+ Obs! Kristi Sanna Kropp bär frukt i enlighet med Ordet...

Det är alltid viktigt på andens område - och speciellt när människor applåderar någon som står i predikstolen! - att se upp för den 'andliga' förledande retoriken. Ulf Ekmans predikan på OAS-mötet i Borås innehåller flera moment som inte går ihop med Skriftens intentioner. Ulf Ekman säger bland annat:

(Citat): "- Där finns ett antal saker jag har varit ansvarig för. Jag kan inte gå in på detaljer här, men jag vill be om förlåtelse. Och ta mitt ansvar för en fördjupad enhet i Kristi kropp', sa han och fick applåder igen.
Lugnt och stilla går det sällan till när Ulf Ekman predikar. Intensiv och engagerad var han som vanligt, när han la ut texten om hur svårigheter och lidande som tillhör, och leder till, andlig mognad."
....................
Kommentar: att ta ansvar för en fördjupad enhet i Kristi Kropp kan innebära många saker....Antingen är man ute i köttsliga ärenden eller i Kristi ärenden. Att 'be om ursäkt' - vad menas med det? En blandning mellan egna planer och Ordet kommer alltid att visa sig "på frukten" och denna "frukt" ligger varken i den välgenomtänkta retoriken eller i ursäkten. Eftersom Herren bygger sin egen Kropp (Ulf E. använder ordert "kyrka"?) enligt speciell ritning och instruktioner angivna i Skriften, så gör vi alla klokt i att rannsaka allting Ulf Ekman säger med Skriften. 
Varför anser Ulf Ekman plötsligt, att Churchills varningar har företräde framför...Skriftens varningar?! Det är mycket viktigare att lyssna till Herrens eget varnande Ord - även om Churchill var en skicklig politiker.........(!!!)
Och dessutom: Kristi Kropp, den Sanna 'obeblandade', är inte splittrad.....Däremot kan man bidra till splittringen genom att försöka införa en enhet som bygger på religiös synkretism, vilket Skriften kallar för att 'blanda rent och orent' - dvs. falska läror blandas med Ordet. Och då måste det äkta skiljas från det oäkta i handling!

Personligen kommer jag alltid att vara skeptisk mot alla applåder i alla sammanhang, där man predikar Ordet. För Skriften undervisar tydligt och klart:


Pred.7:3 "Bättre är grämelse än löje, ty av det som gör ansiktet sorgset far hjärtat väl. De visas hjärtan är i sorgehus, och dårarnas hjärtan i hus där man glädes. Bättre är att höra förebråelser av en vis man än att få höra sång av dårar."

JEREMIA 17:9 "Ett illfundigt och fördärvat ting är hjärtat framför allt annat; vem kan förstå det?"
 ..............

 http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=174202


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se