ett toppstyrt ledarskap, som utestänger Ordet och därmed Herrens tilltal.

Citat: "Men allt blev inte som man tänkte. Regelboken växte sig allt tjockare; stadgarna blev allt mer omfattande och stabspersonalen utökades. Kostnaderna rusade i höjden.

Det här skedde på bekostnad av den andliga vitaliteten, evangelisation och mission. Det kyrkohistoriska axiomet om att ingen kristen rörelse kan förnya sig själv hade återigen uppfyllts. Rutinen tar karismans plats." (slut citat)

...........................................

 

Reflektion: när man utestänger Ordet, Herrens varningar och tilltal, förlorar man genast Guds förtroende att leda hans verk.


Detta gäller oss alla - vi kan inte ignorera Gud och profetiorna. På olydnad följer alltid mörker och Herrens Ande viker, oberoende hur många vackra ord och 'lutande' verksamheter man än presenterar.

 

Det lutande tornet i Pisa....

 

Den som har övergett det profetiska Ordet och föraktar Herrens krav på lydnad är inte längre Hans representant.... Lösningen på problemet? Omvändelse i säck och aska till Trons Lydnad.


1Sam.12:19 "Och allt folket sade till Samuel: "Bed till HERREN, din Gud, för dina tjänare, så att vi inte dör, eftersom vi till alla våra andra synder lagt det onda att vi har begärt att få en kung."

Samuel sade till folket: "Frukta inte. Ni har gjort allt detta onda, men vik bara inte av från HERREN, utan tjäna HERREN av hela ert hjärta. Vik inte av för att följa tomma avgudar, som varken kan hjälpa eller befria, för de är bara tomhet.

För sitt stora namns skull skall HERREN inte förskjuta sitt folk, eftersom HERREN har beslutat att göra er till sitt folk. Det vare också fjärran från mig att jag skulle synda så mot HERREN att jag slutade be för er. Jag vill i stället lära er den goda och rätta vägen.

Se bara till att ni fruktar HERREN och tjänar honom troget av hela ert hjärta. Ty se, han har gjort stora ting med er. Men om ni gör det som är ont, skall både ni och er kung förgås."

.............................................................................................

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=269667

 


Kommentarer
Postat av: Inge

Hej Deborah!

Har ägnat lite tid åt att studera LPs skrifter, där framgår med all tydlighet att han förstod vikten av att hålla fast vid den lokala församlingen. Samfundstanken betraktade LP som splittrande och utgjorde ett klart avsteg från den ursprungliga tanken. Tyvärr ser vi att dagens utveckling går i motsatt riktning med sammanslagningar och större samfund.

2011-07-31 @ 09:15:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se