+ Just det! I fokus står teologi och inte Guds Ord!

Redan titeln på Stanley Sjöbergs artikel avslöjar motiven bakom alla manifestationer och enhetssträvanden: det är TEOLOGIN - den karismatiska - som förenar!
Äntligen 'rakt på sak', så att vi kan se vad som ligger bakom de 'ekumeniska kulisserna'. Tack för det, Stanley!
Citat ur den förvirrande artikeln: "Det som kännetecknar karismatisk teologi är att Bibeln blir mottagen som Guds Ord i sin helhet. Jesus tillbeds och äras som skapelsens Herre och mänsklighetens Frälsare. Karismatisk teologi handlar om att historiens Gud är närvarande i vår tid. Därför kan samma under ske nu, som när Jesus framträdde i mänsklig gestalt. Den helige Ande verkar i vår tid med samma kraft som under den period som Apostlagärningarna skildrar. Karismatisk teologi inbjuder till tro på övernaturliga under inom yrkeslivet, i familjen, för vår hälsa och med andligt bekräftande erfarenheter av Guds närvaro." [...] Det som händer nu påminner mycket om det vi upplevde i början av 1970-talet i vårt land. Katolska präster och nu även ortodoxa kyrkoledare, tillsammans med många fler ur den stora kristna gemenskapen i vårt land, smälter samman i Andens enhet. Vi må ha olika traditioner och liturgiska former, men det som förenar är viktigare än det som skiljer, nämligen att upprätta heligheten och respekten inför vem Jesus är. Vi har olika ämbetssyn och skiljer oss i frågor som berör dopet, eucharistin, eskatologin med mera. Men den karismatiska teologin förenar oss i tron på att Gud hör bön, övertygelsen att under kan ske och att den helige Ande fördelar sina nådegåvor inom församlingen till tjänst i vår tid."
....
Kommentar: var står det skrivet, att det är teologi som förenar? Var står det skrivet, att heligheten och respekten för Jesus är viktigare än OMVÄNDELSE och LYDNAD? Vi får inte heller glömma, att demonerna var de mest klarsynta om vem Jesus var.

Mark.3:8-12 "Och från Judeen och Jerusalem och Idumeen och från landet på andra sidan Jordan och från trakterna omkring Tyrus och Sidon kom en stor hop folk till honom, när de fick höra huru stora ting han gjorde. Och han tillsade sina lärjungar att en båt skulle hållas tillreds åt honom, för folkets skull, för att de icke skulle tränga sig inpå honom. Ty han botade många och blev därför överlupen av alla som hade någon plåga och fördenskull ville röra vid honom. Och när de orena andarna såg honom, föll de ned för honom och och ropade och sade: "Du är Guds Son." Men han förbjöd dem strängeligen, åter och åter, att röja honom."

Tyvärr, Stanley Sjöberg! Det är inte viktigare vad som förenar oss - det viktigaste är det som skiljer oss åt - och det är det PROFETISKA ORDET - ett tveeggat svärd!
"Kadosh, kadosh, kadosh Adonai!" - "Avskild, avskild, avskild är HERREN!"


2Petr.1:18-19
"Den rösten hörde vi själva komma från himmelen, när vi var med honom på det heliga berget. Så mycket fastare står nu också för oss det profetiska ordet; och ni gör väl, om ni aktar därpå, såsom på ett ljus som lyser i en dyster vildmark, till dess att dagen gryr, och morgonstjärnan går upp i edra hjärtan."


Låt ingen bedra er med falsk karismatik! Detta varnar Petrus för - och han mötte HERREN själv på berget!
......................
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=153456


Kommentarer
Postat av: Sven-Erik Sköld

Stanley Sjöberg menar sig försvara JESUS och Guds rike, med de s.k. Jesusfestivalen, men det är i så fall att försvara JESUS och Guds rike med KÖTTSLIGA VAPEN/METODER; "att sätta kött sig till arm".

