+ S-E Sköld: "Budskap till Ordets förkunnare i Sverige"

Till den svenska pingströrelsens ledare (och alla andra som förkunnar Guds Ord).

Kära syskon i tron!   Jesu frid.


I det andliga mörker som sedan länge råder i vårt land, som följd av Ert och andras - i motsvarande ledarställning - tigande: då Ni undandrar Er ansvaret, att för vårt folk förkunna “allt Guds rådslut”: och därmed ställer Guds Ords lykta under bordet i stället för på, som JESUS Själv varnat oss för, ges slaktaren/vargen utrymme att ostört få härja i vårt land och döda skaror av Människor - Guds avbilder - i moderlivet. Det finns ju i Guds Ord ett skydd för deras liv - för deras oskyldiga blod - men om de Orden inte predikas, fungerar inte det skyddet: det kan inte utföra sitt verk i Människohjärtan, vartill det är sänt. Att Ordets tjänare och förvaltare utför sin plikt, att förkunna “allt Guds rådslut” - alltså även för oss Människor obekväma sanningar - är förutsättningen för att Ordet skall kunna utföra Sina verk och ha framgång i vårt land.

 

Mörker är alltid brist på ljus och på samma sätt är andligt mörker brist på Guds Ords vägledande ljus. Där det ljuset är, råder inte mörkret. Det är den självklara och enkla sanningen: sambandet. Därför är det är Ordets förvaltares uppgift och ansvar, ja plikt, att ställa fram det vägledande ljuset på alla områden där mörkret råder. Det ljuset skingrar alltid mörkret, då “mörkret inte har fått makt med det”

 

Till dettta kommer, att Ni inte endast valt att själva tiga inför denna orättfärdighet, Ni står dessutom emot dem Gud sänt till Er och vårt land för denna saks skull. En del av Er har stått emot - vägrat lyssna - i nu två decennier. På grund av dessa två omständigheter - Er underlåtenhet att predika “allt Guds rådslut” för vårt lands folk och att Ni stått emot dem Gud sänt till Er och landet i denna fråga - är Människor nu döda, som varit i livet om Nu fullgjort Ert uppdrag/Er plikt som Ordets tjänare och förvaltare och inte stått emot dem Gud sänt till Er och vårt land.

 

Om det inte är sant, då saknar i så fall Guds Ord den kraft och förmåga som krävs för att stoppa slaktarens/vargens framfart. Och det tror Ni väl ändå inte? att Guds och Människans fiende är starkare än Ordet.


Ni säger, att Ni vill väckelse - andligt uppvaknande - i vårt land, men väckelse uppstår när sanningen konfronterar lögnen: när Guds Ord konfronterar synden, som när ljuset konfronterar mörkret och saltet konfronterar förruttnelsens nedbrytande krafter. Först då - när denna konfrontation äger rum - ställs vi Människor inför ett vägval: skall vi välja mörkret och dess gärningar, som leder till död, eller skall vi välja ljuset och dess gärningar, som leder till liv, evigt liv. Därför finns väckelsen alltid i Era Biblar och Ni bestämmer själva om den - väckelsen - skall komma fram och verka, eller ej. För om Ordet skall ha framgång måste det sås i Människohjärtan och det är Ert uppdrag.

 

Vad gäller organisationen/samfundet Pingst, som jag tidigare fått Guds uppdrag att skriva till Er om, gäller fortfarande Ordets alla sanningar och den som vill ha framgång i Guds rike underordnar sig Ordet, i alla stycken. Någon annan väg framåt finns inte, än den att vandra i harmoni med Gud, med Hans eget eviga Ord. Och hur vi som Ordets tjänare och förvaltare handskas med det Ordet - till den del vi fått ljus över det i lära och praktik - kan få konsekvenser för andra Människors evighet.

 

Ords. 22:28 “Flytta inte ett gammalt råmärke,
ett sådant som dina fäder satt upp”


Ps 51:8 “Du har ju behag till sanning
i hjärtegrunden”


På Guds Andes uppdrag:

Sven-Erik Sköld
091208

.................

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=197613

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Kristen Topplista från Jesussajten.se