+ Det är bra att Ulf Ekman lägger korten på bordet!

Tack för detta och - beklagligt.....

Men det är bättre att vara rak och säga var man står. Ingen skall behöva gå på dubbla vägar dvs. halta på båda sidor och då särskilt när det gäller Herren Jesus, bör man hålla Förbundet - exklusivt utan sammanblandning.

Det är vad det hela handlar om - vittnesbörd i trohet för Förbundet med Herren.

Man kan inte tjäna TVÅ herrar... Det går inte. Ingen skall behöva bli lurad till en ekumenik som förleder till Förbundsbrott, till avgudadyrkan.

Nu vet vi exakt vad Ulf Ekman står. Beklagligt är det i alla fall, att han väljer bort Förbundet med Herren och sluter ett förbund med den religiösa maktens människor....

Samtidigt låter Ulf Ekmans filosofiska påstående att "gammalt inte alltid är fel och nytt är inte alltid rätt" mycket bedrägligt. Vem definierar ordet "gammalt"? Från och med "när"?

Det är inte vi själva som bestämmer vad som rätt eller fel på andens område utan vi har ett rättesnöre, Skriften allena, som förmedlar Guds vilja till oss.

Och skulle man spinna vidare på Ekmans spetsfundighet här, då skulle man likaså kunna konstatera att..."gammalt inte alltid är rätt och nytt är inte alltid fel"....och så här kan man hålla på.

Men det finns nåd från Herren för Ulf Ekman att vända om....om han vill, för Herren kan man inte leka med. Herren väntar...

........................................
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=211235

Kommentarer
Postat av: Mikael F.

"Det är inte vi själva som bestämmer vad som rätt eller fel på andens område utan vi har ett rättesnöre, Skriften allena, som förmedlar Guds vilja till oss."



Hur kommer det sig då att så många tusen olika samfund som alla menar sig "bara följa Skriften allena" inte kan komma överens med varandra om just vad det är Skriften säger? Är inte det konstigt?

2010-05-06 @ 14:39:16
URL: http://www.gastochframling.wordpress.com
Postat av: Tony Malmqvist

Mycket bra formulerat Deborah!! Jag har själv kommenterat det här på min blogg Varmt välkommen att titta in

2010-05-06 @ 21:52:11
URL: http://tony48.blogspot.com/
Postat av: Hulda

Det känns verkligen skönt att läsa bloggar hos dig

2010-05-13 @ 02:18:05
URL: http://hulda777.wordpress.com/
Postat av: Deborah

Tack, kära syskon, för era kommentarer!



Har varit bortrest men nu fortsätter vi att predika Ordet!



Var välsignade!



Mikael F....



Visst är det konstigt, att det finns så många samfund...och inte.



Guds församling är lokal - det finns inga andra beteckningar i Skriften för sammankomster än att man samlas i Herrens Namn och läser Ordet tillsammans.



Så länge det finns frihet att predika HELA Skriften, då är det välsignat. Så fort någon försöker stoppa Ordet i ett fack - då blir det splittring...för att Anden verkar i full frihet från köttet och låter sig inte styras.



Mvh Deborah :-)

2010-05-18 @ 20:10:20
URL: http://deborah7.blogg.se/
Postat av: Mikael F.

Det finns visst "beteckningar i Skriften för sammankomster":

1.) Att läsa Ordet tillsammans är ETT tecken.

2.) Att tillhöra det nya förbundet - Guds rike, Kyrkan - är ett annat.

3.) Att äta och dricka Kristi kropp och blod för att ha del av honom (Joh 6) är ett tredje.

4.) Att evangelisera är ett fjärde.

5.) Att bära god frukt är ett femte.



Att vägra underordna sig någon annan än sig själv och sin egen subjektiva tolkning (samt att förklara det med att man "leds av Anden") är inte ett tecken på Kristi kyrka. Det är snarare ett tecken på arrogans.



