+ Sann gemenskap, Andens enhet, förenar inte ljus och mörker.

Begreppsförvirring pågår. Så här skriver Peter Halldorf i en artikel i Dagen (?!):

"Pingsten är en ekumenisk födelsedag"

Citat: "Pingsten är för det andra en ekumenisk erfarenhet. Ordet ekumenik, av grekiskans oikoumenikos, betyder det "som rör den bebodda världen", det vill säga universell. Det omedelbara tecknet på Andens uppfyllelse är de tungomål som talas, bekräftelsen på att kyrkan från sin födelsedag är ekumenisk.

Hennes horisont rör hela den bebodda världen. Hon talar alla språk. Till skillnad från en sekt som finns till för de utvalda, existerar kyrkan för hela världen. Hon är den nya mänskligheten i miniatyr.

Pingstdagens erfarenhet är gränsöverskridande. Just därför kan andeutgjutelser bli hotfulla - de gränser vi drar upp mellan innanför och utanför, andlig och världslig, helig och profan utmanas." (slut citat - Dagen 2012-05-25)
..........................

http://www.dagen.se/vardag/pingsten-ar-en-ekumenisk-fodelsedag/
...........Då undrar jag:

1) Vilken 'kyrka' talar Peter Halldorf om?

För om Andens verk är gränsöverskridande, hur kan PH i så fall ha ett nära samarbete med den katolska 'kyrkan' som har klart obibliska läror och som fortfarande påstår att "extra ecclesiam nulla salus"? ... (Latin: 'utanför kyrkan ingen frälsning')

Bara detta är ju allt annat än ett Andens gränsöverskridande verk.

OBS! 'oikoumene' heter ordet och betyder enligt "Grekisk-svensk ordbok" (1996) också en annan sak som motsvarar den tiden då evangelierna skrevs, nämligen -

... jorden, världen = dvs. hela det romerska riket

Luk.2:1 "Och det hände vid den tiden att från kejsar Augustus utgick ett påbud att hela världen (gr. 'pasan ten oikoumenen' = världen > det romerska riket) skulle skattskrivas."

Grekiska: "εγενετο δε εν ταις ημεραις εκειναις εξηλθεν δογμα παρα καισαρος αυγουστου απογραφεσθαι πασαν την οικουμενην"
......................................


2) Menar Peter Halldorf en ekumenik, där man blandar ihop alla läror mellan himmel och jord och avviker från Ordets budskap om att vara avskild?

Men! Skriftens Församlingstanke är inte en sammanblandning mellan mörker och ljus! I den sanna Gudsgemenskapen blandar man inte sanning med lögn:

2Kor.6:14 "Gå inte som omaka par i ok med dem som inte tror. Vad har väl rättfärdighet med orättfärdighet att göra? Eller vad har ljus gemensamt med mörker?

Hur kan Kristus och Beliar komma överens? Eller vad kan den som tror dela med den som inte tror?

VAD kan ett Guds tempel ha för GEMENSKAP MED AVGUDARNA?

Vi är den levande Gudens tempel, ty Gud har sagt: Jag skall bo hos dem och vandra med dem, och jag skall vara deras Gud, och de skall vara mitt folk.

Därför säger Herren: GÅ UT FRÅN DEM OCH SKILJ ER FRÅN DEM OCH RÖR INTE vid något orent. Då skall jag ta emot er, och jag skall vara er Fader, och ni skall vara mina söner och döttrar, säger Herren, den Allsmäktige."
..................

http://www.dagen.se/vardag/pingsten-ar-en-ekumenisk-fodelsedag/Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se