+ Riktlinjer vid prövning av andliga tjänster.

Det finns ett mycket allvarligt ställe i "Devarim" (hebr. 'Guds' Ord) dvs. i 5Mos.13, som jag fick läsa upprepade gånger ang. U.Ekmans andliga tjänst idag...


Devarim 13:1-8 "Om en profet eller en som har drömmar uppstår bland dig, och han utlovar åt dig något tecken eller under, och sedan det tecken eller under, verkligen inträffar, varom han talade med dig, i det att han sade: "Låt oss efterfölja och tjäna andra gudar, som ni inte känner", så skall du ändå icke höra på den profetens ord eller på den drömmaren, ty HERREN, eder Gud, sätter eder därmed allenast på prov, för att förnimma om ni älskar HERREN, eder Gud, av allt edert hjärta och av all eder själ. HERREN, eder Gud, skall ni efterfölja, honom skall ni frukta, hans bud skall ni hålla, hans röst skall ni höra, honom skall ni tjäna, och till honom skall ni hålla eder. 


Men den profeten eller drömmaren [.......], ty han predikade avfall från HERREN, eder Gud, som har fört eder ut ur Egyptens land och förlossat dig ur träldomshuset; och han ville förföra dig till att övergiva den väg som HERREN, din Gud, har bjudit dig att vandra. Du skall skaffa bort ifrån dig vad ont är. 

Om din broder, din moders son, eller din son eller din dotter, eller hustrun i din famn, eller din vän som är för dig såsom ditt eget liv, om någon av dessa I HEMLIGHET VILL FÖRLEDA DIG, i det han säger: "Låt oss gå åstad och tjäna andra gudar, som varken du eller dina fäder ha känt" gudar hos de folk som bor runt omkring eder, nära dig eller fjärran ifrån dig, från jordens ena ända till den andra -  så skall du icke göra honom till viljes eller höra på honom....[...]"

............

De ouppsåtliga synderna krävde bränn- och slaktoffer i de andra Förbunden - uppsåtliga synder krävde och kräver än idag djup ånger och omvändelse (inte bara bekännelse!) - eftersom syndens lön är döden.


Det finns nåd från Herren än så länge idag att vända om och leva ett rättfärdigt liv:


"Lydnad är bättre än offer...."
..........


Kommentarer
Postat av: S-E Sköld

Deborah, och de läskunniga BLAND FALSKA LEDARES EFTERFÖLJARE (och det gäller f.ö. alla ledare och deras vägval, pröva dem) har själva skyldighet - mot sin egen själ om inte annat - att kolla vart ledaren tar vägen med dem: går han inte den av Gud stadgade Vägen, då når man inte heller det av Gud utsatta målet!



Det är avfall från Gud: från Guds Ords väg.



Det är som att stillatigande och passiv sitta i en buss med en onykter förare vid ratten: jag har själv - i en sådan situation - ansvar för mitt eget -och även FÖR ANDRAS LIV.



Mvh

2008-11-15 @ 11:54:28
Postat av: Ninni B

Jag tycker synd om dig som är så full av hat att du vänder dig mot urkyrkan och mot dina kristna bröder och systrar. Må Jesus förlåta dig för de irrläror du sprider, och må du få frälsning en dag då du möter din skapare.



Allt gott i Kristus!

/Ninni B, katolik

2008-12-20 @ 09:53:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se