+ Är Cantalamessa en äkta Jesu predikant? Det är frågan!

Leif Nordlander säger i artikeln:
"- Våra olika kyrkor har ju en gemensam kallelse, men vi kompletterar varandra eftersom vi har lite olika uttryck, olika förpackningar att sprida budskapet."

Min kommentar:
var står det skrivet i Bibeln, att man skall ha 'olika förpackningar' för att sprida budskapet? Det skapar bara förvirring att inte hålla Guds Ord.

Matt.15:8-11 'Detta folk ärar mig med sina läppar, men deras hjärtan är långt ifrån mig; och fåfängt dyrkar de mig,eftersom de läror de förkunnar är människobud.'" Och han kallade folket till sig och sade till dem: "Hör och förstå. Icke vad som går in i munnen orenar människan, men vad som går ut ifrån munnen, det orenar människan."
.....

Mark.7:8-9 "Ni sätter Guds bud å sido och håller människors stadgar." Ytterligare sade han till dem: "Rätt så; Ni upphäver Guds bud för att hålla edra egna stadgar!"
....
Raniero Cantalamessa förkunnar människoläror. Det är inte viktigt, att han är påvens predikant (man får inte ära människor!) utan det viktigaste är: predikar han i enlighet med Ordet och följer Jesu lära?
Med tanke på, att det katolska systemet inte gjort upp med varken helgondyrkan, relikdyrkan eller bön till (för) döda plus andra falska läror, så borde Cantalamessas förkunnelse falla under den bibliska benämningen "villfarelse".

Låt ingen bedra er! Tiden är kort....
..........
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=155775


Kommentarer
Postat av: Thomas Simonsson

Hej!



Leif menar nog att människor är olika, har olika andens gåvor, och sprider Guds glädjebudskap på olika sätt. Men man måste vara lyhörd, så man inte förvränger det som står i den Heliga Skriften.

Det står inte exakt att man har olika förpackningar, men väl att varje människa kan sprida Guds ord. Och varje människa är olik den andre.



Mvh Thomas Simonsson

2008-07-22 @ 21:33:57
Postat av: Hanna

Ta uppmaningen "Låt ingen bedra er! Tiden är kort" på allvar.

Lämna det sjunkande skeppet (Sveriges kristenhet med den "vita faran")!



Upp 18:4-5 "Gå ut från henne mitt folk...."



Gå ut ifrån henne nu! Skynda er!







2008-07-23 @ 11:14:21
URL: http://deborah7.blogg.se/
Postat av: Deborah

Kära syskon i Herren!



Tack för era inlägg! Och mycket viktiga synpunkter.



Thomas: alldeles riktigt! Vi får inte förvränga det som står i Skriften! Varje Ordets förkunnare måste undgå en noggrann prövning i Skriftens ljus, eftersom felaktiga motiv eller uppenbara avvikelser från Ordet i denne förkunnares liv, kommer att s.a.s. "korrumpera" budskapet till andra människor.



En yttre ritualism som 'plåster på såren' i stället för predikan om radikal omvändelse från synd till ett liv i seger, är inte Jesu lära.



Vi är kanaler för Guds kraft och Hans nåd till mänskligheten: därför får vi inte kompromissa med Ordet! Våra egna tankar eller läror kommer bara att bringa träldom till folk i stället för befrielse...

HERREN bekräftar inte falska profeter och lärare...Däremot kan människorna själva ÄRA VARANDRA, vilket är ingen garanti för Guds verk...



JESAJA 61:1 "Herrens, HERRENS Ande är över mig, ty HERREN har smort mig till att förkunna glädjens budskap för de ödmjuka; han har sänt mig till att läka dem som har ett förkrossat hjärta, till att predika frihet för de fångna och förlossning för de bundna, till att predika ett nådens år från HERREN och en hämndens dag från vår Gud, en dag,



då han skall trösta alla sörjande, då han skall låta de sörjande i Sion få huvudprydnad i stället för aska, glädjeolja i stället för sorg, högtidskläder i stället för en bedrövad ande; och de skola kallas "rättfärdighetens terebinter", "HERRENS plantering, som han vill förhärliga sig med".

