+ Ledarbyte i Pingströrelsen....

LEDARBYTE I DEN SVENSKA PINGSTRÖRELSEN
 
Från den avgående ledarens, Sten-Gunnar Hedins, blogg:
.............
 2008-11-03
Välkommen Per Hörnmark!
Måndag den 3 november 2008, första arbetsdagen i Pingsthuset för Pingströrelsens nyvalde företrädare, Per Hörnmark, föreståndare för Pingst - fria församlingar i samverkan. Min efterträdare Varmt välkommen Pelle!

Jag önskar dig Herrens, Jesu Kristi, nåd och Guds kärlek och den helige Andes delaktighet - över din tjänst, dig personligen och över hela din familj! När vi för snart tio år sedan började den "resa" som ledde fram till den samverkansorganisation och samfund du nu är ledare för, sjöng vi flera gånger en sång. Det är egentligen en bön.Under de år som gått har jag ofta återkommit till den bönen. Nu ger jag dig den som ett välkomstord;


Gud från ditt hus, vår tillflykt, du oss kallar ut i en värld där stora risker väntar.
Ett med din värld, så vill du vi skall leva. Gud gör oss djärva!

Lyft oss, o Gud, ur våra tröga vanor. Krossa vårt skal av värdighet och blyghet.
Lös oss från jaget, ge oss kraft att älska. Gud gör oss fria!

Ge oss din blick för dolda möjligheter. Ge fantasi att finna nya medel,
Gud i din tjänst för fred och bröd åt alla. Gud gör oss kloka!

Människors krav skall pressa oss, och tvivel, oro och jäkt skall tynga våra sinnen.
Låt oss då känna att din kärlek bär oss. Gud, gör oss glada!


Till sist, ett tack till alla som jag under åren haft glädjen att möta genom den kontaktyta mina vecko-reflektioner utgjort (av somliga kallad "stenåldersblogg"). Tack och Guds rika nåd och välsignelse åt alla!


STEN-GUNNAR HEDIN
Skriv gärna en kommentar till Sten-Gunnar Hedin på adressen:
[email protected]
Vi förbehåller oss rätten att publicera hela eller valda delar av dessa kommentarer här på www.pingst.se

.................
Kommentarer

2008-11-03 22:18:51

Sten-Gunnar Hedin och Pelle Hörnmark!

1 Kor. 3:10-15 ``Efter den Guds nåd som blev mig given, lade jag grunden som en kunnig byggmästare,
och en annan bygger nu vidare på den. Men var och en må tänka på hur den bygger på den.

Ty en annan grund kan ingen lägga, än den som är lagd, nämligen Jesus Kristus;

men om någon bygger på den grunden med guld, silver och dyrbara stenar eller
med trä, hö och strå, så skall det en gång visa sig, hur det är med vars och ens verk.

"Den dagen" skall göra det kunnigt; ty den skall uppenbaras i eld, och hur det är med
vars och ens verk, det skall elden pröva. Om det byggnadsverk, som någon har
uppfört på den grunden, blir bestående, så skall han få lön; men om hans verk bränns upp, då skall han gå miste om lönen. Själv skll skall han dock bli frälst, men som genom eld´´.

Ps 127:1 ``Om Herren inte bygger huset,
så arbetar de fåfängt, som bygger på det
´´.


