+ Gästblogg av S-E Sköld: "När Herrens Ande viker från Guds folk..."

 
När Anden, sanningens Ande, förkunnaren "om synd, rättfärdighet och dom",  viker från Guds folk, som Han gör när kristenheten ställer Hans redskap åt sidan, de gåvor i vilka Han uppenbarar Sig, och som nu skett.
 
Då blir Guds folk humanister, en hjälpverksamhet bland alla andra. Välorganiserade kan vara, men utan den kristna "udden", som framkallar "stygn" i hjärtat, som leder till OMVÄNDELSE från Satans vägar, till Guds vägar.
 
Gud har nämligen INTE överlämnat Sitt verk på jorden i människohand, utan till Sig själv, i egenskap av Den helige Ande. Den Ande som först verkade genom JESUS -och Hans apostlar och nu skall verka genom Hans kropp på jorden, som är Den levande Gudens församling.
 
Men utan Andens gåvor blir den en humanistisk sörja, utan det inflytande i världen, i förruttnelsen, som den är avsedd att vara; ett ljus i mörkret och ett salt i förruttnelsen. Därför kan förruttnelsen pågå utan att Ordets tjänare säger ett enda pip i sammanhanget! Humanismen förbjuder dem det.
 
Vem rår för att mörkret sprider sig?
Ljuset, det vill säga församlingen.
 
Vem rår för att förruttnelsen utbreder sig?
Saltet, det vill säga församlingen.
 
Kristenheten skyller gärna tillståndet i vårt land på Djävulen, men denne är besegrad, av JESUS på korset.
 
Det är i den sanningen som församlingen lever, och den är utrustad av Den helige Ande för att kunna utbreda Guds kunskaps väldoft i vårt land, som är sanningen, men det kan INTE ske Anden förutan: det är ett Andens verk! som i Jesu liv -och i Hans apostlars- och den första församlingens liv- och tjänst.
 
Det är från denna sanning, Den helige Andes verk i -och genom församlingen, som vi  - kristenheten - spårat ur.
 
Och bland alla gåvor som Anden UPPENBARAR sig i, är - enligt Bibeln - profetians gåva den viktigaste. För utan den blir församlingen tyggellös: utan styrning.
 
Den gåvan är direktverkande från huvudet, Kristus. Och Han som känner gårdagen, nuet och framtiden verkar allt utifrån denna Sin totala kunskap.
 
Men när församlingen väljer att inte lyssna på Honom, utan på sina egna tankar, på människotankar, kan Guds vilja på jorden i -och genom församlingen, inte ske - och ett exempel på det, på människotankar, är de kristna ledarskapets vilja och strävan att förena Guds folk med villoandar och deras läror: med avgudar.
 
S-E Sköld
......................
 
 

Kommentarer
Postat av: S-E Sköld

Guds Ande söker inte hjälp, Han söker redskap, genom vilka Han kan utföra Sina verk. Han kommer inte för att ta regi, utan för att ge.

Sak. 4:6 "Inte genom någon människas
styrka eller kraft skall det ske, utan
genom min Ande, säger Herren Sebaot".

JESUS: "Köttet är till ingen nytta. De
ord jag talar är ande och liv".

I en av sina böcker skriver Lewi Pethrus om en tid, när det mänskliga, på nästan varje område, ersatt det gudomliga. Där är vi nu, när människohjärnorna styr och ställer. Orden/bokstäverna finns där, men kraften saknas.

2014-05-18 @ 19:30:08
Postat av: S-E Sköld

En första förutsättning för att församlingsbygget skall kunna ske, som Paulus skriver, med "guld, silver och ädelstenar", är att byggarna följer Ordets - Bibelns - ritningar. Det gjorde Lewi Pethrus -och hans samtida byggare; med känt resultat som följd.

Nutida församlingsledare inom Pingst hämtar INTE ritningarna från Bibeln, utan från annat håll. Vilket medför att byggnadsmaterialet inte är de Paulus rekommenderar, "guld, silver och ädelstenar", utan innebär användande av det byggnadsmaterial som samma skribent kallar "trä, hö och halm", d.v.s. förgängligt material; människotankar.

Bygget av människotankar har en yrkesroll, pastor, som ett slags VD, verkställande direktör. I Bibelns finns inget stöd för den modellen. Tvärt om, där talas om det "allmänna prästerskapet" som Guds verk, där var och en har en andlig utrustning för sitt - av Anden givna - uppdrag.

Och Gud har inte sänt kött/mänsklig förmåga, att leda sin församling. Han har sänt Sig själv, i form av Den heliga Ande!

Om Guds verk - i vårt land - skall kunna gå framåt, måste rörelsen, helst med sina ledare i täten, TILLBAKA till Skrifterna! för att sedan bygga som fäderna, med Lewi Pethrus i täten, byggde: Den levande Gudens nytestamentliga församling.