Sanningen är ju den, att JESUS försvarar Sig och Sitt rike, bäst Själv, och det gör Han alltid med Guds Ord och Andliga redskap/vapen; som Han lagt i Sina lärjungars hjärtan, i enlighet med Ordet: ``Inte genom någon människas styrka eller kraft skall det ske, utan genom min Ande, säger Herren Sebaot´´.

Det innebär att i Jesu lärjungar bor Anden och Andens stridvapen, som bryter ned fästen och höga murar i andevärlden, som hindrar Människorna från att ``se´´ Gud i JESUS Kristus.

Det står också skrivet, att ``Guds rike består inte i ord, utan i kraft´´, alltså t.ex. inte i plakat och skanderade slagord i demonstrationer på världens vis.

Men eftersom Guds församling i Sverige inte i någon högre grad tagit emot -och låtit sig utrustas med dessa andliga stridsvapen, så tar vi till det vi menar oss ha, och sådant som män/ledare som Stanley Sjöberg rekommenderar, d.v.s. mänskliga metoder inlånade från den politiska -och fackliga arenan:

demonstrationer, slagord, plaklat och utförda av stora folkmassor inför ännu större folkmassor.

--

Till saken hör också, att Stanley Sjöberg nu ``bytt fot´´ och är på väg mot Påven och Rom, tillsammans med t.ex. Ulf Ekman, Peter Halldorf och i stort sett alla pingstledarna.

Och därför fanns följaktligen under plakaten i Stockholm också diverse villolärare församlade, men också de kan ju bära plakat och ropa ut slagord, i enlighet med bl.a. Stanleys diktamen;

men när Anden kommer, som är sanningens Ande, då ÅTSKILJER Han ALLT FALSKT - som ju är LÖGN - från Sitt verk, från Guds ``deg´´ och det är detta slags verk, som är Hans EGET SÄTT att försvara Sitt Kungarike.

2008-05-18 @ 12:23:15
Postat av: Deborah

Jesus kräver inte endast tillbedjan och ära (ytlig sakramentalism och ritualism)- Han kräver mycket mer än så: HERREN kräver en total överlåtelse och efterföljelse!

Kristi lärjungar försvarar inte HERREN - de predikar Ordet och lider tålmodigt förföljelse.

Stanley verkar ha blivit påverkad av 'korstågsmentalitet' redan - och det går fort....

2008-05-18 @ 13:22:03
Postat av: Sam

Det är intressant att det tydligen finns de som tänker i andra banor.
Jag tycker att ni ska tänka om rejält från kristendomens katolska banor.
Den högsta formen av tillbedjan och respekt är lydnad. Att verkligen leva som Bibeln lär, inte bara munväder. Det är inte helt enkelt att vara en Bibelns efterföljare, utan det innebär att vara annorlunda. Leva annorlunda än världen och kyrkan.
Se efter var doktrinen om vilodagen kommer ifrån.
http://www.catholic.org/encyclopedia/view.php?id=11155
Lev sedan efter vad bibeln säger i bl.a de tio buden, och se hur alla som var Yeshuas efterföljare levde, och hur vi ska leva när den nya himlen och den nya jorden har kommit till. Jes 66:22-23.
Få se hur fast ni är i traditioner som män har kommit på och hur villiga ni är att tänka om!

2008-05-19 @ 01:14:24
Postat av: Sven-Erik Sköld

Var står det skrivet, att Gud vill ha främmande läror/blandläror i Sitt Eget hus, i Sin församling? Och var står det skrivet, att Han inte skulle förmå att rensa Sin Egen loge, Sitt Eget hus, och det noggrant; ja, förmå rycka upp alla främmande läror med sina rötter?

Och var står det skrivet, att Han vill så blandsäd ? ogräs tillsammans med vetet ? i Sin Egen åker och ut i Sverige och världen? Vem har fått oss att tro det? Ja, inte är det Gud. Alltså måste det vara Hans ovän: då det inte finns något annan att misstänka/peka ut.

2008-05-20 @ 21:31:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se