Pingströrelsens pionjärer, Era fäder, med Lewi Pethrus i spetsen, byggde med ädelt material - så långt de förstod och hade ljus över Guds Ord; det vittnar deras verk om, som har bestånd ännu i dag. Vad var då deras "framgångskoncept"? De sökte och fann i Skrifterna, Guds Ords byggnadsritningar - uppenbarade av Gud och förmedlade främst genom
Paulus - på Guds församling, och höll sig till dem - de höll fast vid dem på samma sätt som de första kristna gjort - i mått av den kraft, nåd och sanktion som Gud gav åt dem och deras uppdrag: att bygga Guds nytestamentliga
räddningsark: Den levande Gudens församling, i enlighet Jesu -och Hans apostlars efterlämnade ritningar/mönsterbild. Det är den mönsterbilden Ni, mina båda kära Bröder, har tappat -eller slarvat bort. Sök rätt på den, och börja om från början, från ``ruta ett´´ där apostlarna lade ner sina ``murslevar´´ och kvarlämnade ritningarna: Gudomliga ritningar. De har samma nytta och kraft ännu i dag. De fungerar alltid, de är tidlösa helt enkelt.

S-E Sköld
...........
Ytterligare ett inlägg på Sten-Gunnar Hedins blogg, som ännu ej publicerats på hans blogg:


Sten-Gunnar Hedin och Pelle Hörnmark!
 
Gud har utrustat Sin församling med garanterat framgångsrika vapen; segervapen, vart och ett på sitt särskilda område. Det innebär att församlingen alltid kan gå framåt i segertåg; förutsatt att hon låter sig utrustas med dessa Guds mäktiga segervapen, i vilka Anden Själv uppenbarar Sig! Och vem kan framgångsrikt strida mot Anden?!
 
I dessa vapen - i denna utrustning - finns också den profetiska vägvisargåvan; ``stigfinnargåvan´´ skulle man kunna kalla den. Den formen av Gudsuppenbarelse - vägvisande - har funnits med bland Guds folk alltifrån återupprättelsens begynnelse. När t.ex. Moses och folket drog ut från Egypten var den med - i form av en moln och eldstod, dag och natt - och även när de blev olydiga Gud, följde den trofast med dem; för att återföra dem till den väg Gud hade tänkt/bestämt för dem.
På samma sätt är Gud med Sin församling också i dag! Han vill vägleda -och utrusta den. Men Han måste få chansen att göra det; och det är vi människor som avgör om Han skall få den möjligheten eller inte: men en Guds församling utan dessa Andens gåvor och utrustningar är en vapenlös armé, med framgång i relation till detta faktum: då församlingen alltid - dag och natt - är inbegripen i en andlig strid.
 Och en Guds församling har bara en form av utrustning/beväpning som gör den framgångsrik; och det är Andens mångfaldiga utrustningar. Låt oss därför återvända dit, till utrustningskammaren. Där finns inget att frukta för Guds folk, men väl för deras fiende; satan/ormen. Därför vill han alltid förhindra, att Guds folk återvänder dit, där hon blir oövervinnerlig!
 
Med brodershälsningar!
S-E Sköld
 


Kommentarer
Postat av: S-E Sköld

Den UPPENBARELSEFIENTLIGA kristendom som vi bedriver i våra kyrkor (åtminstone inom det av mig överblickbara området, från norr till söder) gör att varken vi eller världen får se särskilt mycket av Jesu gärningar bland oss, som Guds folk. Gud är "Den levande Guden" - uppenbarelsens Gud - och Han vill uppenbara Sig: och gör det genom Sin Ande: Den helige Ande!



Den Ande som de flesta kyrkor - alltså så långt jag kan se/överblicka - står emot, och har ersatt med "program" och "verksamheter"; på bekostnad av Andens stridsvapen och nådegåvors mångfald: "gåvor i vilka den helige Ande uppenbarar sig".



D.v.s. GUD SJÄLV.



Ser vi efter i Bibeln, från pärm till pärm, ser vi hur Gud ner genom tiderna uppenbarat sig bland/hos Sitt folk och Gud är densamme och därmed också Hans vilja och förmåga att uppenbara Sig.



Detta stående emot Anden kan inte ersättas av någonting annat, än att öppna för -och tillåta Andens verk bland oss som kristna.



Skall Han kunna UPPENBARA Sig för världens barn, måste Han få börja hos -och med Sitt Eget folk.

2008-11-15 @ 10:27:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se