+ Den bästa metoden: "Skrift skall med skrift förklaras."

En liten fundering:

Jag blev förvirrad av vissa påståenden från artikeln "Vi har en evengelikal bibelsyn". Hur kan man skriva på detta sätt:

Citat: "Om man på förhand utgår från att "Bibeln är människors ord", kommer detta naturligtvis att påverka hur man ser på Bibeln som auktoritet för tro och liv.

På ett liknande sätt, om man på förhand enbart utgår från att "Bibeln är Guds ord", finns det risk att man till varje pris måste värja sig för tanken att det skulle finnas eventuella "fel" eller motsägelser i Bibeln.

Vi tror att varken den ena eller den andra förståelsen av Bibeln helt motsvarar det Bibeln själv utger sig för att vara. Vi är inte rädda för den moderna bibelforskningens resultat, men vi utgår inte heller från att den moderna bibelforskningens antaganden i allt har företräde.

Vi vill med en seriös metod söka Guds tilltal i de bibliska texterna för vår tid." (clut citat)
.........................

Kommentar: jag hänger inte med i denna logik.... Om man på förhand utgår från att "Bibeln är Guds Ord", SÅ FINNS DET EN RISK att man... inte kan acceptera vissa motsägelser i Bibeln??!

Det behöver inte alls vara på det sättet!

.1) Om man vill med en seriös 'metod' söka Guds tilltal i de bibliska texterna, så MÅSTE MAN PÅ FÖRHAND UTGÅ från att Bibeln ÄR GUDS ORD! Det finns ingen annan 'hand'.

.2) Den mest seriösa metoden att söka Guds tilltal i Ordet är följa principen "Skrift skall med Skrift förklaras".

1 Kor.15:1 "Bröder, jag vill påminna er om evangeliet som jag predikade för er, som ni tog emot och står fasta i, och genom vilket ni blir frälsta. Jag vill påminna er om orden som jag förkunnade, om ni nu håller fast vid dem. Annars var det förgäves att ni kom till tro.

Jag meddelade er det allra viktigaste, vad jag själv hade tagit emot, att Kristus dog för våra synder enligt Skrifterna, att han blev begravd, att han uppstod på tredje dagen enligt Skrifterna, och att han visade sig för Kefas och sedan för de tolv."


Så enkelt är det.

.......................


http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=291618


Kommentarer
Postat av: Lelle

Håller med dig, Deborah.

Reagerar på samma sätt som Du.



Tror att vi idag är så indoktrinerade i att ifrågasätta bibeln och tron som sådan att vi inte vågar ta tydlig ställning, eftersom vi då kan bli kallade fundamentalister.....



Men Paulus uppmanade de kristna att uppträda med frimodighet, det skulle göra motståndarna förvirrade.



Den främste ifrågasättaren är djävulen. Han började direkt efter skapelsen.



Vår velighet stärker motståndarna till tron. Vi predikar hellre tvivel än tro, vilket är märkligt med tanke på att Jesus och apostlarna så ofta kritiserade apostlarnas brist på tro.



Medan den ateistiska vetenskapen är tvärsäker så har kyrkorna förlorat sin egen säkerhet. Vär säkerhet har ju en helt annat grund, vi kan vara säkra att Guds ord håller i evighet, enligt Jesu egna ord.

2012-01-10 @ 12:59:34
Postat av: Deborah

Lelle! ... Det stämmer.



Vi uppmanas ingenstans i Ordet att överge sanningens väg och börja ifrågasätta Guds Ord.



Det är ju det som tron går ut på - att TRO PÅ Guds eviga Ord.



Annars är det ju inte ...tro utan tvivel.



Varma hälsningar! ... :-)

2012-01-10 @ 14:59:35
URL: http://deborah7.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se