Läs gärna artikelserien om just detta på min blogg (länk under mitt namn här ovan): Biskop Kallistos Ware: Hur Bibeln ska läsas

2010-05-21 @ 11:48:55
URL: http://gastochframling.wordpress.com
Postat av: Deborah

Mikael...du blandar begrepp och allting blir 'om bakfoten'...



Du måste ha läst fel det jag har skrivit: självklart att det finns sammankomst-beskrivning i Skriften men du försöker underordna dessa sammankomster mänskliga, köttsliga strukturer.



1) att läsa Ordet tillsammans är inte ett tecken - djävulen kan både läsa och citera Skriften, han också.



Däremot att ENDAST LÄSA ORDET gäller.



2) man tillhör inte Det Nya Förbundet utan man ingår ett Förbund med Herren och håller det.



a) Det Nya Förbundet är inte Guds rike (?), 'Kyrkan'!

Det är en farlig villfarelse! Luktar lång väg ersättningsteologi.



Däremot är Kristi andliga Kropp, Brudeförsamlingen - en skara pånyttfödda lärjungar, som HÅLLER Förbundet > "På frukten..."



3) man äter inte Kristi Kropp (magi) utan man TILLHÖR Kristi Kropp och firar med Herren Förbundsmåltid som ett tecken på att man VILL hålla Hans bud.



4) vad menar du med att 'evangelisera'? Ingår avgudadyrkan, Mariadyrkan, i evangelisation, då är det inte Messias, Herren Jesus, man förkunnar.



5) att bära GOD frukt behöver inte vara ett tecken för Jesu lärjungar (många opånyttfödda försöker bära god frukt och lever anständigare liv än mången avfälligt 'Herrens' prästerskap) - utan det heter att man bär ANDENS FRUKT, RÄTTFÄRDIGHETENS FRUKT - som bara kan ske i Herren.



Kunskapens träd såg också gott ut', hade frukt som 'var fröjd för ögat' och som blev rena giftet för hela människosläktet till slut! (se 1Mos.3)



Mat.13:22 "Det som såddes bland tistlar är den som hör ordet, men världsliga bekymmer och bedräglig rikedom kväver ordet, så att det blir utan frukt.

Men det som såddes i god jord är den som hör ordet och förstår, och som BÄR frukt, hundrafalt och sextiofalt och trettiofalt."

............



Luk.8:15 "Men det som föll i god jord är de som har hört ordet och behåller det i ett uppriktigt och gott hjärta och bär frukt och är uthålliga.



Ingen tänder ett ljus och gömmer det under ett kärl eller ställer det under en bänk, utan man ställer det på en ljushållare, så att de som kommer in ser ljuset."

.............



Jag har aldrig påstått att jag är ledd av Anden, vilket skulle vara tecken på arrogans! - utan det är nämligen så, att Herrens Ande uppenbarar själv för andra VEM som är ledd av Anden eller inte.



Om du har missat det, så har jag hela tiden predikat Skriften allena, för att ingen skall gå vilse och låta sig luras av avgudadyrkan och falska profeter.

.................

Mvh Deborah

2010-05-22 @ 12:04:49
URL: http://deborah7.blogg.se/
Postat av: Mikael F.

Jag gör nu mitt fjärde försök att få denna fråga besvarad: Du säger att Skriften allena är rådande som auktoritet. Kan du visa mig var i Skriften det står?



Deborah: Snart återstår inget annat för mig än att konstatera att du bara förlitar dig på din egen tolkning av Skriften och struntar fullständigt i vad som verkligen förmedlas därigenom. Du har blivit din egen påve, en falsk profet - ja, till och med din egen gud, eftersom du bara förlitar dig på din egen förmåga som du kallar att vara "ledd av Anden." Många har menat sig vara ledda av Anden i historien... de flesta av dem har gått farligt vilse.

2010-06-14 @ 16:20:56
URL: http://www.gastochframling.wordpress.com
Postat av: Deborah

Mikael....Skriften allena är till för alla som håller Förbundet. Då vet man vad Herrens vilja är och man går inte efter spekulationer....mvh i ditt sökande efter Guds....vilja?

2010-06-26 @ 08:11:51
URL: http://deborah7.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se