De RANNSAKADE SKRIFTERNA för att sedan bygga enligt det man där funnit, och resultatet blev den svenska Pingströrelsen. Det byggnadsverk, som dessa byggde, är det byggnadsverk som nu av sentida ledare rivits ned till grunden, för att de sedan skall kunna bygga upp ett alternativ som INTE har Bibelns ritningar som mönsterbild. Och därmed inte heller är lovat framgång, vilket betyder; utan Guds sanktion.

2014-05-19 @ 07:46:52
Postat av: S-E Sköld

Till ALLA Sina byggnadsverk på jorden, har Gud sänt med ritningar:

1. Noa byggde arken i enlighet med de ritningar han fått, som åtföljde uppdraget.

2. Mose byggde G:a testementets församling i enlighet med de ritningar han fått.

3. Salomo byggde templet i enlighet med de ritningar han fått, via sin fader David.

4. Den nytestamentliga församlingen byggdes i enlighet med de ritningar som apostlarna fått från JESUS, församlingen huvud. Paulus fick dem genom en uppenbarelse. Om de första kristna står det, att "de höll fast vid apostlarna undervisning".

Dessa byggare - av Guds verk på jorden - byggde noggrannt i enlighet med vad Gud talat.

När vi så kommer in i vår tid, är det exakt tvärt om. Våra nutida kristna ledare river ned det fäderna - i enlighet med Ordets ritningar/mönsterbild - byggt upp, för att i stället sätta in ett kyrkosystem, en kyrkoorganisation, utan någon som helst förankring i Guds Ord.

Det är INTE Gud som har ändrat Sitt Ord!
Sitt eviga Ord, Sina tidlösa ritningar!

2014-05-19 @ 21:26:41
Postat av: S-E Sköld

Man kan inte FÖRKASTA Guds ritningar, dem Han sänt till byggare av HANS FÖRSAMLING, Den levande Gudens församling, nedtecknade i Bibeln, och dessutom till grunden riva ned det fäderna enligt de ritningarna - med framgång - byggt upp,

utan att vara ledd av Guds fiende, av Satan själv.

2014-05-20 @ 22:44:46
Postat av: S-E Sköld

Matt 16:22-23 "Då tog Petrus honom
åt sidan och började ivrigt säga
mot honom, i det han sa: "Bevara
dig Gud, Herre! Inte skall du
göra detta".

Men han vände sig om och sa till
Petrus: "Gå bort Satan och stå mig
inte i vägen: du är en stötesten, för
mig, ty dina tankar är inte Guds
tankar, utan människotankar".

Guds verk - Guds församling - är antingen ledd av huvudet Kristus, eller så inte. Och skall församlingen kunna vara ledd av Kristus, församlingens huvud, då måste den vara uppbyggd enligt Guds ritningar, som finns nedtecknade i Guds Ord, Bibeln.

Där apostlar och profeter har huvudrollen. Då Gud gör alls ingenting "utan att ha uppenbarat sitt råd, för sina tjänare profeterna". Gör man sig då av med profeterna, för att i dess ställe sätta lärargåvorna, då vet man inte vad Gud vill med Sin församling i varje dess tid! utan "mal på" utan hänsyn till det förändrade läget.

Men Gud vill att Hans församling skall vara "uppdaterad", och dessutom känna framtiden, som Gud känner den! Den skall med andra ord vara profetisk.

2014-05-21 @ 06:56:46
Postat av: S-E Sköld

GARANTIBEVIS, utställt av Guds Ord.

Om inte Guds församling byggs i enlighet med Guds ritningar, Jesu apostlars lära, nedtecknad i Bibeln, blir den inte vad Gud vill, vad Gud avsett: ett ljus i mörkret och ett salt i förruttnelsen. Då kommer den att anpassa sig till världen, och kan då INTE BLI ett ljus -och ett salt.

Det är den enkla och självklara sanningen! som inte går att dölja bakom religiösa ord och fraser. Ja, inte en den s.k. "lovsången" kan dölja detta faktum.

2014-05-21 @ 10:05:45
Postat av: S-E Sköld

Hab. 2:2 "Och Herren svarade mig:
Skriv upp dina syn och uppteckna den
på skrivtavlor, med tydlig skrift,
så att den lätt kan läsas"

2014-05-23 @ 09:32:14
Postat av: S.E Sköld

Vi sjunger - åtminstone inom Pingst och i samband med barnvälsignelser - "Jesus älskar alla barnen, alla barnen på vår jord",

men detta gäller uppenbarligen inte barnen i moderlivet, med tanke på Jesu, samfällt tigande tjänare, vad gäller de 30 - 40.000 aborterna i vårt land, som ju är människor - Guds avbilder - som dödas.

Värre än på Herodes tid.

2014-05-26 @ 11:28:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se