.........

"Rättfärdighetens frukt" - det är vad vi skall bära! Och det kan bara göras i enlighet med Ordet.

Allt annat är bara plagiat!



Deborah



2008-07-23 @ 18:32:42
Postat av: Tuve

Deborah

Om det vore som du påstår, att vi katoliker tillber annat än Gud, så vore din kritik berättigad. Som det nu är så är alla dina anklagelser falska och faller tillbaka på dig själv! Du som är så bibelkunnig, kan du det åttonde budet?



De vi ber om förbön från, eller ber för, är inte döda. Joh 11:17-26: “‘Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än dör, och den som lever och tror på mig skall aldrig någonsin dö. <b>Tror du detta?<7b>‘”



http://aletheia.se/2008/07/19/500%e2%80%94salen/#comment-98940



Du slåss mot väderkvarnar och halmgubbar!



Må Gud välsigne dig, Deborah Don Quijote!



Allt gott!

2008-07-24 @ 10:16:16
URL: http://avemarisstella.blogspot.com
Postat av: Thomas Simonsson

Hej igen!



Det låter som om du skulle trivas på ett Oas-möte, med din inställning till Guds ord, och ett rättfram budskap!



Mvh Thomas

2008-07-24 @ 18:46:17
Postat av: Deborah

Tuve...



Att katoliker ber till Gud - det tror jag säkert!

Och plus: de ber till avgudar som Maria, döda helgon och levande människor t.ex. döda påvar...och bryter därmed det första budet enligt Tanach (inte efter den katolska katekesen med människoläror), att..."DU SKALL ICKE ANDRA GUDAR HA JÄMTE MIG."



Det stod i tidningarna efter den förre påvens död, att "han hälsade alla katoliker med orden: 'Frukta inte!'", vilket framfördes av efterträdaren Ratzinger...

Och det värsta är, att stackars människor 'köper' dessa fabricerade historier och tror dem...

Det är dags att de katolska troende 'skakar av sig' detta förblindelsens ok, som systemets prelater har bundit de med i alla århundraden!



Och jag slåss inte mot några 'väderkvarnar', Tuve, utan enligt Guds levande ord, så utkämpar jag en SEGERRIK kamp mot furstar och väldigheter...



Ef.6:12 "Ty den kamp vi hava att utkämpa är en kamp icke mot kött och blod, utan mot furstar och väldigheter och världshärskare, som råda här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarymderna."



....och HERREN har redan vunnit, halleluja!



Kol.2:15 "Han har avväpnat andevärldens furstar och väldigheter och låtit dem bliva till skam inför alla, i det att han i honom har triumferat över dem."



Slutsats: "Större är Han som är i mig, än den som är i världen!" Halleluja!



Mvh Deborah



2008-07-25 @ 10:25:17
Postat av: Tobbe

Du frågar om Cantalamessa är en äkta Jesu predikant. Kanske borde du ha kommit och lyssnat istället för att i förväg göra din bedömning utifrån fördomar.Jag som själv hörde honom tyckte det var fantastiskt fint och intet att anmärka ur biblisk eller evangelisk synvinkel.

2008-07-27 @ 01:01:08
Postat av: S-E Sköld

Till Bibelns Gud kan man bara be -och få kontakt, genom Bibelns JESUS KRISTUS; och Denne JESUS kom inte genom en falsk - biblestridig - Maria. Han kom enligt Skrifterna, dog enligt Skrifterna och uppstod enligt Skrifterna.



Katolicismens Jesusgestalt kom inte enligt Skrifterna: då den lärans mariagestalt - himmelens drottning - inte återfinns i Skrifterna, åtminstone inte som Jesu mor.



2008-07-31 @ 10:26:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se