+ Här bör ligga felet i LO-resonemanget...

Den spontana reaktion, som jag får när jag läser 'lakansvis' med LO-historia, är följande:

Ulf Ekman 'reflekterar' - vilket inte är samma sak som att han rannsakar sig själv. "Jag borde ha gjort...jag borde inte ha sagt..." är inte i linje med biblisk omvändelseförkunnelse utan sådana tankar ligger i linje med en FILOSOFISK SPEKULATION mellan 'rätt och fel' och 'gott och ont'. Ormen i 1Mosebok frestade människan med att äta från Kunskapens träd på just...'gott och ont' - m.a.o. ormens list gick ut på att människan skulle avgöra själv utan att fråga Gud, vad som var rätt eller fel...
Hela det ekmanska resonemanget faller snarare alltså under fariseismens självrättfärdiggörelse, tyvärr...

Bibeln handlar däremot om skillnaden mellan LIV (lydnad) och DÖD (synd), ande och kött - 'rent' och 'orent' - i lydnad under Guds mäktiga hand.

Mark. 2:17 "Jesus hörde det och sade: 'Det är inte de friska som behöver läkare utan de sjuka. Jag har inte kommit för att kalla rättfärdiga utan syndare."

Luk.18:14 "Men tullindrivaren stod avsides och vågade inte ens lyfta blicken mot himlen utan slog med händerna mot bröstet och sade: 'Gud! Var nådig mot mig, syndare!'. JAG säger er: det var han som gick hem rättfärdig, snarare än den andre. Ty den som upphöjer sig, han skall bli förödmjukad men den som ödmjukar sig skall bli upphöjd."

Hos HERREN hjälper det inte med resonemang, typ: 'Vad skulle ha blivit bättre om jag gjorde si eller så' (i mänsklig kraft = 'kött'), utan det enda som gäller, det är omvändelse från synd enligt en uppriktig självrannsakan med hjälp av Guds ord...Vi väntar.
........
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=153931

Kommentarer
Postat av: Jimmy

Så du menar att misstag, då vi uttryckt oss olämpligt eller klantat oss på något sätt faller under synd?
Om jag förstår ditt resonemang så behöver vi "omvända" oss från våra misslyckanden. Livet måste bli jobbigt. För allt det vi gör, gör vi inte alltid på det bästa sättet. Om du gör på ett sätt idag som du om 15 år inser borde gjorts på ett annat sätt, så ska du, enligt dig själv, "omvända" dig. Annars hamnar du i fariseismens självrättfärdiggörelse? Hårda bud från ditt håll.

2008-05-28 @ 20:06:00
Postat av: Deborah

Nej, Jimmy, det är inte det jag menar.

Våra misstag är inte samma sak, som att en ledare påstår sig vara 'profet' och inte tillåter någon att undersöka med Skriftens hjälp om hans profetior stämmer överens med Ordet.

Du blandar ihop mänskliga svagheter med andligt högmod och en hårdnackad olydnad mot Ordet...

Detta högmod pågår fortfarande och innan man böjer sig för sanningen, så blir det bara rationaliseringar på löpande band utan en äkta ånger över sitt tillstånd.

Detta kallar Bibeln: det 'hårda hjärtat'.

Mvh
Deborah

2008-05-29 @ 13:53:34
Postat av: Sven-Erik Sköld

Ulf Ekman, och f.ö. vi alla, kan vända och vrida på sanningen, inför varandra och inför journalister, men inte inför Jesu kristallklara Ord enligt Matt.

5:23-24: ``Och om du kommer med din gåva till altaret och där drager dig till minnes, att din broder har någonting emot dig,



så lägg ned din gåva där framför altaret och gå först bort och förlik dig med din broder och kom SEDAN och bär fram din gåva.´´



--



Detta är vad som gäller oss alla, och inte minst inför ``altartjänst´´.



Problemet med Ulf Ekman är därför inte endast VAD HAN GJORT, när han bedragit/förvillat människor med sin villolära, utan också VAD HAN UNDERLÅTER att göra, när han nu - som det sägs - själv kommit till insikt vad gäller JDS-läran, som han förr predikade.



JESU ORD lyser med eldskrift över hans liv, som över alla våras liv, och han - och ingen annan heller - kan förändra det Ordet.



Antingen böjer han/vi oss under det, eller så sätter vi oss över det. Ulf Ekman har satt sig över det - inför alla - på detta område.

2008-06-17 @ 15:02:21
Postat av: Sven-Erik Sköld

Ang. Dagens rapport om Ulf Ekmans nya grepp, för att kunna synas:



Korset är ödmjukhetens, tjänandets, utgivandets och försoningens symbol:



Det vore därför långt bättre, än att resa ett 14 m högt kors, att Ulf Ekman kallade till sig alla (i lydnad för Jesu Ord enl. Matt 5:23-25) som han vållat skada p.g.a. sin JDS- förkunnelse och bad dem om förlåtelse för de skador han åsamkat dem och deras närstående som en följd av denna hans villoverksamhet.



Och sedan gjorde allt han förmådde för att läka och hjälpa dem till rätta; på samma sätt som han nu själv menar sig ha kommit till rätta, genom mognad.



Dock så, att han nu företräder en annan villolära: katolicismen.



Detta skulle ha ärat Jesu verk på korset långt mer, och framförallt sannare, än att resa en bildstod på taket av den kyrka där de skadats.

2008-06-20 @ 03:20:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se